Jump to content



Συνδεση PC με LCD TV


ramolimento

Recommended Posts

Θελω να συνδεσω την LCD τηλεοραση μου με το PC, ωστε να μεταφερω την εικονα του και να την απολαμβανω πλεον σε 32'' και με 1366Χ768 αναλυση.

To εκανα ηδη, με καλωδιο D-Sub15 pins για την εικονα και ενα διπλο minijack για τον ηχο.

Υπαρχουν καποιες σημαντικες ερωτησεις:

1. Η τηλεοραση επισης εχει και θυρα HDMI. Μηπως θα επρεπε να γινει εκει η συνδεση? Καπου ακουσα οτι αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη με εναν μετατροπεα dvi σε hdmi οπως αυτος που κανει μολις15(!):

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=4581

Στο manual ομως γραφει οτι για συνδεση με το pc πρεπει να επιλεξετε την pc_in υποδοχη και οτι η hdmi ειναι για μελλοντικες συσκευες υψηλοτερης τεχνολογιας.

Υπαρχει κανεις που να εχει συνδεσει την lcd τηλεοραση του με το pc μεσω της θυρας hdmi? :confused:

2. Οσον αφορα την παρακολουθηση ταινιων, υπαρχει καμμια διαφορα σε σχεση με τη συνδεση με το παλιο κλασικο κιτρινο καλωδιο? 'Η ειναι το ιδιο? (Για παρακολουθηση ταινιων και μονο, επαναλαμβανω).

3. Οταν πρωτοειδα την εικονα στη Sony, μου εγραφε 1366Χ768. Τι επομενες δυο φορες ομως μου λεει μονο 1024Χ768. Γιατι αυτο? Μπορω να κανω κατι για να ξαναεχω 1366Χ768? ή μηπως δε γινεται? Το Refresh Rate ειναι στανταρ στα 60? Για τα "Εκτος οριων" που σου βγαζει πολλες φορες μπορει να γινει τιποτα? Καταλαβαινω οτι οταν πας να παιξεις ενα game που το εχεις σε αναλυση 1280Χ1024 και αυτη την αναλυση δεν την υποστηριζει η τηλεοραση, δεν ειναι δυνατον να μπορεσεις, αλλα υπαρχουν και αλλα, πχ. τα περισσοτερα παιχνιδια του MAME που δεν τα εμφανιζει με την σημειωση "εκτος οριων".

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας καλωσηρθες!

Αυτο που εγω μπορω να σου πω με σιγουρια είναι οτι το d-sub μεταφερει πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας σε σχεση με το κλασσικο κιτρινι καλωδιο, οτι και βλεπεις στην τηλεοραση.

Τωρα σχετικα με το HDMI λογικα θα ειναι ακομα καλυτερη η ποιοτητα αφου μεταφερεις κατευθειαν ψηφιακο σημα!Δεν εχεις να χασεις τιποτα με το να το δοκιμασεις!

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται τι τιλεόραση έχεις. Σε κάποιες το HDMI δεν δέχετε 1366*768 ανάλυση παρα μόνο 1280 * 720. Δες για περισσότερα εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36634

Το παλιό κ΄θτρινο καλώδιο ειναι το ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ που μπορεις να χρησιμοποιήσεις. Παει ως εξής

Κίτρινο καλώδιο -> S-Video -> Component ή DSUB -> ΗDMI, με τους περιορισμούς ότι το HDMI δεν παίζει στην native ανάλυση απο PC.

Για το 3. χρησιμοποίησε το Powerstrip και θέσε ότι ανάλυση και refresh rate θές. Με λίγο ρύθμισμα πετυχαίνεις 1-1 απεικόνιση σχετικά 'ανετα. Ομως πρόσεχε γιατι δεν υποστηρίζεται η 1366 * 768 αλλα η 1360 * 768 (περιορισμός των καρτών γραφικών).

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, γνωριζω το οτι το d-sub ειναι πολυ καλυτερο απο το παλιο κιτρινο καλωδιο, αυτο ομως που ρωτησα με εμφαση ειναι εαν ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ υπαρχει διαφορα (δεδομενου οτι σχεδον ολες ειναι με παλια τεχνολογια).

Μεχρι στιγμης οπως φαινεται, δεν βρεθηκε κανεις που να εχει συνδεσει το pc του με τη τηλεοραση μεσω HDMI θυρας, μαλλον αυτο δε γινεται.

Jogi, τι ειναι το powerstrip?

Oσο για το refresf rate εχω την εντυπωση οτι υπαρχει οριο στο ποσο μπορει να δεχτει η τηλεοραση, δε μπορεις να βαλεις οσο θες γιατι θα καταστρεψεις την οθονη. Μηπως οι lcd τηλεορασεις δε δεχονται πανω απο 60? (Η οθονη του πισιου μου παει ως 75 που θεωρειται ιδανικο).

Link to comment
Share on other sites

Σαφως και εχει διαφορα ακομα και στην παρακολούθηση ταινιών. γιατι να χαλάς και αλλο την πιθανώς μέτρια εικόνα καποιας παλιάς ταινίας?

Το powerstrip ειναι ενα προγραμματακι που σου επιτρεπει να αλλαξεις την αναλυση και το ρεφρες ρατε και να το βαλεις όσο θές. Google it.

