Jump to content



3.5mm audio connectors ---> USB


perp

Recommended Posts

Το gaming headset που έχω, έχει τα κλασσικά επίχρυσα ακροφύσια του ήχου και του μικροφώνου.Υπάρχει κανένας απλός μετατροπέας ώστε να το συνδέσω στο PC μέσω USB γιατι στο front panel με ενοχλεί?

Έχω βρεί κάτι.... αλλά στο μικροσκοπικό USB έχουν ενσωματώσει και κάρτα ήχου με το ανάλογο κόστος βέβαια, άσε που το βλέπω να μπλέκεται το πράγμα....

Υπάρχει κάτι τέτοίο Η να πάρω σβάρνα την Στουρνάρη?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά δε γίνεται να συνδέσεις ηχεία στη USB. Θέλεις Digital to Analog μετατροπή για να "μιλήσει" η USB στα ακουστικά σου - γι'αυτό και οι λύσεις που βλέπεις έχουν κάρτα ήχου ενσωματωμένη.

Link to comment
Share on other sites

Με τις προυποθεσεις που το θετεις δεν υπαρχει κατι... Σε περιπτωση που εχεις καποιον ενισχυτη,

υπαρχουν usb dac και ειναι η συγχρονη ταση για σοβαρο ηχο στα pc. Εκτος απο τα ''επαγγελματικα'' που η τιμη τους φτανει το 1000αρικο, υπαρχουν φθηνα usb > spdif adaptor-ακια των 20, αλλα δυστηχως δεν τα φερνει κανεις στην ελλαδα. Ειναι κατασκευες DΙΥ και ενα που ειχα αγορασει (απο taiwan 60 συνολικα), μετεφερε απιστευτα καλο ηχο για τα χρηματα του στον ενισχυτη.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μπερδεύτηκα... Το όλο πρόβλημα γίνεται γιατί τα ακουστικά με το ενσωματομένο μικρόφωνο συνδεόνται στο front panel της μαμας του κουτιού μου επειδή στο line-out της μητρικής έχω συνδέσει μέσω 2in1 audio jack το παλιό αλλά εξιοπρεπέστατο SONY hi-fi με φοβερό ενισχυτή.

και έχω τα εξής προβλήματα

1) ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ελευθερη έξοδος για ήχο στο πίσω μέρος παρα μόνο για το μικρόφωνο...τα μπροστινά καλώδια ενοχλουν το tray του DVD.. (δεν θα βάλω και σελοτείπ.. :) )

2) σε κάθε αναπαραγωγή media (games, DVD, μουσική κ.α) ακούω ήχο και από το hi-fi KAI από τα ακουστικά καθώς το front panel απενεργοποιείται μόνο μέσω BIOS Η απο τα windows αλλά μόνο το μικρόφωνο.... και βέβαια είναι πολύ ενοχλητικό και δεν μπορώ συνέχεια να είμαι στο βάλε-βγάλε....

Μήπως τώρα αλλάζει κάτι στις προτάσεις σας?

Και όχι τίποτα άλλο δεν βλέπω και κανένα headset της προκοπής με USB interface....

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που θα κανεις τοτε ειναι να παρεις ενα ανταπτορακι που να κανει το mini din της εξοδου της καρτας ηχου 2πλο. Στο ενα θα συνδεσεις τα ακουστικα και στο αλλο θα συνδεσεις το αλλο ανταπτορακι απο din σε rca.

Ετσι δεν θα λυσεις ομως το προβλημα με το να παιζουν και τα δυο ταυτοχρονα. Μονο αυτο με τα καλωδια. Για να τα λυσεις και τα δυο μαζι θελεις κατι απο αυτο που ειπα παραπανω. Οσον αφορα τωρα το οτι δεν βρηκες headset αξιοπρεπες απλα να σου αναφερω οτι δεν χρειαζεται να παρεις ολοκληρο headset παρα μονο το usb. Eπιπλεον εχε κατα νου οτι οι λυσεις αυτες προοριζονται για gamers και σκοπο εχουν την χρηση σε παιχνιδια (πολυ καλη αποδοση για παιχνιδια δεν σημαινει καλη ποιοτητα ηχου στην μουσικη, ταινιες κλπ) και οχι σε ταινιες κλπ. Οχι οτι δεν το κανουν αλλα σιγουρα μια καλη καρτα ηχου με ενα επισης καλο ακουστικο αποδιδουν καλυτερα. Αν ομως τα ακουστικα τα εχεις για παιχνιδια σιγουρα θα σε καλυψουν.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cabrinha

Αυτο που θα κανεις τοτε ειναι να παρεις ενα ανταπτορακι που να κανει το mini din της εξοδου της καρτας ηχου 2πλο. Στο ενα θα συνδεσεις τα ακουστικα και στο αλλο θα συνδεσεις το αλλο ανταπτορακι απο din σε rca.......

Μάλλον για εκεί προσανατολίζομαι να σου πω την αλήθεια... με το μειονέκτιμα που ανέφερες.... 'Η στην αγορά ενός USB headset γιατι άκουσα ότι μπορείς να "κοψεις" Η το line-out H to USB μέσω Windows... Tα headseats προορίζονται μόνο για τα games...μην φρικάρουν και οι γείτονες στις 3 το πρωί από τους πυροβολισμους xexexexe.....

Link to comment
Share on other sites

Εχει έξοδο για ακουστικά αλλα με το μικρόφωνο τι γίνεται? To σκέφτηκα και αυτο.... Μιλάω αρκετα στο MSN οπότε θέλω και το mic... Έχει και είσοδο μικροφώνου το sony αλλα δεν βλέπω να γίνεται σύνδεση του mic με το PC...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.