Jump to content



Asus Striker 680i - RAM???


Heatspreader

Recommended Posts

Γεια σε όλος και καλή καθαρή Δευτέρα!

Είναι πρώτη φορά που σας γράφω.

Έχω το παρακάτω σύστημα και θα ήθελα να μου προτείνετε υπεύθυνα και δοκιμασμένα κάποια RAM από Ελλάδα πάντα, όχι παραγγελία απέξω με την οποία να είναι συμβατή η MOBO.

Λοιπόν έκανα τα παρακάτω και κατέληξα ότι η RAM δεν είναι συμβατή με αυτό το MOBO.

Η CPU (Χωρίς OC 2.4GHz) με FSB (QDR) στα 1066 και τις μνήμες Unlinked στα DDR 1000MHz με 2T και 4-4-4-14 και με Auto την τάση στα 2.16V έναντι 2.2V που λέει ο κατασκευαστής δουλεύει κανονικά. Έκανα και ένα PI και βγήκε 21sec.

Στη περίπτωση που βάλω 2.2V το σύστημα δεν μου ανοίγει την οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βάλω 1Τ. Το τελευταίο πρέπει να είναι λόγω του BIOS της MOBO (Πρέπει να περιμένουμε το καινούριο) < Η MOBO μου λόγω νέας παρτίδας φοράει το τελευταίο.

Δοκίμασα να κάνω λίγο OC με τις ρυθμίσεις της πρώτης παραγράφου μιας και εκεί το PC δουλεύει ρολόι, με τη CPU να δουλεύει στα 3.38GHz δηλαδή FSB (QDR) στα 1500. Εκεί το σύστημα με το που πάει να μπει στα Windows κάνει restart.

Έβαλα μετά το ίδιο OC και στις μνήμες άλλαξα μόνο τη συχνότητα και τις έκανα να τρέχουν στα 933MHz. Eκεί το PC δείχνει τα δόντια του με PI 15sec. Και λειτουργεί άψογα! Η θερμοκρασίες είναι πού καλές με Full Load (4 Toasts) επί 10 λεπτά στις 36-37.

Δοκίμασα ακόμα να κάνω τη RAM με τη CPU να δουλεύουν χωρίς OC Linked και πάλι το PC δεν λειτουργούσε!

Πήγα στο Πλαίσιο και τις άλλαξα με αυτές

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675

Δεν νομίζω ότι θα λειτουργεί με αυτές καθώς δεν αναγράφει ότι έχει σχεδιαστεί και για το δικό μου Chipset Αν δεν λειτουργούν και αυτές τι λέτε να αγοράσω? Θέλω πολύ OC!!! ;)

H Asus έβγαλε καινούρια BIOS τα οποία διόρθωσαν αρκετά πράγματα στο 680i, λέτε να δώ φως?

:banging: :banging:

CPU: Intel Core 2 Duo 6600

MOBO: Asus Striker Extreme i680

COOLER: Zalman 9700NT

RAM: 2GB (2x1GB Cellshock 1000 4-4-4-12)

VGA: Albatron 8800GTX

PSU: Enermax 1000W Galaxy

Mια ερώτηση, γιατί έχετε να nforce chipsets στην υποκατηγορία AMD?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ριξε πρώτα μια ματιά στην QVL (λίστα συμβατότητας) της μητρικής στο site της asus. Οι καλύτερες είναι οι δύο τελευταίες κάτω κάτω στη λίστα (Corsair cm2x1024-6400c3 & mushkin xp2-6400).Εγώ θα προτιμούσα την Corsair εφόσον είναι και sli-ready αλλά δεν νομίζω να την βρεις στην Ελλάδα. Για την Mushkin μπορείς να βρεις review στο site http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr2-800.html. Δυστυχώς στην QVL υπάρχουν μόνο 800άρες μνήμες...:bye:

Link to comment
Share on other sites

labrinea θέλω 1000άρες και στη χειρότερη περίπτωση 800άρες. Εσύ με αυτές που έχεις το κλοκάρεις καλα? Αν ναι μπορείς να σε παρακαλώ να μου πεις τα timings και γενικα κάποια reviews και γενικά περίσσότερες πληροφορίες? Θέλω καλά τσιπάκια που να σηκώνουν πολύ! Δεν θέλω οι μνήμες να με καρατάτε πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Οι supertalent που έχω είναι 800άρες και έχουν timings 4-4-3-8. Τώρα από πλευράς υπερχρονισμού δεν κατάφερα να τις 1000αρήσω ούτε με υψήλα timings ούτε με υψηλή τάση, παρόλο που είχα διαβάσει σε διάφορα reviews ότι μπορούν. Απ' ότι έχω καταλάβει το κλειδί στον υπερχρονισμό ενός συστήματος είναι ο συνδιασμός cpu-motherboard-ram και όχι το καθένα ξεχωριστά. Έτσι θα σου πρότεινα να βάλεις κάτι που είναι στην QVL ή έστω κάτι με EPP (sli-ready) αφού υποτείθεται ότι είναι φτιαγμένες για nforce. Πάντως δοκίμασε τις gskill που έχεις τώρα γιατί πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες 800άρες που κυκλοφορούν. Καλή τύχη...:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.