Εξαρτάται απο την οθόνη. Διάβασε το μανουαλ

Link to comment
Share on other sites

εχω συνδεσει εγω μια samsung 23 ιντσων hdmi dvi στον υπολογιστη...λοιπον η ποιοτητα που ειδα δεν ηταν η αναμενωμενη..αυτο οφειλεται στο οτι μεσω hdmi δεν μπορεις ουτε καν 1280χ720 να δεις...βγαινει εκτος οριων οθονης,δηλ να καταλαβεις δεν φαινεται καθολου η μπαρα κατω(εναρξη).αρα αναγκαστικα βαζω την 1110χ650 περιπου οπου ναι μεν φαινεται σε ολη την οθονη αλλα η αναλυση ειναι χαμηλη...(σκεψου οτι μιλαμε για 23αρα μονο!)αρα κατεληξα οτι η καλυτερη συνδεση ειναι το vga καλωδιο..οταν βεβαια βγουν καρτες γραφικων με ενσωματωμενη hdmi θυρα ισως αλλαξω γνωμη!οτι αλλο θες...Ρωτα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη το μονο προβλημα ειναι οτι βγαινει η εικονα εκτος οριων? Στη Sony αυτο μαλλον αντιμετωπιζεται αφου διαλεγεις το μεγεθος της εικονας.

Σημασια εχει η ποιοτητα της εικονας, ειναι καλη? τρεμοπαιζει? Αναλυση 1110Χ650 δεν ειναι και τοσο ασχημη. Οταν λες vga καλωδιο εννοεις το d-sub ε, με αυτο τι αναλυση εχεις?

Link to comment
Share on other sites

τωρα το ασχοληθηκα λιγακι!η αναλυση στο hdmi ειναι 1176χ665.το d sub που χρησιμοποιω δουλευει σε 1360χ768.στην πραξη η διαφορα θα ελεγα οτι ειναι πολυ μεγαλη απο το 1 στο αλλο...οσο για τις ρυθμισεις τις sony,ελπιζω να τα εχεις δοκιμασει πρωτα με καποια συσκευη hdmi γιατι και σε μενα εχει,αλλα απενεργοποιουνται στο hdmi!πιστευω οτι ειναι θεμα drivers και καρτων γραφικων ακομα(εχω την 7900gtx).παντως με το vga(η d-sub) ειμαι υπερευχαριστημενος!θα σου προτειναι να μην τρελαθεις στο ψαξιμο γιατι σε βλεπω να μην κανεις κατι τρελο..εγω να καταλαβεις εφαγα τον κοσμο για να βρω απ ευθειας hdmi-.dvi καλωδιο...

Link to comment
Share on other sites

Ωστε εχεις κι εσυ Sony? Kαι με το d-sub εχεις 1366Χ768? Εμενα μου ειχε παρουσιασει αυτο το νουμερο μονο τη πρωτη φορα, μετα δεν ξαναβγηκε και εγω το εβαλα στα 1280Χ768 (ειναι σημαντικη η διαφορα απ το 1366?) Refresh Rate στα 60 (στο pc το εχω στα 75).

Το manual λεει τη συνδεση με το pc να τη κανετε μονο μεσω pc_in αλλα καποιοι (προφανως μιλωντας θεωρητικα και μονο) λενε οτι γινετε και μεσω hdmi.

Οσο αφορα τωρα την θεαση ταινιων, πιστευω οτι δεν υπαρχει καμμια διαφορα ακομα και με το κλασικο κιτρινο καλωδιο αφου αυτες στη πλειοψηφια του ειναι φτιαγμενες με παλια τεχνολογια.

EDIT Εκανα μια διορθωση, αναλυση 1280Χ768 και οχι 1280Χ1024

Link to comment
Share on other sites

λοιπον για να μην μπερδευεσαι εγω εχω samsung τηλεοραση.συνηθως οι τηλεορασεις με hdmi ρυθμιζουν αυτοματα την εικονα και οχι χειροκινητα.ομως λογω του οτι ο υπολογιστης λειτουργει λιγο διαφορετικα απο ενα π.χ dvd player,δεν επιτυγχανουμε ως τωρα την ποιοτητα της εικονας που περιμενουμε μεσω συνδεσης hdmi.οσο για το κιτρινο καλωδιο,ακομα και για ταινια,τα χρωματα και η ευκρινια ειναι πιο περιορισμενα οταν βλεπεις απο ενα dvd.αν βεβαια συνδεσεις την τηλεοραση με ενα παλιο βιντεο(vcr) τοτε οι διαφορες θα ειναι ελαχιστες πιστευω..αλλα ποιος χρησιμοποιει πλεον βιντεο;;νομιζω ελαχιστοι.

Link to comment
Share on other sites

Αφου δεν εχεις sony, πως μιλας για τις ρυθμισεις της sony?

Βιντεo μπορει να μη χρησιμοποιει κανενας, η ποιοτητα ομως των βιντεοταινων ειναι χαμηλη και δε νομιζω οτι διορθωνεται με το d-sub ή το hdmi.

Eγω δεν βλεπω καμμια διαφορα ειτε με κιτρινο ειτε με d-sub(στις ταινιες, οχι στα windows).

Αν καταλαβα, ειπες οτι με το hdmi εχεις χαμηλοτερη αναλυση??(1176Χ665 με 1360Χ768).

Εγω γιατι δεν εχω 1366Χ768? (μονο τη πρωτη φορα ειχα, απο κει κι επειτα 1280Χ768. Βεβαια η διαφορα ισως ειναι ασημαντη)

Link to comment
Share on other sites

Βοηθήστε λίγο παιδιά.

Έχω την Humax Tv 40"

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=37026&perpage=40&pagenumber=1

και παρήγγειλα στην τύχη αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751403 το καλώδιο.

Είναι αυτό που λέτε d-sub;

Να πάρω κάτι άλλο για να την συνδέσω με το pc?

Στο manual γράφει vga και dvi inpout only.

Τι είναι το dvi ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.