Jump to content



L204WT prob


cleever

Recommended Posts

ένας φίλος έχει την L204WT και αντιμετωπίζει το πρόβλημα που φαίνεται στην φώτο

photo0011bf7.jpg

η φώτο είναι από κινητό αλλά αυτό που φαίνεται είναι ένα gradient από μαύρο σε κόκκινο και ενώ η γραμμή έπρεπε να είναι ευθεία είναι καμπύλη ...

το πρόβλημα ουσιαστικά είναι ότι στο πάνω μέρος της οθόνης είναι πιο "σκοτεινό" από το κάτω...

με contrast/brightness και gamma δεν έχει αλλάξει κάτι....

ξέρει κανείς κάτι για το τι μπορεί να φταίει ???

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω και γω κάποιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη οθόνη...το εμφάνισε σιγά σιγά απτη πρώη βδομάδα, αρχικά δε του έδωσα σημασία αλλά έχει αρχίσει να με εκνευρίζει.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοιγω το πισι η οθονη δουλεύει και ξαφνικά κάνει power save mode(το φωτάκι της γίνεται από μπλε κίτρινο και σταματάει να λειτουργεί) χρειάζεται reset για να επαναλειτουργήσει. το πρόβλημα το κάνει συνήθως πριν μπει στα windows. έτσι και μπει δουλεύει κανονικά..3 φορές έχει τύχει να κλείσει...ενώ στο άνοιγμα σχεδόν πάντα δεν ανοίγει με τη πρώτη. προσπάθησα με μπακαλιες να το ξεπεράσω...δλδ να ανοιγω το πισι και μετά από ώρα να ανοιγω την οθόνη ή να ανοίγω την οθόνη και αμεσως το πισι πριν γίνει κιτρινο το φωτάκι. μπορεί το φωτάκι να είναι κίτρινο...να ανοιξω το πισι, να δουλέψει κανονικά, και πριν μπει στα windows να κλεισει.

καμια ιδέα;;;;; υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο;;;;; η κάρτα γραφικών;;;;;fx5700 asus 256.είναι μήπως παλιά και δε τραβάει την ανάλυση...

τα λέω όλα αυτά επειδή δε θέλω να τη στείλω για επισκευή με φόβο ότι μπορεί να μου φέρουν άλλη που να έχει καμμένο πίξελ. αυτή δεν έχει...και αναρωτιέμαι μήπως δε φταίει η οθόνη. τι νομίζετε;;;

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα που έχει ο vlad, ψάχνοντας για το πρόβλημα που έχω κάνει το post, το βρήκα και έχει να κάνει με προβλήματα συμβατότητας του DVI με διάφορες κάρτες γραφικών. από όσα διάβασα δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος τρόπος να το διορθώσεις παρά μόνο να την δώσεις για RMA. :(

διόρθωση: υπάρχει η δυνατότητα να την συνδέσεις μέσω της αναλογικής θύρας για να μη σου κάνει το πρόβλημα αυτό αλλά η εικόνα που θα έχει θα είναι υποδεέστερη.

Link to comment
Share on other sites

ok mate thanks!!!!!

θα τα δοκιμάσω...

αν και εμεινα με απορία για το τι θα κερδίσω αν τη στειλω για επισκευη.υπάρχει περίπτωση να μου έρθει άλλη χωρίς πρόβλημα συμβατότητας...η να επισκευαστεί το πρόβλημα αφού τελικά μπορει να φταιει η κάρτα...

anyway θα δοκιμάσω και με d-sub και σε άλλο πισι ίσως.

Link to comment
Share on other sites

a ok.

αλλά γνωρίζουμε αν θα το χουν όλες οι οθόνες αυτό το πρόβλημα.

