Jump to content



ASUS Xtreme Design


afro_king

Recommended Posts

Η ASUS μας παρουσιάζει μία νέα σειρά μητρικών που έρχεται να μας εντυπωσιάσει με το τρίπτυχο: Απόδοση, Προστασία, Αξιοπιστία . Πρόκειται για την σύγχρονη τεχνολογία Xtreme Design των νέων μητρικών της ASUS όπου έχουν την ικανότητα να φροντίζουν μόνες τους τον εαυτό τους.

[ATTACH]7798[/ATTACH]

Απόδοση

Στον τομέα της απόδοσης, η ASUS μας προσφέρει το Turbo V Evo. Ένα πρόγραμμα που τρέχει μέσα από τα Windows με σκοπό να κάνει το overclocking απλό και προσιτό για τον μέσο χρήστη. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε reboot και να μπείτε στο BIOS. To overclocking μπορεί να γίνει μέσα από μερικά clicks ή να γίνει τελείως αυτοματοποιημένη διαδικασία για τον καθένα. Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς πολύ εύκολα μπορείτε να καταστρέψετε στο hardware σας.

Ένα άλλο πρόγραμμα είναι το Turbo Key. Πρόκειται για ένα βολικό και έξυπνο utility που σας επιτρέπει να φορτώσετε αμέσως τις ρυθμίσεις για το overclocked profile σας. Προϋπόθεση είναι να έχετε ήδη φτιάξει ένα overclocking profile μέσω του Turbo V Evo, και στην συνέχεια να το φορτώσετε απευθείας πατώντας ένα πλήκτρο από το Keyboard - το Turbo key. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε άμεσα, γρήγορα και εύκολα overclocking και να αυξήσετε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας λίγο πριν τρέξετε το απαιτητικό PC Game σας.

Η νέα τεχνολογία που επιτρέπει καλύτερες επιδόσεις, δίνοντας πραγματική ώθηση στο σύστημά σας, είναι οι Hybrid Phases που περιβάλλουν το socket. Το υβριδικό κύκλωμα των φάσεων κατανέμει το φορτίο σε ισομερή VRMs με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορτίο για τον επεξεργαστή. Οι εναλλαγές που γίνονται από τον PWM Controller φροντίζουν να διαμοιράζουν τον φόρτο εργασίας της επεξεργαστικής ισχύς έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο overclockability και πιο δροσερό σύστημα. Ο όρος "υβριδική" φάση αναφέρεται στον αυτοματισμό του Xtreme Design, δηλαδή στο γεγονός ότι η μητρική μπορεί να αυτορυθμίζεται ανάλογα με το ποσό του φορτίου που εργάζεται. Για παράδειγμα, όσοι δεν χρειάζεστε και δεν τρέχετε βαριές εφαρμογές μπορείτε να αφήσετε μόνο τις 4 φάσεις ενεργές. Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση γίνεται μέσω του προγράμματος T-Probe και της EPU Engine.

Προστασία

Στον τομέα της ασφάλειας/προστασίας, η ASUS χρησιμοποιεί ειδική προστασία κατά του ηλεκτροστατικού ηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το EMI Chip ( Electro Magnetic Interference ) το οποίο σας εγγυάται ότι θα προστατέψει την μητρική σας από ηλεκτροστατικά φαινόμενα σε ποσοστό 30% πάνω από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις μητρικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αξιοπιστία

Η ASUS μας παρουσιάζει το Stack Cool3+, μία τεχνολογία που επιτρέπει την μητρική να διατηρεί την θερμοκρασία της σε χαμηλά επίπεδα σε όλο το PCB. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την βελτίωση του overclockability και ως έμμεσο την επέκταση διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της μητρικής. Το σημαντικό όμως είναι ότι το Stack Cool3+ καταφέρνει να επεκτείνει και να διαμοιράσει την θερμότητα κατα μήκος του PCB, σε αντίθεση με άλλες μητρικές που συγκεντρώνουν την θερμότητα γύρω από το socket σε υψηλά επίπεδα.

