Jump to content



ΑΠΛΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ


saradis1

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι τελείως καινουργιος στα ασύρματα δίκτυα.

Πήρα με τον αδελφό μου απο μία "level one" wireless lan_11g pci card. με αυτές τις δύο κάρτες εγκατεστημένες στους υπολογιστές μας , δεν μπορούμε νε έχουμε ενα απλό δικτυακι να κάνουμε κανένα share? χρειάζεται και κάτι άλλο?(π.χ router)? τις εγκαταστήσαμε αλλα ακόμα δεν μπορώ να το φτιάξω. επίσης σε ένα σχεδιάγραμμα βλέπω ανάμεσα στους 2 υπολογιστές με τις κάρτες και μία συσκευή που την ονομάζει wireless AP. Τι είναι αυτό?

Αν βοηθάει οι κάρτες που αγοράσαμε ειναι οι LEVELONE WNC-0301. (www.level1.com)

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ απλό με δύο καρτούλες.Απλά ad hoc.Ετσι λέγεται αυτό που θέλετε.Αφού εγκαταστήσετε σωστά τις κάρτες και στα δύο μηχανάκια μαζί με όλο το software ή τουλάχιστον το αναγκαίο γίνονται όλα σχεδόν αυτόματα.Το δύκτιο αυτό κατά κάποιο τρόπο από τη φύση του peer to peer.Αν δεν γίνουν αυτοματα απλά θα βάλετε IPs πχ 192.168.1.Χ (Χ από 1 έως 254) δηλώστε ίδια ομάδα εργασίας, ποια θα είναι τα κοινόχρηστα και τέλος βάλτε στο πεδίο SSID ότι είναι σύνδεση ad hoc.Ολα αυτα από το software αλλά γίνονται και απο τα XP αν θέλετε ακόμα πιο αυτοποιημένα.Και αυτό ήταν.Αν ξεχνάω κάτι η αν έχεις απορία ρώτα!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την γρήγορη απάντηση.

Το πρόβλημα ειναι οτι δεν ξέρω που πρέπει να πάω για να βάλω αυτά που λές. to ip ξέρω. τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

Αν θέλεις πές μου απο την αρχή που πρέπει να πάω μέσω των windows αφού έχω εγκαταστήσει τους drivers της κάρτας δικτύου.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν για να μην μπερδεύεσαι σου προτείνω να το κάνεις με τα XP.Δεν ξέρω ποια έχεις αγγλικά ή ελληνικά αλλά αυτό που ψάχνεις είναι ο οδηγός ασύρματου δυκτίου.Εναρξη/Start - Ολα τα προγράμματα/all programs επικοινωνίες κτλ.Μετά αφου τον τρέξεις πάει βήμα βήμα πολύ απλό! Καλές ρυθμίσεις :T:

Link to comment
Share on other sites

κατάφερα επιτέλους να κάνω σύνδεση των υπολογιστών.

το ένα έχει ip 192.168.1.1 και το άλλο 192.168.1.2 στο workgroup και οι δύο subnet mask 255.255.255.0 και οι δύο.

το πρόβλημα ειναι οτι ενώ λέει οτι η ασύρματη σύνδεση έχει συνδεθεί δεν μπορώ να δώ τον άλλον υπολογιστή απο τις "θέσεις δικτύου" στην επιφάνεια εργασίας.

κάνω "προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας" και βλέπω μόνο τον εαυτό μου (και ο άλλος υπολογιστής τον εαυτό του).

και οι δύο υπολογιστές τρέχουν windows xp.:dots:

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα το ιδιο προβλημα εχω και εγω αλλα τωρα μου λεει οτι το κλειδι του δικτυου WEP/WPA πρεπει να ειναι 40μπιτ η 104 μπιτι τι να βαλω τα εχω δικιμαση ολα .........

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.