Jump to content


Creative T6060 και DVD player...


hsigma

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

αγόρασα τις προάλλες, τα Creative T6060, για να συνδέσω στο DVD player που έχω, μέχρι να πάρω καινούριο PC με κάρτα ήχου 5.1.

Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα: συνδέοντας τα ηχεία με το player, μπορώ να έχω ήχο μόνο από το sub καθώς κ τους 2 μπροστινούς δορυφόρους. Το μπροστα κεντρικό καθώς και τα 2 πίσω δεν συγκινούνται....

Η σύνδεση γίνεται ως εξής : το player βγάζει 6 εξόδους RCA, (μία για κάθε ηχείο) και τα 6 αυτά καλώδια καταλήγουν στο πίσω μέρος του sub, σε αντάπτορες από 2 RCA (θυληκά δηλαδή) σε μονό αρσενικό "καρφι" (3.5mm) κ το οποίο μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή του sub.

Θέλω να ρωτήσω το εξής: έχει καταφέρει κανένας να συνδέσει τα ηχεία αυτά σε DVD player με οποιονδήποτε τρόπο, ή μήπως είναι μάταιες οι προσπάθειες και θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω την 5.1 κάρτα ήχου για να παίξουν όλα μαζί?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ, στην αρχή μου είχε διαφύγει αυτό (duhh) αλλά μετά το θυμήθηκα κ έκανα τη ρύθμιση μέσα από το μενου του DVD player. Τζίφος και πάλι...

Anyway, σε περίπτωση που δεν βρω ακρη για το dvd player, μπορώ με κάποιο τρόπο να το συνδέσω σε ένα laptop που έχω και να χρησιμοποιήσω εκεί όλα τα ηχεία?

Η σύνδεση θα γίνει στο auxiliary, από την έξοδο ακουστικών που έχει το laptop (αφου δεν υπαρχει καμμία άλλη έξοδος σχετική με ήχο...).

Θα χρειαστώ κάποιο ειδικό software που να κάνει κάτι σαν virtual 5.1 ή κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ, κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί, αλλά μάλλον όχι 6, αλλά 2, σωστά?

Γιατί σκέψου, θα μπει το ένα στο άλλο, κ αυτό στο laptop, άρα θα έχω 3 output, όσα είναι κ τα καλώδια που πρέπει να συνδέσω στις υποδοχές του sub, με το καλώδιο που παρέχεται.

Αν κ πάλι χλωμό το κόβω να παίξει, γιατί κ πάλι η κάρτα τα ίδια κανάλια θα βγάζει, άρα φοβάμαι πως δεν θα πιάσει η κοροιδία...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.