Jump to content



Λύση στο πρόβλημα της καυτής northbridge 965


Βίξ

Recommended Posts

Σε συνέχεια μηνύματος σχετικού με σύνθεση βασισμένη σε μητρική Gigabyte GA-965P-S3. Τελικά νομίζω οτι έλυσα το πρόβλημα της καυτής northbridge με το παρακάτω:

fyllaxalkoy1dj9.th.jpg

fyllaxalkoy2zz3.th.jpg

Αφού πρώτα δοκίμασα με απλό χαρτί για να βρω το καλύτερο σχήμα και διαστάσεις για τα φύλλα μου, αγόρασα ένα φύλλο χαλκού όσο μισή Α4 (1.5 ευρώ από μαγαζί ειδών καλών τεχνών) και έκοψα μερικά κομμάτια. Τα δίπλωσα, τα σφήνωσα στην ψύκτρα της northbridge και στα φύλλα της ψύκτρας του επεξεργαστή (Arctic Cooling freezer 7 pro).

Τέλος, ρύθμισα τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή να δουλεύει λίγο πιο γρήγορα (συνεχίζει να είναι silent) και το πρόβλημα της καυτής northbridge λύθηκε. Χωρίς εξτρά ανεμιστήρες γιατί έχει παραγίνει το κακό με τους ανεμιστήρες.

Link to comment
Share on other sites

Οπα αρχισαν οι εφευρεσεις:D :D

Πλακα κανω ετσι, τρομερη ιδεα και αμα ειναι αποτελεσματικη ακομα καλυτερα.

Να ρωτησω κατι για εξακριβωση, η θεωρια ειναι οτι η θερμοτητα με τα φυλλα χαλκου θα μεταφερθει στο cpu cooler οπου και φισαει ο ανεμιστηρας?

Link to comment
Share on other sites

:)

Ακριβώς, καθώς και οτι μέρος του αέρα που φεύγει στα πλάγια θα χτυπήσει τα φύλλα χαλκού και θα τα ψυχράνει ακόμα περισσότερο.

Χωρίς τον αέρα η λύση δεν είναι αρκετή.

Ίσως η αγορά μιας μητρικής με αγωγούς θερμότητας (Gigabyte DS4, Asus P5 deluxe κλπ) είναι καλή ιδέα -- εφόσον το σύστημά τους λειτουργεί χωρίς αέρα.

Voudas, δεν μου αρέσουν οι ανεμιστήρες...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.