Jump to content



DFI Ram slots


spH3RiCal

Recommended Posts

Εχω μια απορια σχετικα με τις διαφορες μεταξυ των κιτρινων και των πορτοκαλι slots για τις μνημες.. Απο μια αναζητηση που εκανα στο forum η μονη διαφορα που ειδα ειναι οτι οι στις κιτρινες βαζουμε μνημες που θελουν-αντεχουν αρκετο ρευμα.. Εχω τη dfi lanpartyUT nf4 ultra d και 2 dimms ocz performance EL 512MB 400MHz με opteron 165. Οι μνημες ειναι στα πορτοκαλι και δεν εχω κανενα προβλημα.. Θυμαμαι οταν ειχα ενα dimm το ειχα βαλει σε κιτρινο slot και μου ειχε βγαλει blue screen.. Το θεμα ειναι οτι πηρα μια ψυκτρα για τη cpu και τα πραγματα ειναι λιγο στεναχωρα.. Οποτε μαλλον θα αναγκαστω να βαλω τις μνημες στα κιτρινα. Θα εχω καποιο προβλημα η κατι τετοιο?

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Παλιότερα με 1 στικ 512 Twinmos απλή στο κίτρινο κανένα πρόβλημα...τώρα με 2 Speed Premium στα πορτοκαλί που τις έχω πάλι ολα καλά...σε κάποια φάση θα τις δοκιμάσω και στα κίτρινα να δώ.

Διαβάζοντας διαπίστωσα οτι ο κανόνας κίτρινα slots για υψηλό vdimm δεν είναι και χρυσός, υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν 3,3+ 24/7 στα πορτοκαλί. Δοκίμασε να δείς που παίζουν καλύτερα όπως λέει κι ο Alex, ειδικά αν έχεις σκοπό να τους δώσεις πολύ ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι βλέπουν διαφορετική συμπεριφορά, κάποιοι άλλοι (όπως εγω) παρόμοια και στα δύο ζευγάρια. Φταίει και ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης που στα ζόρια αποκτά προσωπικότητα και θέλει να τον καλοπιάσεις με ρυθμίσεις στα drive strenght και dqs skew. Γενικά πάντως πρόβλημα τα κίτρινα δεν έχουν και αν βρεις εδώ είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.