Jump to content



.NET Framework 1.1


mefistofelis

Recommended Posts

Βασικά μην το βάζεις αν δεν το χρειάζεσαι. π.χ. θεωρώ μεγάλη βλακεία να το βάλεις μονο και μόνο για τρέχεις π.χ. το CCC της ΑΤΙ (που είναι .ΝΕΤ εφαρμογή). Βέβαια, αργά η γρήγορα θα το βάλεις καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές το χρησιμοποιούν. Το κακό είναι ότι αν δεν έχεις πολύ μνήμη (τουλάχιστο 512) και το φορτώνεις στανταρ (επειδή π.χ. θες το CCC της ΑΤΙ στο tray) σε γονατίζει λίγο. Προσωπικά αναγκάστικα να το βάλω λόγω driver εκτυπωτή και CCC αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν χρειάζομαι τις εφαρμογές που έτρεχαν στο αυτόματο με το boot και τις έκοψα. Έτσι δεν φορτώνει το θεριό παρά μόνο όταν τρέξω εγώ αυτές τις εφαρμογές (εκεί καταλαβαίνεις περί τοίνος πρόκειται καθώς φορτώνει μια ώρα (σε 512 RAM).

@BeetleJuice

Είναι κάτι σαν το JRE (Java Runtime Enviroment) αλλά αλλιώτικο φρούτο (Microsoft γαρ).

Link to comment
Share on other sites

Το desktop sidebar νομίζω είναι στα Vista (?). Στα Vista νομίζω δε την γλυτώνεις από το .NET. Εξάλλου όλα τα dev tools της MS δουλεύουν πλέον με .NET. Ακόμη και η Borland καβάλλησε το .ΝΕΤ τραίνο (αφού προηγουμένως καβάλλησε το καλάμι). O νεός SQL Server 2005 χρειάζεται .ΝΕΤ. Φαντάζομαι και το νέο Office. Βασικά αν αναλογιστείς ότι το νέο Help subsystem στα windows είναι σε .NET τότε όλες οι νέες εφαρμογές, ακόμη και μόνο για το help τους θα θέλουν .NET.

Link to comment
Share on other sites

Μετά τα Vista (ή ταυτόχρονα ?) θα βγει .NET v.3. Όσο αφορά προς πίσω συμβατότητα υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ 1.1 και 2 αλλά πάλι κάτι δηλώσεις τύπου "χρειάζεται .ΝΕΤ 1.1 ή 2 για να τρέξει" που βλέπω σε μερικές εφαρμογές μου λέει ότι υπάρχει συμβατότητα σε κάποιο επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν βιβλιοθήκες που είναι κοινές, αλλά μπορούν να τρέξουν μόνο προγράμματα που χρησιμοποιούν αυτές και καμμία άλλη. Επίσης, συνήθως κάποιος που γράφει μια εφαρμογή για 2.0 δε θα κάτσει να κάνει αναλυτικό debug σε 1.Χ, οπότε δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει ;)

Το 3.0 έχει ήδη κυκλοφορήσει και μπορείτε να το κατεβάσετε επίσημα από το site της Μ$. Αλλά δεν έχει βγεί ακόμη το Visual Studio που το υποστηρίζει και η ίδια η Μ$ στο TechEd που παρακολουθήσαμε στη Βαρκελώνη, δεν έθιξε καθόλου το 3.0 παρά μόνο μια λιτή παρουσίαση του τι παραπάνω έχει από το 2.0

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.