Dr.Paneas Posted May 6, 2010 #1 Share Posted May 6, 2010 Καλησπέρα παιδιά. Προχθές έκανα λάθος και παράγγηλα ένα προϊόν από το Ebay. Ευτυχώς δεν το πλήρωσα, οπότε το προϊόν παραμένει στην λίστα μου ως Unpaid Item.Έστειλα message στον seller ότι έκανα λάθος, και αν μπορεί να ακυρώσει την αγορά μου. Και μου στέλνει αυτό:we can not cancel your purchase only ebay can do this, if ebay allow you to cancel the transaction you will still be liable for selling and listing fees and paypal fees. Του λέω ξανά sorry κλπ, πως δεν θελω να προκαλέσω προβλήματα σ'αυτόν ή σε εμένα να βρούμε μια λύση. Μου στέλνει:hi,unfortunately once you buy an item off ebay you are forced to pay for it, if ebay allow the payment to be cancelled you are still liable for all selling and listing fees inquired by ebay. and you will also receive a none payment strike against your ebay user name. this is ebays policy.Του στέλνω κ εγώ αυτό: This is a quote from ebay policy: "We recommend that you contact your seller and explain what's going on. The seller might release you from your commitment to pay, but it's up to the seller." So ? Are you willing to relese me from my commitement to pay ? or are you going to start an unpaid. Check this link: http://pages.ebay.co.uk/help/sell/cancel-transaction-process.html . Και μου στέλνει:i know all about that, but you will still have to pay the listing and selling fees that ebay charge us.Εσείς που παραγγέλνετε όλη μέρα κάτι θα ξέρετε. Για πείτε πως να το χειριστώ. 20 Ευρώ κάνει το πακέτο σύνολο. Αυτός πόσα θέλει να του πληρώσω ; Όλο τα πακέτο ή τα fees ; Και πόσα είναι αυτά τα fees. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted May 6, 2010 #2 Share Posted May 6, 2010 Ειχα κανει μια φορα κι εγω λαθος και απλα ο αλλος ακυρωσε την πωληση. Να αλλαξαν τοσο πολυ τα πραγματα δεν νομιζω. Στα 20 ευρω τα fees ειναι μηδαμινα. Πες του να του τα πληρωσεις και εαν σου πει πανω απο 2 ευρω να παει να ******* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted May 6, 2010 Author #3 Share Posted May 6, 2010 Ευχαριστώ Χρήστο για την συμβουλή. Αυτο που μου είπες έκανα και περιμένω απάντηση. Ενώ πριν απαντούσε αμέσως, τώρα σκάλωσε κάπως και δεν έχει απαντήσει ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Posted May 6, 2010 #4 Share Posted May 6, 2010 Στειλε mail ebay στο dispute Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfrei Posted May 6, 2010 #5 Share Posted May 6, 2010 Επικοινωνησε κστευθειαν με ebay, στελνωντας και τη μεταξυ σας "στοιχομυθια" και θα σου επιστρεψει κατευθειαν τα χρηματα. Μετα απο αυτα που του ειπες επρεπε να κανει "cancel transaction" μονος του και να σου επιστρεψει τα χρηματα..... Dont worry .... το ebay θα σου τα επιστρεψει αμεσα αν δεν το κανει αυτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted May 6, 2010 Author #6 Share Posted May 6, 2010 Τον έδωσα 1.75 pounds και τελικά το ακύρωσε. Klein τώρα δεν θα μπλέξω για 2 ευρώ. Απλά άλλη φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί. Thanx guys Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackfairy1986 Posted July 6, 2011 #7 Share Posted July 6, 2011 καλησπέρα αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.. έκανα 3 παραγγελίες από έναν πωλητή και όταν πηγαίνω να πληρώσω μου πετάει error αλλά μόνο σε αυτόν τον πωλητή και έχει και 50% θετική αξιολόγηση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.. είναι τρία πράγματα περίπου 7 με 