Jump to content



Dfi expert+sata problem


johnnymous

Recommended Posts

Ωρες Ωρες αναρωτιέμαι μήπως είμαι εγώ κουλός γιατί τοσα προβλήματα μαζεμέμενα δεν έχω ξανακούσει... ΤΕλος πάντων. όταν πήρα την δφι μου έβαλα ένα σκληρο 40γβ ide και ενα 120γβ sata. τα ΧΡ μπουταρανε από τον ide. Τωρα ήθελα να βγάλω τον ide και να βάλω μόνο τον sata και να μπουτάρουν από εκει τα ΧΡ. Εκανα την εγκατάσταση το ΧΡ έβαλα τους drivers και μετα από μια-δύο επανεκκινήσης σκαλώνει στο loading τον windows..

Ξανα έβαλα τον ide πάνω και δουλεύουν όλα ρολοι και ο sata δουλεύει σαν slave. Για πείτε τι να κάνω....(καμιά λαμπάδα στην Τινο ίσως και να βοηθήσει)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Johnnymous

το δοκίμασα...τίποτα

Έβγαλες εντελώς τον IDE, έκανες εγκατάσταση τα ΧΡ στον SATA και δεν έγινε τίποτα;

Όταν το έκανες αυτό, τι γινότανε; Τι μήνυμα/error σου έδειχνε;

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν είναι σε RAID mode(πιστεύω. Πως το βλέπω αυτο?) για τους οδηγούς όσους έχει με την μητρικη. Πήγα να κάνω update bios με το winflash και έχει γίνει ο χαμός εδώ μέσα. Στον σατα μου κολλαεί όταν φορτώνει τα ΧΡ. Σε ασφαλη λειτουργια μπαίνει κανονικα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Johnnymous

οχι δεν είναι σε RAID mode(πιστεύω. Πως το βλέπω αυτο?)

Από το BIOS.

Αρχική απάντηση από Johnnymous

για τους οδηγούς όσους έχει με την μητρικη. Πήγα να κάνω update bios με το winflash και έχει γίνει ο χαμός εδώ μέσα. Στον σατα μου κολλαεί όταν φορτώνει τα ΧΡ. Σε ασφαλη λειτουργια μπαίνει κανονικα

Η σωστή διαδικασία είναι να κατεβάσεις τους τελευταίους οδηγούς από την Nvidia και να φτιάξεις δισκέτα την οποία θα χρησιμοποιήσει στο F6.

Έχε υπόψιν ότι από μία έκδοση Nvidia NF4 οδηγών και μετά (πάει κανας χρόνος τώρα περίπου) απαιτείτο η αναβάθμιση και του BIOS (αλλιώς υπήρχαν προβλήματα).

Αν και το αντίθετο δεν είχε ακουστεί (δλδ το νέο BIOS να παίζει μόνο με τους νέους οδηγούς) πολύ πιθανόν αυτό να είναι το πρόβλημά σου.

Αν λοιπόν έχεις βάλει τελευταίο BIOS, δοκίμασε αυτό που είπα παραπάνω με τους οδηγούς από το site της nvidia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αφού έβαλα τα καινούργια βιος και έγινε μέσα ο χαμός πήγα στο μαγαζι που πηρα την μοβο για ελενχο. Μου είπαν ότι όλα είναι οκ και δουλεύουν κανονικα σατα και ιδε. Βάζω πάλι τον σατα τίποτα. Και έχω και άλλου πρόβλημα τωρα. Αφού αποφάσισα να βάλω τον ιδε γιατί δεν πάει άλλο, πάω να κάνω install τα windows πρίν ανοίξει το μενου για να κάνει εγκατάστασει ή επισκευή κανει επανεκκίνηση...ούτε σκάλωμα ούτε τίποτα. Απλα επανεκκίνηση και στο σημείο που λέει κάτω κάτω κάτι για τα windows ΝΤ. Βοήθεια γιατι μου έχουν σπάσει τα νεύρα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 19:22]

Κατα την εγκατασταση των windows ή και μετα??

καν πριν μπει στο μενου της εγκατάστασης όταν βγαζει την μπλε οθόνη και κάτω διαβάζει κάτι πράγματα τοτε κολλαει

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.