Jump to content



Matrix Storage Technology


neuromancer

Recommended Posts

Με την ευκαιρία του στησίματος νέου Η/Υ θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από εγκατάσταση και χρήση του Matrix Storage Technology της Intel.

Τα ICH7 και ICH8 chipsets της Intel υποστηρίζουν την δυνατότητα να στήσει κανείς πολλαπλά RAID arrays σε ένα κοινό set δίσκων. Κατ'αυτό τον τρόπο, μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα RAID array επιπέδου 0 και να βάλει εκεί λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές και ένα RAID array επιπεδου 1 στο οποίο θα έχει τα πολύτιμα data του. Υποτίθεται ότι αν ένας από τους δίσκους "παραδώσει πνεύμα" τα data θα είναι ασφαλή λόγω του mirroring που εξασφαλίζει το RAID 1 array στο οποίο και θα βρίσκονται.

Το ερώτημα είναι το εξής:

Σε "σκηνικό" Matrix Storage, όταν χτυπάει ένας δίσκος στον οποίο ένα μέρος αξιοποιείται σε RAID 1, πως είναι κανείς σε θέση να πάρει τα data του από το RAID 1 array τη στιγμή που λόγω του crash το RAID 0 array (άρα και όλος ο Η/Υ) δεν θα λειτουργεί ?

Αν ο καλός δίσκος μπει σε οκ σύστημα θα είναι ορατό το partition του RAID 1 array ώστε να πάρει τα data του?

Μπορεί η ανάκτηση των δεδομένων να γίνει σε έναν Η/Υ που δεν έχει RAID ή/και δεν υποστηρίζει SATA δίσκους.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.