Jump to content



Ειδικά Χαρακτηριστικά της ASUS


Dr.Paneas

Recommended Posts

Η ASUS φροντίζει ιδιαίτερα την εμφάνιση των προϊόντων της. Είναι εταιρία που πιστεύει ότι η εμφάνιση και το στιλ μιας μητρικής μπορεί να επηρεάσει τους υποψήφιους καταναλωτές. Γι αυτό τον λόγο όλες οι μητρικές της έχουν κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό για το οποίο μπορούν να στέκονται περήφανες στο ράφι του καταστήματος. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα, όπως είναι αρχικά το packaging. Περίτεχνα σχέδια, logos, και έξυπνα lables έρχονται να συνδυαστούν και να αποτελέσουν ένα "δυνατό" cool artwork για την συσκευασία μιας ASUS motherboard. Δεν και είναι λίγοι αυτοί που αρέσκονται και εντυπωσιάζονται από την συσκευασία, αντί να δώσουν έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Βλέπουμε οικογένειες μητρικών όπως η ROG ( Republic Of Gamers) και η Rampage, να ξεχωρίζουν αμέσως-αμέσως μόνο από το κουτί τους. Όμως, η ASUS εκτός από την εξωτερική αίγλη φροντίζει να εμπλουτίσει το packaging με τα απαραίτητα παρελκόμενα -- συνήθως καλώδια και stickers -- και άλλες φορές 3DMark serial numbers ή PC Games της αγοράς. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που τα πακέτα της είναι αρκετά δελεαστικά, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με κάρτες γραφικών και όχι τόσο με μητρικές. Ειδικά για όσους δεν ψάχνουν επιδόσεις και overclockability, αυτό που αποζητούν είναι ένα πλούσιο πακέτο σε μία προσιτή τιμή. Εδώ, λοιπόν, η ASUS έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα καθώς το κύρος του ονόματός της επιφέρει την βαριά κληρονομιά της. Δύσκολα θα βρείτε μητρική της ASUS που δεν θα σας καλύψει ως προς τα παρελκόμενα. Ειδικά στα High End μοντέλα της, θα βρείτε πολλές ακριβές εκπλήξεις ( μέχρι και τηλεχειριστήριο δίνει :D ).

Γιατί ξεχωρίζει

Η εμφάνιση και το συνοδευτικό υλικό του πακέτου ίσως είναι άχρηστα για μερικούς hardcore users, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καταφέρουν να ξεζουμίσουν μέχρι και το τελευταίο Herz από την μητρική και τον επεξεργαστή τους. Για αυτό τον λόγο η ASUS δεν στέκεται μόνο σ'αυτά . Κάνει ένα βήμα παραπέρα και ψάχνει το καλύτερο για εσάς και για τις ανάγκες σας . Ανάγκες που δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν και πως δύσκολα θα τις αποχωριστείτε αφού πρώτα τις υιοθετήσετε . Πρόκειται για νέες, σύγχρονες τεχνολογίες και πρωτότυπες ιδέες - μελέτες που έχουν κάνει οι μηχανικοί της ASUS πάνω σε θέματα κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενεργείας με φόντο την υλοποίηση και εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου σχεδιασμού . Η ASUS μας παρουσιάζει το ευαισθητοποιημένο της πρόσωπο, προσπαθώντας να περάσει το "πράσινο" μήνυμα και στους υπόλοιπους κατασκευαστές μητρικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως το χαρτόνι της συσκευασίας είναι ειδικά επεξεργασμένο έτσι ώστε να θεωρείται κατάλληλο προς ανακύκλωση. Επίσης, οι μητρικές της διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα ρύθμισης της διαχείρισης ισχύος καθώς και της θερμοκρασίας της ίδιας της πλακέτας. Για παράδειγμα, όταν δεν τρέχετε κάποια βαριά εφαρμογή ( πχ Microsoft Office, Mozila Firefox, Music κλπ ), η ASUS motherboard απενεργοποιεί τα άχρηστα VRMs του κυκλώματος υποβάθμισης και σταθεροποιητή τάσης, έτσι ώστε να έχουμε μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ( ηλ. ενέργειας ) και συνεπώς πιο δροσερή μητρική στα κύρια σημεία που μας απασχολούν. Αντίθετα, όταν τρέχουμε βαριές εφαρμογές (πχ Video Editing, Subase, Digital Sampling κλπ ) που απαιτούν μεγάλη μνήμη RAM και γρήγορο multithreaded επεξεργαστή, η ASUS ενεργοποιεί αυτόματα το overclocking εντός των θεμιτών εκ του ασφαλούς ορίων, για καλύτερες επιδόσεις και αποτελέσματα. Για να μιλάμε καθαρά, αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ASUS, καθώς το TurboBoost έχει να κάνει με την SpeedStep Technology της Intel που εφαρμόζετε καθολικά σ'όλες τις μητρικές με Intel chipset. Ωστόσο, η ASUS από την πλευρά της έχει φροντίσει για την άριστη συνεργασία των TurboBoost,C1 και Eist με την EPU Engine και το Turbo V Evo --που αποτελούν μερικά από "δυνατά" utilities του συνοδευτικού Instalation Drivers Disk.

Περιληπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ASUS προσφέρει:

  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
  • Αυτοματοποιημένο overclocking (όταν έχουμε ανάγκη τις επιδόσεις)
  • Καλύτερη θερμοκρασία χάρη στο Stack Cool 3
  • Υβριδική και Έξυπνη σχεδίαση ( βλέπε Hybrid και Q Design )
  • Ευαισθητοποιημένο "πράσινο" χαρακτήρα ( πχ μείωση του CO2 μέσω της EPU Engine )
  • Όμορφο Packaging και PCB Layout
  • 3 χρόνια εγγύηση ( αρκεί να έχετε το serial number και το πλαστικό προστατευτικό το socket ).

και όλα αυτά σε μία προσιτή τιμή, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι χαρακτηριστικά που υπάρχουν σ'όλες τις σύγχρονες μητρικές ASUS και όχι αποκλειστικά στα High End μοντέλα της αγοράς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ειδικά χαρακτηριστικά της ASUS Rampage Extreme ( overpriced ) είναι τα ίδια με την ASUS P7P55LE ( lowpriced ). Αυτό που αλλάζει είναι τα συνοδευτικά, και φυσικά η υλοποίηση της μητρικής. Όμως τα ειδικά χαρακτηριστικά παραμένουν ανέπαφα καθ'όλη την οικογένεια των ASUS boards.

Στις επόμενες σελίδες αυτού του section αναφερόμαστε στα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι μητρικές της ASUS με το P55 Chipset.

Xtreme Design

Η ASUS μας παρουσιάζει μία νέα σειρά μητρικών που έρχεται να μας εντυπωσιάσει με το τρίπτυχο: Απόδοση, Προστασία, Αξιοπιστία . Πρόκειται για την σύγχρονη τεχνολογία Xtreme Design των νέων μητρικών της ASUS όπου έχουν την ικανότητα να φροντίζουν μόνες τους τον εαυτό τους.

[ATTACH]7797[/ATTACH]

Απόδοση

Στον τομέα της απόδοσης, η ASUS μας προσφέρει το Turbo V Evo. Ένα πρόγραμμα που τρέχει μέσα από τα Windows με σκοπό να κάνει το overclocking απλό και προσιτό για τον μέσο χρήστη. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε reboot και μπείτε στο BIOS. To overclocking μπορεί να γίνει μέσα από μερικά clicks ή να γίνει τελείως αυτοματοποιημένη διαδικασία για τον καθένα. Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς πολύ εύκολα μπορείτε να καταστρέψετε στο hardware σας.

Ένα άλλο πρόγραμμα είναι το Turbo Key. Πρόκειται για ένα βολικό και έξυπνο utility που σας επιτρέπει να φορτώσετε αμέσως τις ρυθμίσεις για το overclocked profile σας. Προϋπόθεση είναι να έχετε ήδη φτιάξει ένα overclocking profile μέσω του Turbo V Evo, και στην συνέχεια να το φορτώσετε απευθείας πατώντας ένα πλήκτρο από το Keyboard - το Turbo key. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε άμεσα, γρήγορα και εύκολα overclocking και να αυξήσετε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας λίγο πριν τρέξετε το απαιτητικό PC Game σας.

Η νέα τεχνολογία που επιτρέπει καλύτερες επιδόσεις, δίνοντας πραγματική ώθηση στο σύστημά σας, είναι οι Hybrid Phases που περιβάλλουν το stocket. Το υβριδικό κύκλωμα των φάσεων κατανέμει το φορτίο σε ισομερή VRMs με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορτίο για τον επεξεργαστή. Οι εναλλαγές που γίνονται από τον PWM Controller φροντίζουν να διαμοιράζουν τον φόρτο εργασίας της επεξεργαστικής ισχύς έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο overclockability και πιο δροσερό σύστημα. Ο όρος "υβριδική" φάση αναφέρεται στον αυτοματισμό του Xtreme Design, δηλαδή στο γεγονός ότι η μητρική μπορεί να αυτορυθμίζεται ανάλογα με το ποσό του φορτίου που εργάζεται. Για παράδειγμα, όσοι δεν χρειάζεστε και δεν τρέχετε βαριές εφαρμογές μπορείτε να αφήσετε μόνο τις 4 φάσεις ενεργές. Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση γίνεται μέσω του προγράμματος T-Probe και της EPU Engine.