[ATTACH]7780[/ATTACH]

Hybrid OS

Το ASUS Express Gate είναι το υβριδικό λειτουργικό σύστημα που διαφημίζει περήφανα η ASUS ( Hybrid OS ) ώς μέρος της Xtreme Design καμπάνιας της. Ένα πρόγραμμα που παρόμοιο του δεν έχουμε δει από τις άλλες κατασκευάστριες εταιρίες μητρικών.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει στον χρήστη την δυνατότητα της χρήσης απλών καθημερινών προγραμμάτων και υπηρεσιών χωρίς την χρήση λογισμικού(windows). Θυμίζει ένα bootable LiveCD μιας διανομής Linux μόνο που δεν χρειάζεται . . . το CD :D Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Express Gate το οποίο θα βρείτε μέσα στο συνοδευτικό DVD που υπάρχει μέσα στο κουτί της μητρικής. Η εγκατάσταση είναι απλή και γρήγορη χωρίς κάτι το ιδιαίτερο προς παραμετροποίηση. Αφού έχετε τελειώσει με την εγκατάσταση του προγράμματος κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας. Μετά το post του BIOS θα παρατηρήσετε ότι μπήκατε σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με τα windows το οποίο σας δίνει τις παρακάτω λειτουργίες-ευκολίες:

δείτε ένα βιντεάκι για να καταλάβετε τις λειτουργίες του

U8peodlMatQ

  • WEB: μπορείτε να μπείτε στο internet και να σερφάρετε όπως και πριν. O browser δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος πέραν του Mozilla Firefox.

  • On-line Flash Games: ψυχαγωγηθείτε και περάστε ευχάριστα την ώρα σας παίζοντας ένα από τα εκατοντάδες flash games που θα τα βρείτε χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες για ευκολότερη επιλογή. Είναι μία καλή εναλλακτική για τους λάτρεις του friv.

  • Images: δείτε τις φωτογραφίες που έχετε μέσα στον υπολογιστή σας εύκολα και γρήγορα χωρίς να περιμένετε να φορτώσουν τα windows. Να σημειώσουμε ότι όλη η διαδικασία φόρτωσης εικόνων απαιτεί λίγο επιπλέον χρόνο παραπάνω από το επιθυμητό. Παρόλα αυτά, όταν φορτώσουν οι σκληροί δίσκοι, έχετε πλήρως πρόσβαση σ' αυτούς και τις εικόνες σας. Τέλος, σας παρέχεται και η δυνατότητα να δείτε τις φωτογραφίες σας σε slide show mode.

  • Chat: Πιστεύω κάτι το οποίο κάνουμε όλοι μας. Τώρα με αυτό το πρόγραμμα ( pidgin ) σας δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσετε ταυτόχρονα με ID ταυτότητες όπως msn messenger, yahoo messenger αλλά και άλλων messenger.

  • Skype: Έχετε λογαριασμό στο Skype ; Τότε τι περιμένετε ( ; ). Μπείτε και μιλήστε με όποιον εσείς θέλετε, πραγματοποιήστε video κλήση αλλά και όλες τις δυνατότητες που σας δίνει το Skype -- γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι όλα όπως τα ξέρατε.

Ρυθμίστε το περιβάλλον του Express Gate όπως εσείς επιθυμείτε .

Σας δίνεται η δυνατότητα μέσω του πινάκα διαμόρφωσης ( configuration panel ) να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 θέματα, να αλλάξετε την γλώσσα, το layout στο πληκτρολόγιο αλλά και τέλος να κάνετε όποιες ρυθμίσεις θέλετε στην ένταση του ήχου αλλά και του δικτύου-internet.

