Jump to content



SSD γιατι εξαφανιζεται - Πως κανω σωστο Format


longiorgis

Recommended Posts

Posted

Γεια σας.εχω αγορασει ενα σκληρο δισκο SSD TRANSCENT TS60GSSD25D-M(60 GB-SATA-MLC) και τα windows 7 ultimate 64-bit.Εχω το εξης προβλημα:Μερικες φορες κολλαει ο υπολογιστης και οταν τον κανω restart στην αρχικη οθονη μολις ανοιγει το PC δεν αναγνωριζει καθολου τον ssd που εχει και το λειτουργικο αρα ο υπολογιστης δε προχωραει ποτε στα windows.Αν τον βγαλω απ'τη μπριζα και τον ξανανοιξω ολα καλα-τον αναγνωριζει-μεχρι την επομενη φορα που θα το κανει...Αυτο δε ξερω ποτε θα ειναι.Αλλοτε συμβαινει σε 2 ωρες αλλοτε σε 1 μερα αλλοτε κ σε τρεις.υποθετω οτι εχει καποιο προβλημα ο ssd ή τουλαχιστον η συμβατοτητα του(εχω motherboard EVGA 780SLI).Πριν τον παω για ελεγχο(που φοβαμαι δε θα βγαλω ακρη) ελεγα να κανω μια καθαρη εγκατασταση περνωντας και καινουριους drivers σ'ολο το hardware.

Εκτος του οτι αν καποιος εχει καποια γνωμη για το τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να κανω θα ηθελα πολυ να την ακουσω,θελω επισης να ρωτησω: Πως θα κανω ενα σωστο φορματ στον SSD και επισης τι ακριβως ρυθμισεις θα πρεπει να κανω μετα(αν χρειαζεται) για να λειτουργει καλα ο ssd;

Ελπιζω να μη σας κουρασα.Περιμενω την απαντηση σας γιατι ταλαιπωρουμε καιρο μ'αυτο το προβλημα

Posted

Δεν έχω πάρει ακόμα ssd οπότε δεν είμαι κατ'εξοχήν αυτός που θα ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Προτείνω να κάνεις update το bios της μητρικής,όχι μέσα απο τα win αλλά απο dos και άμα εξακολουθήσει το πρόβλημα να πας στο site της Trancend για να κάνεις update στο firmware του δίσκου.

Εαν δεν δουλέψει κάτι απο αυτά πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα ο δίσκος και θα θέλει αντικατάσταση.

Posted

Απο τοτε που εκανες μια καθαρη εγκατασταση, το εχει ξανακανει;

Τον δισκο τον εχεις σε IDE η AHCI mode;

Το φορματ οπως και να το κανεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις. Απλα αν θελεις να ξαναπερασεις το λειτουργικο, κανε μια διαγραφη του δισκου με το HDD erase. ;)

Posted

Μεσα απο το Bios,βλεπεις πως ειναι ορισμενο το configuration.

By Default στις περισοτερες μητρικες,αν οχι σε ολες,ειναι σε IDE.Οταν το γυρνας σε ACHI/RAID ζηταει drivers

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.