Jump to content



Πρόβλημα με κοινή χρήση internet


johncsj

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.

Προέκυψε ένα προβληματάκι με το internet:

Λοιπόν, εγώ τώρα μισό χρόνο περίπου παίρνω internet από το δήμο που έχει βάλει την κεραία στο γάμο του καραγκιόζη και μόνο εγώ, και με εξωτερική κεραία μάλιστα, μπορώ να πάρω internet.

Το θέμα είναι ότι το χρειάζεται κι ο πατέρας μου, έτσι αποφάσισα να κάνω ένα μικρό τοπικό δίκτυο. Με το που τα συνδέω τα 2 pc όλα οκ (για τη διαμοίραση αρχείων, εκτυπωτών κλπ) αλλά intertnet δεν μπορεί να πάρει το netbook του πατέρα μου. Κάνω "τικ" για να γίνει κοινόχρηστη η σύνδεσή μου στο internet (και τη wireless: από την ασύρματη κάρτα δικτύου μου στο router του δήμου, αλλά και σε αυτή από την επιλογή στο lan μεταξύ του netbook του πατέρα μου και του δικού μου pc). Με αυτόματες ip όλα.

Τα αποτελέσματα όμως πάλι τα ίδια.

Το ακόμα πιο κουλό της υπόθεσης είναι, ότι όταν παλιότερα είχα xp κι εγώ, έβαζα καρφωτές ip και δεν μπορούσα μετά ούτε εγώ να μπω στο internet (προφανώς γιατί η ip που πρέπει να έχω ως διαμοιραστής internet ήταν άλλη από αυτή που μου έδινε το router του δήμου), ενώ τώρα που έχω win7 δεν αποθηκεύει καν τις καρφωτές ip (και που δεν ξέρω καν ποιες να βάλω που :( ).

To λειτουργικό μου είναι win 7 (το ξαναλέω) και του netbook win xp.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Περιμένω τις απαντήσεις σας. :)

Edit: Παιδιά μη με βρίσετε... τη βρήκα τελικά τη λύση. :D Tο firewall του netbook έκλεισα γιατί είχε μπλοκάρει την είσοδο στο internet από τοπικά δίκτυα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.