δλδ η αλλαγή κάρτας δε θα βελτίωνε τη κατάσταση? είχα καταλάβει ότι πρόκειται για πρόβλημα συμβατότητας το οποίο λύνεται με κάτι συμβατό(αλλαγή κάρτας)

Link to comment
Share on other sites

δε ξέρω να σου πω αν μια άλλη κάρτα θα σου έλυνε το πρόβλημα, αυτό που ξέρω είναι αυτό που είπα και πριν ότι δλδ αυτοί που είχαν το πρόβλημα αυτό τις στείλανε πίσω. από ότι κατάλαβα μάλλον έχει να κάνει με την τελευταία παρτίδα που ήρθε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

παντως παιδια προσπα8ηστε να βρειτε λυση εστω και προσορινη και μην δωσετε για επιστροφη/rma τις ο8ονες σας γιατι με τις απεργειες στο λιμανι ειναι αγνωστο το ποτε 8α εχετε ξανα ο8ονη στα χερια σας.

Link to comment
Share on other sites

ο φίλος που έχει τη 204 την έδωσε τελικά για RMA και του την αλλάξανε μέσα σε μια μέρα :T:, αλλά το πρόβλημα παραμένει :(

εγώ θεωρώ ότι είναι θέμα κάποιας ρύθμισης αλλά δεν την έχω στα χέρια μου για να δοκιμάσω :nothing:

Link to comment
Share on other sites

να σας κάνω και ένα update πάνω στο πρόβλημα για το οποίο έγινε το Thread αυτό.

μετά από πολλά αποφάσισε να την στείλει RMA. η οθόνη που του ήρθε είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. πήγε ο ίδιος μετά στο service της LG στην Θεσσαλονίκη όπου δοκίμασαν επιτόπου την πρώτη οθόνη, την δεύτερη και άλλη μία του κουτιού. όλες είχαν το ίδιο πρόβλημα. μάλιστα ο υπεύθυνος του service ξαφνιάστηκε τόσο που δοκίμασε και την δικιά του 204 που είχε στο γραφείο (που ήταν και από τις πρώτες παρτίδες) και έχει κι αυτή το πρόβλημα!!!!

πρέπει να είναι κάποιο χαρακτηριστικό των LG. εξήγηση δεν μπόρεσε να μας δοθεί από το service. το παλικάρι πήρε πίσω την 1η οθόνη του (που δεν είχε και dead pixels).

αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν έχω δει να το αναφέρει κανείς χρήστης 204WT παρόλο που βγάζει μάτι.

προσωπικά δεν μπορώ να την προτείνω για κανέναν αυτή την οθόνη, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

αυτό που σου προτείνω είναι αν έχεις τη δυνατότητα να πας σε ένα μαγαζί και να την δεις με τα μάτια σου, γιατί το τι βλέπει ο καθένας και το τι βρίσκει ενοχλητικό είναι πολύ σχετικό!

Link to comment
Share on other sites

Παιδία και εγώ έχω εδώ και ένα μήνα περίπου αυτό το Monitor.

Με το που το εγκατέστησα είδα ένα περήφανο καμένο Pixel ακριβώς στο κέντρο της οθόνης:TD: :TD: :TD:

Για (ΚΑΛΗ) μου τύχη με το που μπήκα στα windows (με dvi συνδεδεμένος) άρχισε η οθόνη να βγάζει κάτι παράξενες γραμμές (ενώ με dsub δεν έκανε τπτ)

Κατευθείαν πήρα τηλ στην LG και τους είπα το πρόβλημα μου και άρχισαν επιτόπου την διαδικασία αντικατάστασης.

Μετά από 2 μέρες ήρθε στο σπίτι μου το καινούριο monitor ευτυχώς χωρίς καμένα απολύτως πρόβλημα..

Θα ήθελα να πω πάντως πως είναι μεγάλο ρίσκο γιατί μπορεί και το Monitor Που θα έρθει από rma να έχει μερικά καμένα pixels επειδή η LG καλύπτει 5.

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι πως και πρόβλημα να μην έχει (μόνο 1 καμένο pixel)μπορείς να τους πάρεις τηλ και να τους πεις να στην αλαξουν.Δεν πιστεύω πως αφού σου φέρουν το καινούριο στο σπίτι σου θα κοιτάξουν το παλιό και αν πραγματικά δεν έχει πρόβλημα να στο στείλουν πίσω:p :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.