Προστασία

Στον τομέα της ασφάλειας/προστασίας, η ASUS χρησιμοποιεί ειδική προστασία κατά του ηλεκτροστατικού ηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το EMI Chip ( Electro Magnetic Interference ) το οποίο σας εγγυάται ότι θα προστατέψει την μητρική σας από ηλεκτροστατικά φαινόμενα σε ποσοστό 30% πάνω από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις μητρικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αξιοπιστία

Η ASUS μας παρουσιάζει το Stack Cool3+, μία τεχνολογία που επιτρέπει την μητρική να διατηρεί την θερμοκρασία της σε χαμηλά επίπεδα σε όλο το PCB. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την βελτίωση του overclockability και ως έμμεσο την επέκταση διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της μητρικής. Το σημαντικό όμως είναι ότι το Stack Cool3+ καταφέρνει να επεκτείνει και να διαμοιράσει την θερμότητα κατά μήκος του PCB, σε αντίθεση με άλλες μητρικές που συγκεντρώνουν την θερμότητα γύρω από το socket σε υψηλά επίπεδα.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το ASUS Xtreme Design δείτε το αντίστοιχο άρθρο μας, κάνοντας κλικ εδώ.

Fanless Design

ASUS Fanless Design

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7785[/ATTACH]</td><td valign="top">Η ASUS χρησιμοποιεί παθητική ψύξη με στόχο να ψύξει επαρκώς τα mosfets γύρω από τον CPU. Οι ψύκτρες αυτές μοιάζουν εμφανισιακά με μπλέ κρυστάλλους και δίνουν μία μοντέρνα πινελιά στην εξωτερική εμφάνιση της motherboard σας. Το σχήμα τους, εκτός από ελκυστικό είναι και αποτελεσματικό. Αποτελεσματικό γιατί φροντίζει να κρατάει σε δροσερές θερμοκρασίες τα σημαντικά τμήματα τροφοδότησης, όπως είναι πχ τα VRMs και το PCH . Ακόμα, λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι η ASUS δε κάνει χρήση των fans, πράγμα που συντελεί για ένα αθόρυβο ( 0-dB ) περιβάλλον για το σύστημά σας. Με λίγα λόγια θα λέγαμε πως ο συνδυασμός της καλής απαγωγής θερμότητας, της όμορφης αισθητικής και το αθόρυβο παθητικό σύστημα ψύξης αποτελούν όλα αυτά που θα ήθελε κανείς στην μητρική του.

</td></tr></tbody></table>

Stack Cool 3

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7786[/ATTACH]</td><td valign="top">Το Stack Cool 3 σε συνδυασμό με την τεχνολογία Xtreme Phase Power Design της ASUS, παρέχει μία καλύτερη λύση στον χώρο της ψύξης μητρικών. Οι επιδόσεις της απαγωγής θερμότητας αυξάνονται μέχρι και σε ποσοστό 11%, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο για όσους θέλουν την καλύτερη δυνατή ψύξη στο υπερχρονισμένο σύστημά τους. Το πραγματικό πλεονέκτημα όμως της Stack Cool 3 είναι η συνολική μείωση της θερμοκρασίας, όχι μόνο σε μεμονωμένες θερμικές καταναλώσεις των εξαρτημάτων που φέρει πάνω της η μητρική, αλλά και κατά μήκος ολόκληρης της ίδιας της πλακέτας. Πολύ απλά, αυτό ερμηνεύεται σε αύξηση της διάρκειας ζωής του mobo και των κύριων εξαρτημάτων του.</td></tr></tbody></table>

Fan Xpert

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7787[/ATTACH]</td><td valign="top">Το Fan Xpert σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τα fans που χρησιμοποιείτε για την ψύξη του επεξεργαστή και των υπολοίπων εξαρτημάτων. Όπως πολλοί ίσως ήδη κατάλαβαν, το Fan Xpert είναι ένα εργαλείο ρύθμισης των στροφών για τo CPU_Fan και τα Chassis_fans . Μπορείτε να ρυθμίσετε τα ανεμιστήρια να τρέχουν πιο γρήγορα ανάλογα με την θερμοκρασία του εκάστοτε εξαρτήματος ή ανάλογα με το φορτίο. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που σας επιτρέπει να αλλάξετε γρήγορα και εύκολα το RPM thresold των fans σας, ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις και την θερμοκρασία δωματίου.

