Jump to content



Τι γίνεται τελικά με τις εγγυήσεις στις LCD/TFT ?? (Χάος)


skumix

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί προσπάθησα ο άμοιρος, να πάρω πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση 0 pixel της Samsung. Ο επίσημος αντιπρόσωπος είναι ο Φουρλής. Μια λέξη: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Ο ένας με έστελνε στον αλλον, και τελικά μου είπαν ότι ο αρμόδιος που ΙΣΩΣ ξέρει δεν απαντά στο γραφείο του... μμμ, μάλλον θα είχε πάει για μπουγάτσες! Μα ψάχνω και γώ κάτι πράγματα... άκου εγγύηση! :nerd:

Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι, για να μην πω κάτι πιο βαρύ. ’σχετοι, και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ! :mad:

Υπάρχει κανένας καλός άνθρωπος να μου πεί τι γίνεται με τις εγγυήσεις στις TFT/LCD οθόνες ? Τι γίνεται σε κάθε εταιρία σχετικά με τα καμένα pixels, τα καμένα Sub-pixels ? Τι εγγυήσεις δίνουν οι εταιρίες πάνω σε αυτά? (Samsung, NEC, DELL, Philips, EIZO, LG)

Δεν είναι λίγο να σκάσεις 550 ευρώπουλα και να μην ξέρεις τι γίνεται!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί οι εταιρίες δεν είναι ξεκάθαρες με το θέμα αυτό?

Από ότι καταλαβαίνω, είναι θέμα τύχης να πάρεις μια οθόνη χωρίς καμένα pixel...

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100%, απλά ελπίζεις...

Δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος πριν τις βάλουν στα κουτιά τους? Μου φαίνεται αδιανόητο...

Αμα σου κάτσει καμένο(α) pixels τότε αρχίζεις και τρέχεις... και τότε καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτό που λες περί ποιοτικού ελέγχου, είναι εντελώς άτοπο... Αν γινόταν αυτό, θα τις πλήρωνες διπλάσια τιμή.

Πέραν αυτού, το ότι μια αντιπροσωπεία δεν ξέρει που της πάνε τα τέσσερα, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι ασαφής η εγγύησή της πόσο μάλλον των υπολοίπων εταιριών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό της Ε.Ε., οι οθόνες TFT είναι αποδεκτές με πολύ περισσότερα από 0 pixel που θέλεις, και με ακόμα περισσότερα sub-pixels (δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, αλλά νομίζω ότι είναι 10 και 20 αντίστοιχα)

Τα 0 pixel είναι μια επιπλέον εγγύηση που προσφέρουν μερικές εταιρίες όπως η Eizo, η Samsung, η LG, που οφείλεται σε καθαρά εμπορικούς λόγους. Δεν ένδιαφέρονται όλοι για αυτό και δεν επιστρέφουν όλοι τις οθόνες για αυτό. Πχ, μιά τράπεζα ή ένας δημόσιος οργανισμός, δε θα μπει καν στη διαδικασία της επιστροφής για 1 pixel.

Από εκεί και πέρα, διάβασε προσεκτικά το εγχειρίδιο που πήρες και τους όρους της εγγύησης ώστε να γνωρίζεις τι δικαιούσε και τί όχι :)

Link to comment
Share on other sites

Ούτε η Eizo έχει...

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντιπροσωπεία όμως, αναλαμβάνει να στην αλλάξει αν εμφανιστεί έστω κι ένα καμένο pixel μέσα στους πρώτους 6 μήνες...

Μη λέμε τα ίδια... ’λλο η επίσημη εγγύηση, άλλο του αντιπροσώπου, άλλο των μαγαζιών :)

Link to comment
Share on other sites

Πότε θα καταλάβετε μερικοί ότι η οθόνη δεν είναι μόνο pixel?

Θέλω να καεί ενός η οθόνη και να του πούνε

"Λυπόμαστε, γιατί έχετε 0 pixel εγγύηση, η οθόνη σας κάηκε, αλλά τα pixel σας είναι άθικτα. Ευχαριστούμε" :p

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θεωρώ τον καλύπτει η εγγύηση των χ ετών.Μπορεί να βγεί και να του πει "Η οθόνη μόνο κάηκε ,χα θες και αλλαγή οθόνης το άλλο με τον τοτο το ξέρεις?".

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.