Jump to content



Πρόβλημα με Router ADSL Zyxel


oekab1992

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω ενα μικρό προβληματάκι με ενα router που εγκατέστησα στο pc μου. Σπίτι έχω γραμμή ADSL 1024/256 PSTN απο πακέτο adsl in a box της 01/06/2006 αλλά με συνδρομή 768/192. Ειμαι στο dslam Νέας Πεντέλης και μέρχι πρότεινως είχα τρομερές ταχύτητες, έβγαζα κάπου 750 kbps / 190 kbps σε τεστ, και μέγιστη ταχύτητα 92 kb/sec. Εδώ και καμία βδομάδα παρατηρώ πτώση ταχύτητας, ειμαι κάπου στα 500 kbps στα πολύ κακά, και 700 στην καλύτερη, με μέσο όρο το 600. Ειχα εγκατεστημένο το κλασσικό crypto modem του πακέτου. Κατεβάζω απο emule 24/7, αλλά αμα το άφηνα συνέχεια ανοιχτό πάνω απο 2 μέρες παρατηρούσα τα ακόλουθα συμβάντα:

1. Πολύ σπάνια αποσύνδεση

2. Μπούκωμα της γραμμής, που ενώ κατέβαζε το emule ειχα ping 3000 ms και τραγικά χαμηλή ταχύτητα στο σερφάρισμα (έχω netlimiter με upload limit στο emule 1 kb).

Σήμερα εγκατέστησα ενα pstn adsl router που έπεσε στα χέρια μου, το Zyxel Prestige 650 R-31. To εγκατέστησα βάσει του σχετικού οδηγού που βρήκα στο www.adslgr.com με απόλυτη επιτυχία. Έκανα και τα ακόλουθα τέστ απόψε το βράδυ, μια με το παλίο modem και μετά με το νέο router. Σας τα παραθέτω:

TEST CRYPTO MODEM 02/10/2006 00:15

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e

click START to begin

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 211.30Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 471.39kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

click START to re-test

Speed Test Results

Downstream 463.4 Kbps ( = 0.5 Mbps )

Upstream 189.6 Kbps ( = 0.2 Mbps )

TEST ZYXEL PRESTIGE ROUTER 02/10/2006 00:35

click START to re-test

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 216.43Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 632.33kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

click START to re-test

Speed Test Results

Downstream 599.7 Kbps ( = 0.6 Mbps )

Upstream 188.7 Kbps ( = 0.2 Mbps )

To πρόβλημα ειναι οτι το μεσημέρι που το είχα βάλει το router, έπαιζε φέτες. Στον μούλο συνδέθηκε με υψηλό ID και όλα καλα!!! Το άφησα στις 9 το βράδυ να κατεβάζει, όλα μια χαρά και γρήγορο σερφάρισμα και ping 25-30. Έρχομαι σπίτι στις 11μιση το βράδυ μετά απο κατανάλωση νοστιμότατου κεμπάπ στην Ροδοδάφνη στην Πεντέλη, ο μούλος κανονικά κατέβαζε, όμως το σερφάρισμα αδύνατο, pings 3000 και βάλε. Κάνω αποσύνδεση και επανασύνδεση και κλείνω και το γαιδούρι και μετά Ping 25 και άριστο σερφάρισμα. Μας τις πταίει? Γιατί μετά απο μερικές ώρες μπουκώνει τόσο πολύ? Καμία ερμηνεία?

Σας ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

για αρχη μειωσε τα conection του emule σου τσακιζει το ιντερνετ επειτα δες αν εχεις μονο 10 half open πορτ στο tsp.sys η microsoft απο το sp2 αι μετα το εχει κλειδωσει επιτιδες

για να μην εχουμε γρηγορο p2p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από george1551 [Σήμερα, στις 00:48]

για αρχη μειωσε τα conection του emule σου τσακιζει το ιντερνετ επειτα δες αν εχεις μονο 10 half open πορτ στο tsp.sys η microsoft απο το sp2 αι μετα το εχει κλειδωσει επιτιδες

για να μην εχουμε γρηγορο p2p

Στο emule έχω 15 αρχεία να κατεβαίνουν ταυτόχρονα, αλλά ειναι κάτι που δεν θέλω να το αλλάξω γιατι έτσι πετυχαίνω διασπορά και μέγιστο bandwidth exploitation (δική μου ορολογία), και με το crypto modem πάθαινα το πρόβλημα που σας είπα σπάνιότατα και μετά απο μέρες σύνδεσης, οχι ελάχιστες ώρες.

