Jump to content

samsung le32r71 ή philips pf7331

pananag

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ και καιρό ψάχνω για 32αρα LCD.Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 και δεν ξέρω ποιά να διαλέξω. Από τη μία η samsung είναι ελαφρώς πιο τσιμπημένη στην τιμή αλλά έχει contrast 5000:1 και από την άλλη η philips εκτός του ότι είναι λίγο πιο φτηνή (από το technixx.gr 880 και κάτι ) μου φαίνεται ότι έχει καλύτερη εικόνα.

Ποιά τεχνολογία είναι καλύτερη η DNIe της Samsung ή η Pixel Plus της Philips?

pixel plus...

δεν σου φαινεται ....εχει καλυτερη εικονα...

Μη δινεις σημασια στα νουμερα contrast...που δινει η εκαστοτε εταιρια.

+1 για Pixel Plus....Έχω την τιμή να το έχω στην TV μου...από τις πρώτες τηλεοράσεις (αν όχι η πρώτη γενιά ) CRT που βγήκαν με Pixel Plus...Ασυνήθιστη αρχικά εικόνα, με ύφος λήψης από βιντεοκάμερα....Στην συνέχεια, σε θεάσεις DVD έκανε τρομερή διαφορά στην φυσικότητα και στην κίνηση...

Το σημερινό Pixel Plus είναι σαφώς πιό εξελιγμένο και σε συνδυασμό με τον τρόπο "σάρωσης" των LCD οθονών, έχει πιό ορατά αποτελέσματα στην ποιότητα της εικόνας....

Σύν του ότι η PF7331 είναι απ'όσο θυμάμαι νεότερο μοντέλο της R71...Με ότι αυτό συνεπάγεται....

Από εκεί και έπειτα παίζει το πάνελ και σαφώς και τα κριτήρια που εσύ θέτεις για τον εξοπλισμό (δέκτες, συνδεσιμότητα, κλπ) καθώς και για το Service.....H μοναδική μου εμπειρία με το Service της Philips το Πάσχα του 2002 δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, παρόλο την πολύ καλή εικόνα που μου δημιούργησε....

O NTG έχει απόλυτο δίκιο για το Contrast...Το contrast που αναφέρουν οι εταιρίες είναι Dynamic τιμή και αποτελεί τη μέγιστη δυνατή σε συνθήκες μετρήσεων και όχι την μέγιστη πραγματική σε συνθήκες νορμάλ θέασης...Υπάρχει και μία εξήγηση του φαινομένου αυτού σε αντίστοιχο πόστ....με μία αναζήτηση θα το βρείς και θα κατατοπιστείς...

Καλή επιλογή...

Ειδικα μεταξυ αυτων των δυο την samsung.Η σειρα 3331 ειναι η εντελως entry level σειρα της philips με ΜΟΝΟ την πρωτη εκδοση του crystal clear ΧΩΡΙΣ pixel plus.

Ακόμη αναποφάσιστος είμαι. Κατά 90% πάω για philips. Θα είχα κάνει την αγορά αν δεν είχα δει και την Toshiba 32WL66PSG η οποία κοστίζει 850. Aξίζει έναντι της philips?

Η διαφορά τους είναι 30-40€?

Δεν την έχω δεί...σε γοήτευσε τόσο πολύ η Toshiba?

Ρε παιδιά δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Η philips έχει το pixel plus , η LG την DX engine, η samsung την DNIe, η toshiba την ... (δεν θυμάμαι ούτε καν πως την λένε την τεχνολογία βελτίωσης εικόνας που έχει). Στα καταστήματα με το ελέεινο σήμα που δείχνουν οι τηλεοράσεις και χωρίς να έχει γίνει optimization στα χαρακτηριστικά της εικόνας δεν γίνεται να κρίνει κάποιος για την ποιότητα εικόνας του κάθε μοντέλου.

Τελικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή για 32 lcd κάτω από 1000 ?

Για tv+pc όλες είναι μια χαρά , διότι όταν έχεις για πηγή το pc , τα τσιπάκια των τηλεοράσεων είναι πολύ κατώτερα ... Ακόμα και upscale DVD player ( σε upscale DVD recorder μπορείς να πάρεις και τηλεοπτικό πρόγραμμα ) δείχνει καλύτερα απο μία τηλεόραση των 1500 ευρώ ... Επιπλέον εαν πάρεις κάρτα tv συμβατή με DScaler , μπορείς εύκολα να φτάσεις και να ξεπεράσεις την ποιότητα μίας κορυφαίας Philips με έτοιμα sets που υπάρχουν σε διάφορα sites ...

Εαν είχα το χρήμα , θα πήγαινα για εξωτερικό scaler πχ τον faroudja DVP1080 HD Digital Video Processor ( 3000 ευρώ ) , και μετά θα έπαιζα με σύστημα ρυθμίσων χρωμάτων , ευκρίνειας κλ πκλπ κλπ ( άλλα 3000 ευρώ ) μέχρι να πετύχω το καλύτερο ... Ολα αυτά μαζί με προβολέα των 20.000 ευρώ , αλλιώς τι κάνουμε ...

Το σενάριο επάνω είναι μόνο για φανατικούς φίλους του AV

Αρχική απάντηση από Jos3ph

Για tv+pc όλες είναι μια χαρά , διότι όταν έχεις για πηγή το pc , τα τσιπάκια των τηλεοράσεων είναι πολύ κατώτερα ........... .... και να ξεπεράσεις την ποιότητα μίας κορυφαίας Philips με έτοιμα sets που υπάρχουν σε διάφορα sites ...

Εαν είχα το χρήμα , θα πήγαινα για εξωτερικό scaler πχ τον faroudja DVP1080 HD Digital Video Processor ( 3000 ευρώ ) , και μετά θα έπαιζα με σύστημα ρυθμίσων χρωμάτων , ευκρίνειας κλ πκλπ κλπ ( άλλα 3000 ευρώ ) μέχρι να πετύχω το καλύτερο ... Ολα αυτά μαζί με προβολέα των 20.000 ευρώ , αλλιώς τι κάνουμε ...

Το σενάριο επάνω είναι μόνο για φανατικούς φίλους του AV

Καλο το σεναριο σου..αλλα οπως αφηνεις να εννοηθει απλα στα 1000€ πας(pananag) για philips 7331..

O scaller του παιζει να ειναι καλυτερος και απο τα "φτηνοdvd"....

Παντως οποια και απο τις δυο να παρεις μια χαρα θα εισαι καθως παιζει πλεον και προτιμηση στη μαρκα .στην εμφανιση και αλλα υποκειμενικα κριτηρια.

(αν και νομιζω οτι η philips εχει ενα hdmi παραπανω που μπορει να σου φανει χρησιμο)

Στην πρωτη γραμμη ξεχασες να πεις τι γινεται οσων αφορα τα ΤV-προγραμματα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.