Jump to content



Πρόβλημα με χαλασμένο Seagate, πιθανή λύση?


ergotelis

Recommended Posts

Είχα κάνει ένα άλλο πόστ σε άλλο θέμα,όχι όμως με τέτοιο τίτλο , οπότε ανοίγω άλλο θέμα και ελπίζω σε μια απάντηση από τους ειδικούς.

Ο δίσκος, ο Seagate 320gb sata2 7200.10, κλασσικό κομμάτι. Προχθές το ωραίο βραδινό κουνώ φόρτωνε ένα παιχνίδι και... freeze! Κάνω reboot, τίποτα. Όταν ο nf4 controller πάει να "βρει" το δίσκο στην αρχική οθόνη εκκίνησης, μένει εκεί και δε τον βρίσκει εν τέλει.Παράλληλα ο δίσκος κάνει τακ-τακ κάθε δευτερόλεπτο. Εντομεταξύ μπορώ να κάνω rma, απλά έχω μέσα κάποια δεδομένα που μου είναι απαραίτητα, και πρέπει να βρω τρόπο να τα πάρω. Αλλά για να βρω το τρόπο ανάκτησης δεδομένων, πρέπει να βρω τι ακριβώς φταίει. Αν είναι πρόβλημα πλακέτας, θεωρητικά βάζοντας άλλη πλακέτα, θα λειτουργήσει και θα μπορώ να πάρω τα δεδομένα, οπότε η λύση είναι να πάρω έναν άλλο ίδιο δίσκο.Σίγουρα πιο φθηνή λύση από το να το δώσω σε έναν "ειδικό" εδώ γύρω.Ένας φίλος μου είπε τη λύση της κατάψυξης, αλλά αυτή η λύση πετυχαίνει μόνο αν στον βρίσκει στο bios. Από ότι φαίνεται είχε δίκιο, τον έχωσα μια μέρα στη κατάψυξη το δίσκο αλλά τίποτα.Πάλι τα ίδια. Θεωρητικά και πάλι υπάρχει περίπτωση να έχουνε ζημειωθεί τα πλάττερς?Αν ναι τότε με σώζει μόνο ο ειδικός, που κλαίω το δίσκο και τα δεδομένα, εκτός και αν τον στείλω στην Seagate, που αναλαμβάνει να σου αποκαταστήσει και τα δεδομένα ,με το αζημείωτο ωστόσο,έστειλα email αλλά δε μου έχουνε απαντήσει ακόμη από χθες.

Αν συμφέρει η λύση της Seagate Θα πάει εκεί, ωστόσο χάνω το τοπικό rma, ίσως μικρό το κακό, θα έχω εγγύηση απευθείας από την εταιρία.Αν όμως μπορώ με το να αλλάξω τη πλακέτα να έχω πάλι τα δεδομένα μου, τότε θα το ρισκάρω.Ποιές όμως οι πιθανότητες να είναι η ζημιά στη πλακέτα?Ευχαριστώ πολύ παίδες! :flower:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον για πλακέτα το κόβω. Φίλος μου ηλεκτρονικός μου την έφτιαξε μετά με 5 € και κατόπιν δουλεύει από τότε ρολόι.

Κάνε μια έρευνα καλύτερα πόσο θα σου στοιχίσει στον "ειδικός" που λες και πόσο θέλει και η Seagate.

ΥΓ.: Το σύστημα της κατάψυξης τι είναι? Πρώτη φορά το ακούω.

Link to comment
Share on other sites

βαζεις το δισκο στη καταψυξη τον αφηνεις μερικες ωρες και μετα το παιρνεις και τον βαζεις στο ρευμα , ετσι ξεκολλανε οι κεφαλες (?) απο το δισκο και παιζει για τελευταια φορα. νομιζω αυτο εννοει

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

βαζεις το δισκο στη καταψυξη τον αφηνεις μερικες ωρες και μετα το παιρνεις και τον βαζεις στο ρευμα , ετσι ξεκολλανε οι κεφαλες (?) απο το δισκο και παιζει για τελευταια φορα. νομιζω αυτο εννοει

Nαι αυτό είναι, αλλά για να πετύχει πρέπει να κάνει τακ-τακ και να τον βλέπει τουλάχιστον το bios. Αν δε το κάνει ούτε αυτό(όπως στη περίπτωσή μου) είναι πιθανόν πρόβλημα πλακέτας(ή και) και θέλει αλλαγή. Περιμένω απάντηση από την Seagate, ακόμα να απαντήσουνε κιόλας, ευτυχώς που δε βιάζομαι δλδ. Αλλιώς ίσως επιχειρήσω να πάρω 2ο και να αλλάξω πλακέτες παρέα με ένα φίλο μου που τα έχει αυτά για ψωμοτύρι...

Edit: Τώρα που το σκέφτομαι, αφού προχώρησα στη λύση της κατάψυξης χωρίς αποτέλεσμα, υπάρχει περίπτωση να μη δουλέψει και η αλλαγή πλακέτας, παρόλο που ίσως να ήτανε αυτή η λύση, γιατί πλέον έχει ξεπαγώσει και δεν θα ακουμπούν οι κεφαλές! :(

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν άλλες 2 ερωτήσεις επειδή τα προβλήματα δε τελειώνουνε ποτέ:

1)τον Seagate τον είχα στην Asus.Από την ημέρα που το έπαθα αυτό δε κατάφερα ποτέ να την εκκινήσω με sata hdd. Συγκεκριμένα, ξεκινάει κανονικά, βρίσκει το σκληρό δίσκο,έναν που λειτουργεί μια χαρά, περνάει την οθόνη του raid, και μετά πάπαλα!Μένει εκεί με μια παύλα και περιμένει!Αν δε συνδέσω Hdd,λέει το κλασσικό no boot disk found Κτλ.....Προσπάθησα να βάλω windows,αλλά πάλι τα ίδια. Υπόψην δε κρασάρει ο υπολογιστής, αν κάνω ctrl+alt+del Κάνει κανοκικά επανεκίνηση, δε δοκίμασα με άλλο τρόπο να δω αν bootarei, αν δε μπουτάρει με sata τι να το κάνω....Ο hdd πάντως ξεκινάει μια χαρά σε άλλο υπολογιστή με ίδιο chipset,nf4, πριν το πρόβλημα δεν είχα κανένα πρόβλημα να αλλάζω hdd μεταξύ τους και να κάνω ότι θέλω!

2) άλλο περίεργο πρόβλημα, έχω ένα άλλο Hdd που καμιά φορά, κλείνει και ξανανοίγει!Σα να πέφτει και να επανέρχεται το ρεύμα!Δε το κάνει συχνά αλλά το έχει κάνει 2-3 φορές!Τι φταίει?

Είμαι ο μέγας γκαντέμης τπτ δε μου δουλεύει καλά θα τα κάψω όλα! :devil: Πρίν τα κάψω ρίχτε μια βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.