Jump to content



SuperTalent 2x1GB Kit GC4


trib

Recommended Posts

έχω αυτές τις μνήμες οι οποίες στην πρώτη εκίνηση του υπολογιστή ξεκινάνε στα 5-5-5-15 για λόγους συμβατότητας ( ή έτσι διαβάζω ). Ξέρω ότι μπορούν να δουλέψουν στα 4-4-3-8 στα 2.2V βλέπωντας και το official webiste της supertalent. Ενώ τις ρυθμίζω να "παίζουν" στα τόσα , το μηχάνημα δεν είναι stable , μόνο σε εφαρμογές 3d και παιχνίδια θα δω μπλε οθόνη ή θα φάω restart. Όταν απλά ασχολούμαι στο dekstop δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Ο υπολογιστής μου είναι : asus p5n32-e sli , e6600 + zalman 9700 , 8800gtx και οι μνήμες που είπα.

Υπάρχει κάτι που ξέχασα να αλλάξω/πειράξω ( μόνο τα timings και το memory voltage άλλαξα ) ;

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

'Εχω την ίδια μητρική με g.skill μνήμες στα 5-5-5-15 στα 1.9v και είναι σταθερότατες είχα τα ίδια προβλήματα με τις προηγούμενες μνήμες που ενώ bootaran με τις άνω ρυθμίσεις το μηχάνημα ήταν ασταθές παρεπιπτώντος ta ram ήταν ποιο γρήγορα στα 4-4-4-12 στα 2,1v

Link to comment
Share on other sites

εισαι με διαιρετη στις μνημες? μηπως παιζει καποια ασυμβατοτητα με τον δαιερετη και το chipset. Πες μας συχνοτητα bus (FSB) που δουλευεις. Δοκιμασες να κατεβασεις πολ/στη στον επεξεργαστη και να ανεβεις 1:1 μεχρι τα 400FSB οπου οι μνημες θα δουλευουν στα 800 με 4-4-3-8 και 2.2V? Ετσι θα εισαι σιγουρος οτι δεν σου δημιουργει προβλημα ο διαιρετης του chipset (επισης δοκιμασε να δωσεις λιγο παραπανω ταση στον MCH και στον ICH γιατι ζοριζονται στις μεγαλες συχνοτητες). Αν δεις οτι και τοτε σου βγαζουν λαθη τοτε πηγαινε τες πισω για αντικατασταση γιατι δεν πιανουν τις αναγραφομενες τιμες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.