Αυτό για το tsp.sys πώς το κάνω? Δεν έχω sp2 στο pc, μόνο sp1 με τα απαραίτητα patches, nod32, zone alarm pro.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από george1551 [Σήμερα, στις 01:15]

ποσες συνδεσεις εχεις αφησει στο emule?

λογικα δεν εχεις προβλιμα με το tsp.sys

αλλα ψαξε στον γουγλι για το EvID να δεις

τι παιζει με τα connection

Μέγιστο όριο συνδέσεων έχω αφήσει το default 400, έχω ανοίξει τις ανάλογες πόρτες στο router, συνδέομαι με την μία με υψηλό id, όλα οκ, έχω net limiter και μπλοκάρω το upload του emule στο 1 kb, αλλά μετά απο μερικές ώρες έχω τρελά υψηλό Ping. Μήπως ειναι πρόβλημα της Forthnet ή απλά το emule μου κάνει την ζημιά? Και γιατι να το παθαίνει έτσι εύκολα το router που υποτίθεται ειναι ανώτερο απο το ποταπό modem crypto που βασικά συμπεριφερόταν καλύτερα στα p2p, και εγώ το άλλαξα με τον εν λόγω router (μηπως ειναι μάπα? το 2004 έκανε 200 ευρω και μου το χάρισαν τώρα) για μεγαλύτερη σταθερότητα κα αξιοπιστία στα p2p.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω φιλε μου αλλα ισως το ρουτερ σου να μην ειναι και τοσο καλο με τα p2p

προγραματα, επισης και εγω ειχα τετοια προβληματα οταν ειχα οτενετ και οτε αλλα πηγα

στην βιβοντι με full llu και με τον ιδιο εξοπλησμο αλλα και μ 2048/640 πλεον δεν ξερω τι

παει να πει low id και κοληματα στο σερφαρισμα.Ισως τα πιταρισμενα dslam να ειναι το

προβλημα σου επισης δοκιμασε να κατεβασεις τα connection στα 200-150.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι ακόμα να σημειώσω για το εν λόγω router προς πληροφόρηση των αναγνωστών. Έχω αρκετά παλιό pc σπίτι (p3-1000mhz, 640 mb sdram 133, 40 + 40 gb hd ide 7200, dvd rw nec, gigabyte mobo κτλ), με αποτέλεσμα να μην ειναι ιδιαίτερα γρήγορο.

Όταν έβαλα adsl σπίτι και εγκατέστησα μέσω usb το crypto modem του πακέτου adsl in a box, το pc σερνόταν παλαβά. Μιλάμε μεγάλες καθυστερήσεις, όταν ημουν Online και έπαιζα ενα divx video, έκανε διακοπές και σπασίματα, ούτε για αστείο να το αναπαράγω απο dvd (μόνο τοπικά απο δίσκο), τα παράθυρα μέσα στα windows άνοιγαν με το στανιό του, και γενικά το σύστημα κρέμαγε παλαβά, ενώ πριν βάλω το Modem έπαιζε τέλεια παρότι παλαιό.

Με το που ξήλωσα το crypto modem και έβαλα το zyxel router (σύνδεση με utp καλώδιο με την κάρτα δικτύου), ήταν σαν να έβαλα pentium 4 και άλλα 512 ram. Μιλάμε το pc πλέον παίζει όλα τα βίντεο, και τα συμπιεσμένα κτλ τέλεια και γενικά φέρεται όπως πριν βάλω το Modem, πετάει για p3. Πως το ερμηνεύετε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Και μια ακόμα ερώτηση προς τους φίλους. Αν βάλω στο δωμάτιο μου δεύτερο pc, για να τα συνδέσω μεταξύ τους και να μοιράζονται την σύνδεση στο δίκτυο απο το router, πρέπει να πάρω ενα μικρό switch και να συνδέσω το PC A με utp καλώδιο απο την κάρτα δικτύου του στο switch, να κάνω ακριβώς το ίδιο για το PC B, και τέλος ενα ακόμα τρίτο καλώδιο utp να φύγει απο το switch προς το router? Σωστά τα λέω? Ετσι και θα μοιράζονται το internet και θα ειναι συνδεδεμένα σαν ενα δίκτυο τα δύο μηχανήματα?

Επίσης, εχω ρυθμίσει το router με την IP του PC A. Πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία και για το PC B με άλλη IP ή εκει παίζεις με τίποτα σκηνικά DHCP? Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να βλέπουν το router ταυτόχρονα και τα 2 pc και να έχουν ιντερνετ πρόσβαση?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.