Κολλήσατε κάπου ή θέλετε να μάθετε κάτι επάνω στο Express Gate μην σας ανησυχεί τίποτα, γιατί υπάρχει το Express Gate Help το οποίο έχει μέσα ότι χρειάζεται να ξέρετε για το πρόγραμμα.

Για να ενεργοποιήσετε το ASUS Express Gate πηγαίνετε από το BIOS, στην καρτέλα TOOLS και εκεί θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

[ATTACH]7770[/ATTACH]

Όπως βλέπετε μπορείτε να επιλέξετε τον χρόνο για τον οποίο θα εμφανίζεται το Splash Screen στην οθόνη σας. Αν δεν πατήσετε τίποτα, θα μπουτάρει το σύστημα κανονικά στα Windows, αλλιώς θα φορτώσει το Express Gate. Η όλη διαδικασία θυμίζει GRUB Bootloader.

Hybrid Processor

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7771[/ATTACH]</td><td valign="top">Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να πραγματοποιήσει overclocking του υπολογιστή του μέσω των Windows. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να γίνει αυτό, manual , easy mode(εύκολος τρόπος) και auto tuning(αυτόματος συντονισμός).

Παρακάτω εξηγούμε πως clockάρουμε με τους παραπάνω τρόπους.

Για να τρέξετε σωστά το TurboV Evo δεν απαιτείται να πρέπει να έχετε στο BIOS ενεργοποιημένες κάποια ρύθμιση. Ακόμα και με manual AiOverclock μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Evo έναντι του SetFSB.</td></tr></tbody></table>

  • Manual Mode

[ATTACH]7772[/ATTACH]

Εάν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε overclocking με τον manual τρόπο τότε θα έχετε τις ακόλουθες επιλογές όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Σας δίνεται η δυνατότητα να δώσετε εσείς ότι τάση επιθυμείτε στον CPU και όχι μόνο. Αυτός ο τρόπος ενδείκνυται μόνο σε έμπειρους overclockers που είναι γνώστες του αντικειμένου. Συνήθως όμως, όσοι ασχολούνται σοβαρά με το overclocking προτιμούν συνήθως να χρησιμοποιούν το παλιό καλό τρόπο του BIOS ( όπως κ εμείς ).

Επιλέξτε προσεκτικά τις τιμές που θα δώσετε γιατί δεν είναι ‘κάποιο παιχνίδι’ ( ενδέχεται να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά ο υπολογιστής σας ), πατήστε apply και είστε έτοιμοι. Ο manual τρόπος σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις επιλογές σας σε κάποιο Profile και στην συνέχεια χάρη στο
Turbo
Keys
να βάλετε εσείς έναν συνδυασμό πλήκτρων από το πληκτρολόγιο. Έτσι, όταν πατάτε τον συνδυασμό των πλήκτρων που επιλέξατε, θα φορτώνεται το επιθυμητό overclocking Profile.
[ATTACH]7773[/ATTACH]

  • Easy Mode

[ATTACH]7774[/ATTACH]

Επιλέγοντας το easy mode ( εύκολος τρόπος) το μόνο το οποίο επιλέγετε εσείς είναι το BCLK Frequency, όλα τα υπόλοιπα τα δίνει από μόνο του το πρόγραμμα. Δώστε την συχνότητα την οποία επιθυμείτε πατήστε Apply και το overclocking έχει πραγματοποιηθεί.

Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή το DRAM Bus Voltage το οποίο συμπεριφέρεται ανάλογα με τον χρονισμό των μνημών σας. Για παράδειγμα αν έχετε βάλει τις μνήμες να παίζουν στην SPD τους συχνότητα (πχ για εμάς 2000 DDR3 ) τότε αυξάνοντας το BCLK θα overclockάρετε παράλληλα και τις μνήμες. Συνεπώς το TurboV Evo θα αρχίσει να δίνει τρομακτικά μεγάλη τάση. Για παράδειγμα, εμείς όταν θελήσαμε να αυξήσουμε το BLCK στο 150, το TurboV Evo ήθελε να τροφοδοτήσει τις G.Skill με 2 Volt !!! Μία τιμή που το πιο πιθανό ήταν να καταστρέψει τις μνήμες μας. Μην ξεχνάτε ότι εδώ έχουμε πλέον DDR3 που παίζουν από συνήθως στα 1.6 με 1.7 max safe voltage, σε αντίθεση με την παλιές DDR2 που έπαιζαν max safe στα 2.4 Volts.

