Jump to content



Απορια


spH3RiCal

Recommended Posts

Ειναι κατι που με προβληματιζει εδω και αρκετο καιρο (δεν ξερω αν το εχω καταλαβει λαθος βεβαια)..

Γιατι με υδροψυξη η cpu ειναι σταθερη σε συχνοτητες που δεν ειναι με αερα? Απο οτι εχω καταλαβει αν πχ εχω αερα στους z βαθμους με x συχνοτητα και τη cpu non stable αν βαλω νερο θα εχω μικροτερη θερμοκρασια αλλα και σταθεροτητα.. Δεν εχω καταλαβει πως δουλευει αυτο το συστημα.. Δηλαδη οσο ανεβαινει η θερμοκρασια η cpu γινεται ολο και πιο ασταθης ανεξαρτητως συχνοτητας?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε μου καλιμέρα.

Η υδρόψηξη (water cooling) επιτυγχάνει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες απ'τα παθητικά συστήματα ψύξης, άρα και βοηθά τον επεξεργαστή στο να πετύχει καλύτερες επιδόσεις.Γενικά,όσο μικρότερη είναι η θερμοκρασία έχουμε μεγαλύτερες συχνότητες (εννοείται με overclock) .Εξάλλου ο επεξεργαστής από κάποια θερμοκρασία και μετά(π.χ 70 C) κάνει throttling(λειτουργεί από μόνος του σε μικρότερη συχνότητα για να μην καεί, αφού όσο αυξάνεται η ταχύτητα του επεξεργαστή όλο και ανεβαίνουν τα ελκούμενα ποσά θερμότητας).Βάση αυτών, ο επεξεργαστής είναι σταθερός σε θερμοκρασίες μικρότερες αυτών που ήταν ασταθής.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη πχ αν ο επεξεργαστης ειναι σταθερος μεχρι τα 3 GHz με x βαθμους με αερα, με νερο θα ανεβει κι αλλο και θα ειναι σταθερος εστω και αν x<70 βαθμους?

Η αλλιως θα ειμαι σταθερος με νερο σε καποια συχνοτητα (στην οποια δεν ειμαι με αερα) μονο και μονο επηδη θα εχω χαμηλοτερη θερμοκρασια (χωρις να αναφερομαι σε ακραιες περιτωσεις απο αποψη θερμοκρασιας)?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται μεχρι που πάει το συστημά σου.Εάν δεν είναι ικανό να πάει π.χ πάνω απ'τα 2.5 Ghz δεν θα τα περάσει με οτηδίποτε σύστημα ψύξης και να του βάλεις.Όμως όταν έχεις ένα σύστημα που έχει δυνατότητες, τότε θα το βοηθήσει α)να μην "ζορίζεται" λόγω μεγάλης θερμότητας και β)σου δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες,π.χ αν τον έχεις ανεβάσει στα 4 Ghz

και θερμοκρασία του είναι 65 βαθμούς δεν θα μπορείς να τον ανεβάσεις άλλο γιατί θα ανεβεί και άλλο η θερμοκρασία του και θα καεί.Εάν βαλεις υδρόψυξη ή κάποιο άλλο καλό σύστημα ψύξης, η θερμοκρασία του θα πέσει και θα μπορείς να τον ανεβάσεις ακίνδυνα(από πλευράς θερμοκρασίας) πιό ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.