Jump to content

προβλημα με εναλλαγη ΑΤΑ - sata


Recommended Posts

ρε παιδια χτες εκατσα να κανω φορματ σε ενα παλιοτερο ατα δισκο που ειχα. για να μην προκαλεσω τυχον προβληματα, εβγαλα τον βασικο sata δισκο που εχω στο μηχανημα. οταν τελειωσα με το φορματ του ΑΤΑ πηγα να ξανασυνδεσω τον δισκο μου και τωρα δεν τον βλεπει καθολου!!! σημειωτεον, τον αλλο δισκο τον ξαναεβγαλα. τι μπορει να φταιει? τους ατα τους βλεπει κανονικα, τον sata τπτ....!!!

Link to comment
Share on other sites

στο βιος? τον βλεπει? λογικα ναι...για κοιτα και μαλλον εχει αλαξει η προτερεοτητα εκκινησης...αλλα δεν υπαρχει προβλημα να κανεις φορματ ενα δισκο μεσα απο παραθυρα(win :p) και να εχεις και αλλο δισκο....ακομα κοιτα που τον εχεις συνδεσει...αυτο θα εχεις κανει λαθος...μηπως τον εβαλες σε αλλο κονεκτορα με πριν?εγω πεδεβομουνα με τους κοντρολερσ και τους κονεκτορεσ μερες για να βρω που πρεπει για να εχω σατα και ατα μαζι στη μητρικη μου....

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν τον βλεπει καθολου ουτε στο ΒΙΟΣ. οσο για τους κοννεκτορες στον ιδιο ακριβως που τον εβγαλα εκει τον ξαναεβαλα.

Link to comment
Share on other sites

ναι ο ατα δεν εχει προβλημα τον βλεπει κανονικα και στο βιος και ολα.αλλα προβληματα εχει ,αλλα η μητρικη τον βλεπει κανονικοτατα. τον sata δεν βλεπει με τπτ. μεχρι καλωδιο αλλαξα!! τιποτα. κατι πρεπει να εγινε με την αλλαγη των δισκων, αλλα τι? μπερδευτηκε που απο σατα του εβαλα ατα? τι να πω....!!! θα συνεχισω τις προσπαθειες το απογευμα. θα παω και τον δισκο μου σε ενα φιλο να δω μην εγινε τιποτα καλου κακου. αλλα ειναι και καινουριος 2 μηνες τον εχω!!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απενεργοποιιήθηκαν τα sata κανάλια; Όταν bootάρει με τον sata πάνψ σου δείχνει τα κανάλια και δίπλα "none"; Για πες ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής σου. Είναι αυτήτ ης υπογραφής;

EDIT:

Από το εγχειρίδιο της μητρικής σου σελίδες 4-15 - 4-17

Πήγαινε στο bios-->Main menu-->first/second/third/fourth sata master-->Extended IDE Drive--> επέλεξε Auto μήπως έχει μπει None

Επίσης από το Advanced Menu-->IDE Function Setup--> έλεγξε αν όλα τα κανάλια είναι ενεργοποιημένα (σελίδα 4-24 από το εγχειρίδιο)

Τέλος από το ίδιο μενού ενεργοποίησε τον Silicon SATA Controller αν είναι εκεί πάνω ο δίσκος.

(Όλα αυτά για να αποκλείσουμε πως έχει αλλάξει κάτι στο BIOS)

Link to comment
Share on other sites

λοιπον, τιποτα απο ολα αυτα. δεν πειραξα , ουτε αλλαξα καμμια ρυθμιση στο ΒΙΟΣ. η λυση ηρθε σχεδον μονη της....!! ενω ειχα δοκιμασει σχεδον τα παντα, μου ηρθε μια φλασια-δεν ξερω πως και γιατι- να αλλαξω τροπο ρευματοδοτησης..! δλδ εβγαλα το κλασικο καλωδιο του τροφοδοτικου και εβαλα το sata pawer cable και ω του θαυματος κατι εγινε και τον ειδε!!! μετα ξαναεβαλα το κλασικο και ολα οκ!!! μπορει να καταλαβει κανεις τι εγινε? γιατι εγω δεν........................:confused:

Link to comment
Share on other sites

Να το ξέρετε: Αυτά τα μηχανήματα είναι του σατανά!! Ζωντανεύουν μόνα τους, παίρνουν αποφάσεις δικές τους ταλαιπορούν τους άμοιρους τους χρήστες κτλ. Να προσέχετε. :devil:

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω απολυτα Diogenhs!!!!!

τωρα, για να βαλω και τον sata και τον ata δισκο μαζι στο μηχανημα με βασικο τον sata και αποθηκη τον ata? πως γινεται η συνδεσμολογια?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...