Jump to content

OCZ PC2 8500 platinum sli ready help


Recommended Posts

Καλησπέρα,όταν είχα αγοράσει καινούριο σύστημα πήρα τις μνήμες ocz pc2 8500(1066Mhz) platinum sli-ready dual channel 2gb kit(2x1gb).Έχω το εξής πρόβλημα,πρώτον δεν αναγνωρίζονται ως sli-ready,ούτε ώς EPP από τη μητρική(striker extreme) και στο bios τις εμφάνιζε να τρέχουν στα 800mhz@2,1v.Λέω οκ,αφού είναι 1000άρες λογικά θα τρέξουν στα 1066 με default timings 5-5-5-15 αλλά τίποτα.

Το καλύτερο που κατάφερα είναι 980Mhz με 2,4v και 5-5-5-15.Πάνω από 2,4 δεν δίνω για να είμαι εντός εγγύησης.Cpu και memory fsb τα έχω unlinked.Θεωρητικά σαν sli-ready έπρεπε να τρέχουν στα 1200mhz.Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξαφνικά χθες έβγαλε μπλέ οθόνη...Πατάω reset και δεν κάνει post,στην lcd λέει κάτι για ddr.Τι είδα ρε παιδιά και τρελάθηκα?Έβγαλα τις μνήμες και από το ένα είχε ξεκολλήσει ένα τσιπάκι,έλεος...μνήμες των 400ε...Τελικά πήρα τις muschkin 8500 και τρέχουν στα 1066,και ως sli-ready αναγνωρίζονται,και έιναι και 60ε φθηνότερες.Μακριά από ocz παιδιά...

Link to comment
Share on other sites

Είχε ξεκολήσει τσιπάκι?

Προσπάθησες να βγάλεις καθόλου τις ψύκτρες?

Η πλάκα είναι ότι ένα παλικάρι εδώ πρίλ λίγο καιρό προσπάθησε να τις βγάλει και του έμειναν τα τσιπακια στις ψύκτρες...αλλά μετά απ αυτό που διαβάζω τώρα...παίζει να μην έφταιγε και πολύ αυτός...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mihalis2001gr

Ξαφνικά χθες έβγαλε μπλέ οθόνη...Πατάω reset και δεν κάνει post,στην lcd λέει κάτι για ddr.Τι είδα ρε παιδιά και τρελάθηκα?Έβγαλα τις μνήμες και από το ένα είχε ξεκολλήσει ένα τσιπάκι,έλεος...μνήμες των 400ε...Τελικά πήρα τις muschkin 8500 και τρέχουν στα 1066,και ως sli-ready αναγνωρίζονται,και έιναι και 60ε φθηνότερες.Μακριά από ocz παιδιά...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τυφλός, το είδα αυτό....

Δεν σημαίνει ότι κατάφερε να τις κάνει RMA.. Μπορεί να αγόρασε τις καινούριες και οι παλιές να είναι άχρηστες... Τέλοσπάντων... :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Τις πήραν πίσω απ το πλαίσιο αμέσως,ούτε καν τις έλεγξαν.Δεν τις πείραξα καθόλου τις ψύχτρες,τις μνήμες τις έβαλα στη μητρική πρίν 1,5 μήνα περίπου και δε τις ακούμπησε κανείς

Link to comment
Share on other sites

Μη σε απασχολει αυτο..Εδω πηραμε καινουργιες μνημες ocz και τις βαζουμε και η μια δε δουλευε :D:D

Πολλα προβληματα η ocz..ευγε..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πουθενά δεν βρήκα timings θα δώσω τα δικά μου που βρήκα με πολύ κόπο και πολλές bsod.Ίσως να βοηθήσουν κάποιον.

sli-ready memory-> expert

1066mhz

2.1v

5-5-4-12

advanced

tRC 31

tRFC 56

tWR 6

tWTR 10

tRRD 4

τα υπόλοιπα auto.

Επίσης αν και οι μνήμες λένε 2.2-2.4v με παραπάνω από 2.1v δεν λειτουργούν καθόλου:blink: .

Με 2.1 είναι σταθερότατες στα 1066

Link to comment
Share on other sites

άμα ψάξεις στο νετ θα βρείς SPD για αυτές με EPP... χωρίς να χρειαστείς να τις φλασάρεις σε άλλης μάρκας/μοντέλου

Ότι και να κάνεις προς θεού μην ξεχάσεις να τραβήξεις ένα back - up

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.