Για να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημά με τις μνήμες σας και την τάση που μπορεί να δώσει από μόνο του το πρόγραμμα πηγαίνετε στην καρτέλα Auto Tuning, και επιλέξτε από κει την συχνότητα στην οποία θέλετε να παίξουν.

Στο ακόλουθο βίντεο, δείτε πόσο εύκολα καταφέραμε να φτάσουμε τον επεξεργαστή μας στην συχνότητα των 3.5GHz αυξάνοντας το BLCK από 133MHz ( stock) στα 170MHz (overclocked).

nTztNbQlPl4

  • Auto Tuning

[ATTACH]7775[/ATTACH]

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7776[/ATTACH]</td><td valign="top">
Το overclocking γίνεται ακόμα πιο εύκολη διαδικασία με το
auto
tuning
(αυτόματος συντονισμός), μόνο και μόνο από το όνομα μπορείτε να καταλάβετε ότι όλα γίνονται αυτόματα. Αρχικά επιλέξτε την συχνότητα για τις μνήμες (
αυτή η ρύθμιση ισχύει για όποιον από τους τρεις τρόπους επιλέξετε
) όπως επίσης και τον τρόπο που θα δίνετε τάση ανάμεσα στις ακόλουθες επιλογές
Flexible
(
ενισχύει την ικανότητα του
overclocking αλλάζοντας αυθαίρετα τις τάσεις
) και
Fixed
(
χαμηλώνει την κατανάλωση ενέργειας και
overclockάρει με αισθητά μικρότερες τάσεις
). Τέλος πατήστε το
κουμπί
start
. Όλα θα γίνουν μόνα τους, το πρόγραμμα θα ανεβάζει σιγά-σιγά την συχνότητα του επεξεργαστή και κατόπιν θα την στρεσάρει. Κατά την διάρκεια την διαδικασίας ίσως γίνουν 2 ή 3 reboot (
μιλάμε για
Forced
Shutdown και όχι για ομαλή διαδικασία απενεργοποίησης του λειτουργικού συστήματος
). Εμείς μέχρι και μπλε οθόνη είδαμε, λίγο μετά αφού πατήσαμε τα 3GHz . Εσείς. όταν φτάσετε στην επιθυμητή ταχύτητα, τότε πατήστε
Stop
και θα έχετε επιτυχώς ανεβάσει την συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή σας.<o></o>
</td></tr></tbody></table>

Fixed Voltage

Απίστευτο εύκολο clockαρισμα στα 3.9 ( 185x21 )με σύστημα στο LOAD να μην πιάνει 49 Celsius. Τρομερά εύκολο και ότι πρέπει για αρχάριους ή για χρήστες που δεν θέλουν να το ψάξουν και να παιδευτούν

Εσείς απλά κάθεστε και το PC σας κάνει όλη την δουλειά μόνο του. Το περιβάλλον θυμίζει benchmark καταστάσεις, το οποίο είναι κάτι που μας άρεσε. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μία ιδέα για το αυτοματοποιημένο Overclocking του
TurboV
Evo
.

5V2BO24ceDU

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Πριν δοκιμάσετε οποιονδήποτε τρόπο για να clockάρετε τον υπολογιστή σας σιγουρευτείτε ότι το
σύστημα ψύξης είναι επαρκές
.

