Jump to content


NCQ σε Raptor 740adfd


FocusX

Recommended Posts

Έχω εδώ και κάποιο διάστημα τον Raptor 740ADFD και τον χρησιμοποιώ σαν OS drive. Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για παιχνίδια,ταινίες, σερφάρισμα, γενικώς τίποτα extreme(ούτε κωδικοποίηση βιντεο κλπ.). Γενικώς μπορεί να έχω καμιά 10ρια tabs στον firefox και ταυτόχρονα να ακούω μουσική στο winamp & να κατεβάζω τίποτα από emule ή torrents.

Η απορία μου είναι: θα ωφελήσει να ενεργοποιήσω το ncq στον raptor; Από τότε που τον πήρα το εχω απενεργοποιημένο γιατί διάβασα σε ένα review ότι μάλλον μειώνει τις επιδόσεις. Απ'ότι ξέρω -που μπορεί να είναι και λάθος- το ncq βοηθάει σε καταστάσεις multitasking αλλά σε νορμαλ χρήση ίσως και να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Τα φώτα σας please:cool:

Link to comment
Share on other sites

Στη θεωρία, η τεχνολογία NCQ λειτουργεί επ' ωφελεία των επιδόσεων, ακόμη και αν τρέχεις μόνο μια εφαρμογή, καθώς δεν ασχολείται με την κυριότητα των δεδομένων, αλλά με τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της κίνησης των κεφαλών και του πλατώ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ένας κατασκευαστής θα την ενσωματώσει οπωσδήποτε με επιτυχία στα προϊόντα του, καθ' όσον η απόδοσή της εξαρτάται από την αρτιότητα των αλγορίθμων που θα χρησιμοποιήσει. Κάνε την εξής δοκιμή: Ενεργοποίησέ την, δούλεψε μ' αυτήν για καμια εβδομάδα, και μετά απενεργοποίησέ την. Εάν το αποτέλεσμά της είναι θετικό, και επιπλέον, αν ο δίσκος είναι πολυκερματισμένος σε ικανό ποσοστό, ίσως νιώσεις ότι σου λείπει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κάτι τέτοιο θα κάνω. O δίσκος δεν είναι fragmented, ή τουλάχιστον δε μένει και πολύ καθώς χρησιμοποιώ το diskeeper σε εβδομαδιαία βάση και όλοι οι φάκελοι των προσωρινών αρχείων(internet κλπ) έχουν μεταφερθεί στο 2ο σκληρό.

Ίδωμεν

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.