</td></tr></tbody></table>

Q Design

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7789[/ATTACH]</td><td valign="top">Η ASUS με αυτό τον όρο QDesign, αναφέρεται σε τρία σχεδιαστικά τρία σημεία των νέων μητρικών της. Πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες που δεν πρόκειται κανείς να τις παρατηρήσει, εκτός κι αν έχει διαβάσει πρωτίστως αυτό το άρθρο. Παρακάτω θα κάνουμε αναφορά για αυτά τα τρία σημεία στα οποία αναφέρονται οι μηχανικοί της ASUS, τα οποία είναι:

</td></tr></tbody></table>

  • ·Q-Connector
  • ·Q-led
  • ·Q-DIMM

Ας αναφέρουμε δύο λόγια μόνο για το καθένα.

Q-Connector

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7788[/ATTACH]</td><td valign="top">Όπως βλέπουμε και στις παρακάτω φωτογραφίες πρόκειται για ένα “βύσμα” με το οποίο μπορούμε έχουμε ευκολότερη τοποθέτηση των γνωστών σε όλους μπουτόν start, reset και άλλων ενδεικτικών led. Απλά τοποθετούμε το βύσμα στο συγκεκριμένο σημείο της μητρικής και έτσι γλιτώνουμε από τον κόπο να προσπαθούμε να διαβάσουμε πάνω στην μητρική μας που ακριβώς μπαίνει το καθένα μπουτόν η led και πόσα και ποια pin χρειάζεται.

</td></tr></tbody></table>

[ATTACH]7799[/ATTACH]

Q-led

Πρόκειται για κάποια ενδεικτικά Led που υπάρχουν πάνω στην μητρική, και μας δίνουν κάποιες βασικές πληροφορίες ή μας βοηθάν να εντοπίσουν πιο γρήγορα τυχόν προβλήματα. Τέτοια led είναι του memOK, DRAM, κάρτας VGA, HDD.

vqqMhmBxS6s

Q-DIMM

Αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος, αναφέρεται στο γεγονός ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε πλέον τις μνήμες σας με μεγαλύτερη ευκολία.

nZ4r8-QXS0E

Crystal Sound

8-κάναλος ήχος

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7790[/ATTACH]</td><td valign="top">Απολαύστε τον έτοιμο πλέον 8-κάναλο ήχο στον υπολογιστή σας! Ο 8-κάναλος υψηλής ανάλυσης ήχος με το κωδικό όνομα Azalia Codec παρέχει τη δυνατότητα υψηλής ανάλυσης 192kHz/24-bit ηχητικής απόδοσης, κάρτα εισόδου Jack Sensing, τεχνολογία πολλαπλής ροής η οποία στέλνει διαφορετικά ηχητικά σήματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η μητρική σας εγγυάται μοναδική ηχητική απόλαυση. </td></tr></tbody></table>

[ATTACH]7791[/ATTACH]

Καθαρός, φιλτραρισμένος ήχος

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7792[/ATTACH]</td><td valign="top">Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε παράσιτα από τα ηχεία μας ( σήμα θορύβου ). Η ASUS μας προσφέρει ένα φίλτρο, το οποίο κόβει τις συνήθεις προβληματικές συχνότητες και βελτιώνει την εξάλειψη παρασιτικών σημάτων (θορύβων) κατά την φωνητική εγγραφή. Με αυτό το χαρακτηριστικό απαλείφουμε θορύβους και το προωθούμε την φωνητική εγγραφή.</td></tr></tbody></table>

DTS Surround Sensation UltraPC

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7793[/ATTACH]</td><td valign="top">Η DTS Surround Sensation για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με την έκδοση 5.1 προσφέρει μοναδικό περιβάλλοντα surround ήχο. Στην προσπάθεια για πιο ποιοτικό και πραγματικό περιβάλλοντα ήχο με ενίσχυση των μπάσων πέτυχε ήχο δυνατό και χαμηλής συχνότητας, πιο καθαρά φωνητικά για την αναπαραγωγή διαλόγων αλλά και για θορύβους του περιβάλλοντος. Με αυτή την τεχνολογία είναι δυνατή η επίτευξη του δικού σας εντυπωσιακού μουσικού χώρου. Η DTS Surround Sensation | UltraPC™ είναι ιδανική λύση για αυτούς που ακούν μουσική και βλέπουν ταινίες στον υπολογιστή τους.

