Jump to content



Stability Full Load Programs


Heatspreader

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου πείτε τα καλύτερα προγράμματα που μετράνε τη σταθερότητα του PC. Θα ήθελα επίσης να μου πείτε και κάποια που να τεστάρουν τη RAM (αν ειναι χαλασμένη ας πούμε) και αν δουλεύει καλά όταν είναι CLockarismeni, εκτος και αν αυτό με το Clock πάει στη γενικη κατηγορία κάποιου προγράμματος που τα μετράει το stability! Πέρα από αυτά θα ήθελα και κάποια που στρεσάρουν πολύ το μηχάνημα για να μπορώ να δω τις μέγιστες θερμοκρασίες σε όλα τα μέρη (που έπιτρέπουν ένδειξη). Aν θέλετε πείτε μου και κάποια λόγια για το καθένα. Ας πουμε κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να χρειάζεται το κάθε πρόγραμμα... Επίσης θα ήθελα να μου πείτε από αυτά που μετράνε τη θερμοκρασία, πια μετράνε κατευθείαν απο τη CPU και πια απο τη MOBO. Τα πρώτα ξέρω ότι είναι πιο αξιόπιστα.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι; Έτρεξα το s&m που δίνεις (AMD 3.8x2 @ 2470) και απ΄ότι είδα στο short test της cpu (fpu) ενώ του είχα βάλει load 100% , αυτό έτρεχε με load 70-75%! Και φυσικά δεν ξεπέρασε τους 58 βαθμούς η cpu μου:D

Αυτό το κάνει επειδή το τρέχω σε διπύρηνο και άλλαξε κάτι σε αυτήν την έκδοση ή επειδή είχα και το core temp ανοικτό;

Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Link to comment
Share on other sites

Απλά πρέπει να βάλεις Long (high quality mode) & Maximum cpu usage από κάτω, για να στρεσάρει στο full, και να είσαι σίγουρα σταθερός στη συχνότητα αυτή. To coretemp δεν παίζει κανένα ρόλο...

Link to comment
Share on other sites

Αν η μητρική σου υποστηρίζει SMART (και το έχεις ενεργοποιημένο, εννοείται) μπορείς να εγκαταστήσεις το Speedfan και να βλέπεις τι έχει να σου πει ο δίσκος σου, όπως πχ ο Seagate 500Gb SATA2 μου, λίγες μέρες προτού τα κακαρώσει τελείως:

badei2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω δει διάφορα συστήματα που "περνάνε" αυτά τα προγράμματα 24/7 αλλά κλατάρουν σε αρκετά παιχνίδια. prime και τα συναφή είναι για να εντοπίσεις χονδροειδή αστάθεια....Αν θες να βεβαιωθείς πρέπει να τρέξεις αρκετά και βαριά games για μεγάλο διάστημα και δεν είναι διαδικασία που γίνεται σε μια μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω σταματήσει να τρέχω Prime, S&M και τα συναφή. Δε νομίζω να χρησιμοποιήσω ποτέ και τα 4 cores στο 100% για 8 ώρες. ’ντε κανα ριπάρισμα κι αυτό θα κάνει κανα 3λεπτο.

Για να σιγουρευτώ ότι είμαι σταθερός για την χρήση που του κάνω, τον αφήνω να τρέχει 3dMark για κανα 6ωρο και αν δεν κρεμάσει, είμαι ικανοποιημένος.

Επίσης, με τις θερμοκρασίες που ανεβάζει το τέρας, δεν τον αφήνω τέρμα oc για καθημερινά. Βρίσκω τα όρια του για να τρέξω κανα μπεντσάκι και μετά τον αφήνω με κανα 20-25% oc, ή τέλος πάντων όσο μπορεί να πάρει με default ρεύματα, δεδομένων των θερμοκρασιών της εποχής :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.