Jump to content


computer disk


omersub

Recommended Posts

γεια σας παιδιά.

έχω εδώ το κομπουτερ μου και θέλω να του βάλω πάνω ένα σκληρό δίσκο αλλά τα καλώδια που έχει πάνω ο παλιός μου δίσκος δεν ταιριάζουν με τα βύσματα αυτού που θέλω να προσθέσω. υπάρχει διαφορά μεταξύ τον 2 δίσκων?? μπορώ να κάνω κάτι ι πρέπει να αγοράσω καινούριο ??

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη σκέψη που κάνω είναι ότι ο παλιός δίσκος είναι IDE και ο καινούριος Sata. Ελπίζω το mobo σου να έχει πάνω satα controller και να χρειαστείς μόνο ένα καλωδιάκι...

Ο παλιός συνδέεται με μια φαρδιά γκρι καλωδιοταινία ?

Για πες ποιο πρωτόκολλο υποστηρίζει ο παλιός και ποιο ο καινούριος ? (Ide/Sata)

Link to comment
Share on other sites

ο καινούριος είναι IDE και ο παλιός SATA. Βασικά ο SATA είχε πρόβλημα και μου έδωσαν ένα ATA κάποιος φίλος για να να τον βάλω master και θα άφηνα τον sata σαν slave. τα motherboard με sata δέχονται και ata ???

αν ναι μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει τι πρέπει να κάνω??

ευχαριστώ προαιρετικά :hi:

Link to comment
Share on other sites

Βασικα μας εχεις μπεδεψει λιγο..

Τελικα τωρα τι δισκους εχεις ... 2 ΑΤΑ ?

Παντως μην ανησυχεις μια χαρα παιρνουν και ΑΤΑ δικους ολες οι μητρικες!

Γιατι ομως αφου ειχες sata σου εδωσαν ΑΤΑ?

Link to comment
Share on other sites

Ωραια!Αφου ο sata εχει προβλημα απλα αποσυνδεσε τον και βαλε πανω τον ΑΤΑ.

Επειδη ειναι μονο ενας δισκος δεν ειναι αποραιτητο να τον βαλεις master αλλα αν το θελεις απλα κοιτα στο κατω μερος του δισκου οπου εχει ενα σχεδιακι και λεει πως να τοποθετησεις ενα jumber που εχει εκει για να ειναι master ο δισκος.

Σχετικα με τα καλωδια του sata ειναι διαφορετικα οποτε θα πρεπει να βρεις καλωδια για IDE δισκο και να τα συνδεσεις στον IDE controller πανω στη μητρικη.

Το θεμα ειναι ομως οτι αφου σου χαλασε ο δισκος σου τωρα θα πρεπει να κανεις εγκατασταση των windows στο αλλο δισκο!Ελπιζω να ξερεις.

Αντε καλη τυχη! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.