Jump to content



Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα?


Heatspreader

Recommended Posts

Αύριο θα έχω στα χέρια μου έναν δεύτερο Raptor τον οποίο θα τον κάνω RAID :-D . Είμαι λίγο αγχομένος γιατί έχω ακούσει ότι δεν τα πάει πολύ καλά το i680 με τα RAID γενικότερα. Ένας φίλος μου είπε ότι ένας φίλος του έχει δύο 150άριδες σε Asus Striker Extreme και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το RAID. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά με το RAID και έχω τις επιδόσεις που πρέπει όλα OK. Αν όμως δεν γίνεται δουλειά θα χρειαστώ κάποια καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα. Να σημειώσετε ότι σε λίγο καιρό θα κάνω RAID με τέσσερις raptors :yeahhh: . Δηλαδή θα αγοράσω άλλους δύο. Εκεί πιστεύω ότι η μητρική δεν θα μπορέσει να δουλέψει σωστά και πως θα χρειαστώ οποσδήποτε κάρτα RAID.

Έχω ακούσει ακόμα ότι καλό είναι να είναι PCI-E η κάρτα. Στο mobo έχω 3 PCI-E. Φυσικά αυτήν που είνα για κάρτα γραφικών (x16) δεν θέλω να την χαλάσω και αυτό επειδή σύντομα θα κάνω SLI. :confused:

Ευχαριστώ πολύ! :-)

Link to comment
Share on other sites

to raid δουλεύει σε όσες μητρικές το υποστηρίζουν απλώς παραδοσιακά τα intel chipset έχουν γενικά λίγο καλύτερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα της nvidia (μόνο σε ειδικές περιπτώσεις η διαφορά επιδόσεων μπορεί να είναι πολύ καλύτερες)

προσωπική άποψη δεν χρειάζεται κανείς να βάλει έξτρα κοντρολερ για να κερδίσει π.χ. 10% σε tranfer rate

Link to comment
Share on other sites

Είναι αδύνατον με το τελευταίο bios και τους τελευταίους drivers να μην δουλέψει το raid.

Εγώ πάντως έχω μια μητρική intel Q965GF με το ICH8R και παίζω RAID 5 με 4 δίσκους, φαντάζομαι οτι και το RAID 0 πρέπει να είναι πολύ καλό, αυτή η μητρική που αναφέρω είναι πολύ καλή και οικονομική λύση (περίπου 130 Euro)

Με άλλο controller η πιό οικονομική λύση είναι ένας promise που πάει κάπου 160 Ευρώ

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=RAID%205%20HBAs&product_id=165

αλλά εκεί μπορεί να έχεις bottleneck απο το pci.........(και θα έχεις πληρώσει και ένα motherboard) αλλά είναι αξιόπιστη λύση, γιατί αν χαλάσει το motherboard την έκατσες!

Link to comment
Share on other sites

Promise Sata SX4M - Με extra cache. Εγώ την πήρα γύρω 120Ευρώ , παιζει Raid 5 με 4 δίσκους sata 250GB. Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος, δεν έχει την ταχύτητα ενός SCSI υποσυστήματος , αλλά για storage είναι μια χαρά.

Δυστυχώς παίρνει μονο 4 δίσκους και εγώ θα ήθελα να είχα και έναν hot spare.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει η μόστρα του μηχανήματός τους. Όλοι το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι το δικό μου είναι καλύτερο χωρίς να λένε για πιο λόγω.

Αρχίζω με αυτόν τον τρόπο το Post επειδή κάποιοι είναι τελείως άσχετοι και δεν αφήνουν με τις βλακείες τους να ξεστραβωθούν και οι άλλοι. Εγώ ήμουν ένας από τους στραβούς που μόλις εχθές κατάλαβα τι παίζει με τους Raprors.

Αγόρασα από το πλαίσιο http://www.plaisio.gr/product.spx?catalog=1&category=984&product=538574

σκληρό που βλέπεται στο παραπάνω link.

Έστειλα e-mail στο Πλαίσιο και τους έκραξα. Μπορείτε να δείτε τι τους έγραψα στο παρακάτω link:

http://rapidshare.com/files/231027/Plaisio.doc.html

Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι μου τηλεφωνούν για το e-mail που τους έστειλα. Με τα πολλά μου είπε να πάω πίσω τον δίσκο (μεταχειρισμένος κοντά ενός μηνός) και να μου δώσουν έναν με 16ΜΒ cache. Τους είπα τελικά να μου φέρει έναν 150άρι raptor και τέρμα. Να πάνε να !@#$%^&* τα RAID και οι λαλακίες. Αύριο θα έχω τον 150άρι πάνω.

Για να συνεχίσω τώρα αυτό που έγραφα στην πρώτη παράγραφο, θα πω πως ούτε ένας δεν είπε να προσέξουν αυτοί που θέλουν μικρούς raptors να είναι με την νέα αρχιτεκτονική δηλαδή με τα 16MB cache και τα υπόλοιπα καλούδια.

Ότι γράφω δεν το λέω μόνο γιαυτό το FORUM, αλλά και για τα άλλα που Post-άρω. Πραγματικά κρίμα. Ευτυχώς όμως το Πλαίσιο αναγνώρισε το «λάθος» του και όλα οκ. Δεν περίμενα να με αντιμετωπίσουν τόσο προσωπικά και ανθρώπινα.

Διαβάστε και τα παρακάτω link αν έχετε χρόνο. Λένε πολύ χρήσιμα πράγματα που λίγοι τα ξέρουν.

http://forumz.tomshardware.com/hardware/default-ftopict228754.html

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1079531

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.