Hybrid Phase

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7777[/ATTACH]</td><td valign="top">

Μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση από την ASUS είναι η κατασκευή υβριδικής φάσης. Πρόκειται για ένα κύκλωμα buck converter το οποίο μπορεί να αντιμετωπίζει ξεχωριστά το Vcore του επεξεργαστή και το VTT του ενσωματωμένου ελεγκτή μνήμης IMC. Το κύκλωμα αποτελείται από 12+2 φάσεις ισχύος, 12 για τον CPU και 2 για τον IMC μέσα στον CPU. Η τεχνολογία αυτή σας παρέχει μεγαλύτερη απόδοση καθώς παράγει λιγότερη θερμότητα - γεγονός που αυξάνει τις επιδόσεις του overclocking της μητρικής λόγω καλύτερης ψυκτικής συμπεριφοράς. Σας εγγυάται επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων και ελάχιστη ενεργειακή σπατάλη.

</td></tr></tbody></table>

16 Hybrid Phase = 12+2 Phase x T.Probe

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7779[/ATTACH]</td><td valign="top">Το T.Probe είναι άλλη μία καινούρια υλοποίηση της ASUS που έχει να κάνει με το κύκλωμα αυτορυθμιστικού της μητρικής. Όταν το T-Probe microchip αντιληφθεί ότι τα ποσοστά ισχύος και φορτίου έχουν αυξηθεί τότε ενεργοποιεί κάμποσα παραπάνω inactive VRMs. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει φορτίο και εργαζόμαστε σε idle καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος για Xtreme Phases design. Συνεπώς, ενεργοποιούνται μόνο τα απαραίτητα VRMs έτσι ώστε να δροσιστεί ακόμα περισσότερο το συστημά σας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των φάσεων τίθεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας ( απενεργοποιείται ).

</td></tr></tbody></table>

[ATTACH]7781[/ATTACH]

Το T-Probe σας δίνει αυτή την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την θερμική συμπεριφορά των VRMs ανάλογα με το φόρτο εργασίας. Πλέον, είστε στην θέση να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στην τροφοδοσία του επεξεργαστή και να επιλέξετε αν θέλετε λιγότερα VRMs να τον τροφοδοτούν προκειμένου να σώσετε ενέργεια.

[ATTACH]7782[/ATTACH]

Εδώ βλέπετε ακριβώς αυτό που σας λέγαμε: την συμπεριφορά των VRMs σε Xtreme Phase Performance Mode. Να σημειώσουμε επίσης ότι για να έχετε αυτή την δυνατότητα του Monitoring θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την κατάλληλη T.Probe επιλογή από το BIOS πριν επιχειρήσετε να τρέξετε το πρόγραμμα. Αν πάλι δεν είστε απαιτητικός χρήστης, μπορείτε να επιλέξετε το Power Saving Mode, το οποίο θα σας θυμίσει εποχές τριών και τεσσάρων πηνίων με σπείρα ( ούτε καν cube inductor ) εξασφαλίζοντας έτσι ενέργεια για τον πλανήτη.

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7778[/ATTACH]</td><td valign="top">

Ένα τελευταίο σημείο που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι η σχεδιαστική υλοποίηση του Xtreme Design χρησιμοποιεί μόνο 100% Ultra Long Life γιαπωνέζικους solid caps.

</td></tr></tbody></table>

post-1838-1414343419,2637_thumb.jpg

post-1838-1414343419,2992_thumb.gif

post-1838-1414343419,3033_thumb.png

post-1838-1414343419,3293_thumb.png

post-1838-1414343419,347_thumb.png

post-1838-1414343419,3641_thumb.png

post-1838-1414343419,409_thumb.gif

post-1838-1414343419,4128_thumb.gif

post-1838-1414343419,4166_thumb.gif

post-1838-1414343419,4205_thumb.gif

post-1838-1414343419,4243_thumb.jpg

post-1838-1414343419,431_thumb.png

post-1838-1414343419,4537_thumb.png

post-1838-1414343419,6244_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.