10 ευρώ το καθένα δηλαδή κάνα 30.. ότι άλλες παραγγελίες έκανα από το πρωί της πλήρωσα κανονικά και πιο πριν και μετά μόνο αυτές δεν με αφήνει ούτε με σφαίρες δεν με θέλει βρε παιδί μου έστειλα email και στο ebay μου παν να το ελέγξω για email και τέτοια τεσπα η ότι να στείλω email στον πωλητή και να του ζητήσω email πληρωμής να τον πληρώσω απευθείας από το paypal.. το θέμα μου είναι ότι εγώ αυτά που θέλω τα βρήκα και από αλλού και μπορώ να τα πληρώσω κανονικά το ενα που το θέλω στα σίγουρα το παρήγγειλα Ίδη.. πως μπορώ να ακυρώσω απο τον άλλον πωλητή??? ααα που να σημειώσω του χω στείλει 10 email για το οτι δεν μπορώ να πληρώσω γιατί μου πετάει error και τα σχετικά και δεν εχει απάντηση... αφού δεν μπαίνει καν στο κόπο να απάντηση θα μου στήλη και προϊόντα?? χλομό το κόβω... και επίσης αν δεν πληρώσω απο την στιγμή που δεν μου χει στήλη μήνυμα ούτε ο πωλητής ούτε το ebay μου έστειλε email τι γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfrei Posted July 6, 2011 #8 Share Posted July 6, 2011 καλησπέρα αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.. έκανα 3 παραγγελίες από έναν πωλητή και όταν πηγαίνω να πληρώσω μου πετάει error αλλά μόνο σε αυτόν τον πωλητή και έχει και 50% θετική αξιολόγηση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.. είναι τρία πράγματα περίπου 7 με 10 ευρώ το καθένα δηλαδή κάνα 30.. ότι άλλες παραγγελίες έκανα από το πρωί της πλήρωσα κανονικά και πιο πριν και μετά μόνο αυτές δεν με αφήνει ούτε με σφαίρες δεν με θέλει βρε παιδί μου έστειλα email και στο ebay μου παν να το ελέγξω για email και τέτοια τεσπα η ότι να στείλω email στον πωλητή και να του ζητήσω email πληρωμής να τον πληρώσω απευθείας από το paypal.. το θέμα μου είναι ότι εγώ αυτά που θέλω τα βρήκα και από αλλού και μπορώ να τα πληρώσω κανονικά το ενα που το θέλω στα σίγουρα το παρήγγειλα Ίδη.. πως μπορώ να ακυρώσω απο τον άλλον πωλητή??? ααα που να σημειώσω του χω στείλει 10 email για το οτι δεν μπορώ να πληρώσω γιατί μου πετάει error και τα σχετικά και δεν εχει απάντηση... αφού δεν μπαίνει καν στο κόπο να απάντηση θα μου στήλη και προϊόντα?? χλομό το κόβω... και επίσης αν δεν πληρώσω απο την στιγμή που δεν μου χει στήλη μήνυμα ούτε ο πωλητής ούτε το ebay μου έστειλε email τι γίνεται?Το ebay χρειαζεται 5 ωρες εως 2 μερες για να απαντησει . Θα απαντησει σιγουρα όμως.... Ο πωλητης μπορει να απαντησει αμεσα, μπορει και ποτε .... Μην αγχωνεσαι σε καθε περιπτωση. Αν δεν καταφερες να τον πληρωσεις, ενημερωσε τον με mail (πραγμα που εκανες) και ζητα του απλα να ακυρωσει την παραγγελεια (μπορεις να το κανεις κι εσυ, και απλα αυτος να το δεχτει Cancel Transaction ή Resolve Problem στο more Actions).... Κατα τη γνωμη μου παντως το 50% θετικα δεν ειναι καλο , εκτος αν εχει λιγοτερα απο 20-30 αστερακια..... Κατω απο 97% το θεωρω κακη αξιολογηση.Μου εχει τυχει να hackαρουν λογοριασμο πωλητη και να τον κλεισει αποτομα (οποτε εημερωσε οτι δεν δεχεται παραγγελειες..... ) ή το ebay να μην με αφηνει να πληρωσω γιατί ο πωλητης δεν ειναι "εξακριβωμενος" ακομη ..... Don't worry.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted July 6, 2011 #9 Share Posted July 6, 2011 και 97% χαμηλο ειναι κατα τη γνωμη μου. Κατω απο 99% σπανια αγοραζω.Παντως κατι αναλογο που λες μου ειχε τυχει παλαιοτερα και ηταν λογω του οτι το ebay ειχε κλεισει το λογαριασμο του πωλητη και δεν ειχαν ενημερωθει ακομα ολοι οι σερβερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.