</td></tr></tbody></table>

EZ DIY

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7794[/ATTACH]</td><td valign="top">Λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι ότι διαδικασία update του bios είναι αρκετά ριψοκίνδυνη, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να αχρηστευτεί η μητρική μας αν πάει κάτι στραβά κατά την διάρκεια της αναβάθμισης. Για παράδειγμα, ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι να κολλήσει το PC σας και να μην υπάρχει άλλη λύση. H ASUS από την πλευρά της, έχει προσπαθήσει να κάνει αυτή την διαδικασία όσο πιο εύκολη και ακίνδυνη γίνεται. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν δύο μέθοδοι: </td></tr></tbody></table>

  1. Μέσω internet. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συνδεθούμε στην σελίδα υποστήριξης της ASUS όπου υπάρχουν αρκετές οδηγίες και δίνονται παραστατικά τα βήματα ένα-προς-ένα, ξεκινώντας από την έκδοση λειτουργικού συστήματος. Η URL είναι http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments_content.aspx?no=714. Επίσης μας επισημαίνονται τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε, όπως το σωστό revision της μητρικής μας, την έκδοση του BIOS, κτλ.

  1. Μέσω του EZ Flash 2. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε update με την χρήση USB flash. Προϋπόθεση είναι κατεβάσει και να έχουμε βάλει στο φλασάκι μας την νεότερη έκδοση bios που θέλουμε να περάσουμε. Επίσης το αρχείο για να αναγνωριστεί θα πρέπει να έχει το σωστό format, * .rom. Αυτός το τρόπος είναι πιο ασφαλής, καθώς δεν απαιτεί να μπείτε στα Windows αλλά γίνεται μέσω του ίδιου του BIOS.

Κατά γενική ομολογία η δεύτερη μέθοδος θεωρείται πιο ασφαλής καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από το σύστημα το ίδιο. Ενώ η πρώτη κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως πχ την περίπτωση να κολλήσει το Internet κατά την λήψη της νέας έκδοσης ή μπορεί να “χτυπήσει” το τοίχος προστασίας και κάποιο άλλο antivirus, με αποτέλεσμα να σταματήσει στα μισά η όλη διαδικασία και να έχουμε ανεπιθύμητες συνέπειες . Σκεφτείτε και το πιο απλό: απλά κολλάει το ίδιο το utility κατά την διάρκεια του φλασαρίσματος.

pikBe8Cu6T4

Industry Standard

IEEE 1394a interface

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7795[/ATTACH]</td><td valign="top">Η διασύνδεση IEEE 1394a απευθύνεται σε συνδέσεις που έχουν να κάνουν με περιφερειακά ήχου και εικόνας. Τέτοια είναι η ψηφιακή τηλεόραση που έχουμε στο σαλόνι μας, η ψηφιακή βιντεοκάμερα, αποθηκευτικά μέσα και γενικά άλλες συμβατές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν με το PC. Η υλοποίηση αυτή του IEEE υπάρχει με το όνομα Firewire ( από την Apple ) και iLink από την Sony.</td></tr></tbody></table>

Optical S/PDIF

<table cellpading="3" cellspacing="2"><tbody><tr><td>[ATTACH]7796[/ATTACH]</td><td valign="top">Οι μητρικές της ASUS σας δίνουν την δυνατότητα να συνδέσετε στο PC σας το Home Theater μέσω μιας οπτικής υποδοχής S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Interface). Σας επιτρέπει να μεταφέρεται αυτούσιο το ψηφιακό ηχητικό σήμα χωρίς να χρειάζεται μετατροπή σε αναλογικό φορμάτ, έτσι ώστε να διατηρεί την καλύτερη δυνατή ποιότητα.</td></tr></tbody></table>

post-928-1414343419,5324_thumb.gif

post-928-1414343419,5375_thumb.gif

post-928-1414343419,5416_thumb.gif

post-928-1414343419,5459_thumb.gif

post-928-1414343419,5498_thumb.gif

post-928-1414343419,5538_thumb.gif

post-928-1414343419,5584_thumb.jpg

post-928-1414343419,5906_thumb.gif

post-928-1414343419,5945_thumb.jpg

post-928-1414343419,5982_thumb.gif

post-928-1414343419,6021_thumb.gif

post-928-1414343419,6059_thumb.gif

post-928-1414343419,6099_thumb.jpg

post-928-1414343419,6385_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.