Jump to content



Ερωτησεις για phase change


HighT3ch

Recommended Posts

Καιρο τωρα εχω στο μυαλο μου να μετακινηθω προς το χωρο του phase change αλλα περα απο τα οικονομικα διλημματα ειχα και αποριες τις οποιες ακομα εχω. Ασχολουμαι και εγω μερικα χρονια με το overclocking και εχω θυσιασει αρκετα χρηματα, χρονο, νευρα αλλα και hardware στο βωμο της μεγιστης αποδοσης.

Παρακολουθω το thelab μεσα απο λογαριασμους φιλων και γι'αυτο δεν postαρω μηνυματα και γενικα δεν ειμαι πολυ active (για να απαντησω στην πιθανη ερωτηση "και που ησουν μεχρι τωρα ρε φιλε?"). Μεχρι τωρα δουλευα με μια ιδιοκατασκευη chiller με την οποια στην παρουσα φαση μπορω να εχω τον Ε6400 μου στα 3900MHz ας πουμε για καθε μερα. Σκεφτομαι λοιπον οπως προανεφερα να μετακινηθω στο χωρο του phase change για να βιωσω και εγω την μαγεια που ζειτε εσεις που ηδη εχετε phase change. Τις τελευταιες μερες μου εχει καρφωθει το Vapochill LS σαν επιλογη αλλα διαβαζοντας και εδω και αλλου, αλλα και απο παρατηρησεις φιλων εχω αμφιβολιες αν ενα τετοιο συστημα ειναι αρκετα πιο αποτελεσματικο αναλογικα παντα με το κοστος αποκτησης. Δηλαδη αναρωτιεμαι εαν θα μπορει να με καλυψει οσον αφορα τα εκλυομενα watt του παροντος επεξεργαστη αλλα και μελλοντικων ωστε να επιτυχω overclocks που θα με κανουν να ξεχασω το κοστος :).

Περαν αυτου γνωριζω οτι μπορεις να φτιαξεις η να αγορασεις ιδιοκατασκευες phase change που ειναι ισχυροτερες των mass produced units aka Vapo LS αλλα δεν ξερω αν αξιζει την επιλεον ταλαιπωρια (γιατι για παραδειγμα το mounting του block η το insulation ισως δεν ειναι αξιοπιστο και εχω υγροποιησεις και πιθανες "πλημμυρες").

Το Vapochill LS βασει των specs διαθετει 200W ειναι αρκετα? Εαν υποθεσουμε οτι μπορουσε να παει ο Ε6400 ποσο θα ηταν αυτο? (μιλαμε παντα σε σχεση εκλυομενων/καλυπτομενων watts). Σε περιπτωσεις δικων σας επεξεργαστων τι παρατηρειτε οσον αφορα τα απαιτουμενα watts. Μια ιδιοκατασκευη ποσα watts θα μπορουσε να αποδωσει και αραγε το Vapo επιδεχεται τροποποιησεις (ισως αλλαγη αεριου? - Θα υπηρχε ουσιαστικο ωφελος).

Ξερω οτι ρωταω πολλα, απλα τα ριχνω χυμα στο "τραπεζι" γιατι γραφω απο την δουλεια και δεν μπορω να ειμαι και τοσο focused εδω. Θα με βοηθουσε πολυ το input ολων εσας που ηδη ειστε "εκει" που θελω εγω να "ερθω".

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.