Jump to content



@@@noob χρειαζεται βοηθεια@@@


Recommended Posts

Θα ηθελα λιγη βοηθεια σε καποιες σκεψεις μου

1ον θελω να παρω ενα δισκο 250gb αλλα το pc μου ειναι παλιο(αγορας 2000) και φοβαμαι οτι δεν θα τον διαβασει. παιζει κατι τετοιο?

2ον Πως κανω διαμορφωση σε ενα δισκο χωρις να του περασω windows?:boxed:

3ον Εχω διαβασει αρκετα για raid τι χρειαζομαι και πως στηνω κατι τετοιο με τον 250αρι + εναν 80αρι

ΥΓ: ειπα ''αγορας 2000'' γιατι δεν θυμαμαι τι chipset φοραει το pc.........:cry: :cry:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!

Είναι πολύ πιθανό να μην δει τόσο μεγάλο δίσκο, μια τόσο παλιά μητρική. Υπάρχει περίπτωση με bios update. Ρίξε μια ματιά στο site της κατασκευάστριας για να το διαπιστώσεις ή ακόμα καλύτερα, πες μας ποια είναι, μήπως την έχει και κάποιος άλλος...

Format μπορείς να κάνεις με το Cd των windows ή με κάποιο άλλο boot disk όπως είναι το Gparted Live Cd. Αν ξέρεις να χειρίζεσαι Partition Magic, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η διαμόρφωση θα πάρει πολύ λιγότερη ώρα από ότι με το cd των windows. Tο κατεβάζεις, το γράφεις σε Cd με το alcohol και το βάζεις στο cd-rom κατλα την έναρξη/επανεκκίνηση του υπολογιστή.

http://gparted.sourceforge.net/download.php

Οι συστοιχίες raid είναι πολλών ειδων. Οι δημοφιλέστερες είναι το raid 0, όπου πρακτικά ενώνεις 2 δίσκους και το σύστημα τους βλέπει σαν ένα, γράφοντας και διαβάζοντας δεδομένα και από τους 2, και το raid 1, όπου 2πανομοιότυποι δίσκοι βλέπονται από το σύστημα σαν 1 και έχουν καριβώς τα ίδια δεδομένα. Στην πρώτη περίπτωση κερδίζεις σε ταχύτητα και στη δεύτερη σε ασφάλεια δεδομένων (αν πάθει κάτι ο ένας δίσκος...τραβάς mirror από τον άλλο και καθάρισες...). Σου προτείνω να μην ασχοληθείς. Είναι ολόκληρη ιστορία και κερδίζεις λίγα πράγματα. Κράτα μικρούς καια καθαρούς δίσκους και κάνε συχνά Back-up...

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω μόνο ότι format σε δίσκο μπορείς να κάνεις μέσω Windows ως εξής:

Βάζεις τον νέο δίσκο. Βεβαιώνεσαι ότι το BIOS τον αναγνώρισε. Μετά μπαίνεις στα Windows. Πατάς δεξί κλικ στον My Computer και μετά Manage. Πας στο Disk Management. Εκεί ο δίσκος εμφανίζεται κανονικά. Του δημιουργείς κάποιο-α partition (γιατί είναι RAW) και μετά format ;)

Link to comment
Share on other sites

σχετικα με upgrade στο BIOS δεν βρηκα κατι...

τωρα για τις πληροφοριες που μου ζητησατε κοιταχτε την φοτο...

Αρχική απάντηση από tolis86

κατεβασε αυτο: http://www.cpuid.com/download/cpu-z-140.zip αποσυμπιεσε το, διπλοκλικαρε το εικονιδιο με το τσιπακι και δες τι εχεις. ε και μετα ή ψαξε μονος σου ή πες μας τι εχεις.

thx για το utility το ειχα δει αλλα δεν το ειχα.....tolis86

post-2749-1416073105,6801_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από timos

Θα ηθελα λιγη βοηθεια σε καποιες σκεψεις μου

2ον Πως κανω διαμορφωση σε ενα δισκο χωρις να του περασω windows?:boxed:

σχετικα με αυτο θελω να μαθω πως σεταρω ενα καινουργιο δισκο (ntfs ή fat32) για πρωτη φορα χωρις να το κανω απο το Cd των windows

Link to comment
Share on other sites

δεξι κλικ στον υπολογιστη -->διαχειριση-->διαχειρηση δισκων-->δεξι κλικ στον δισκο που προσεθεσες -->διαμοργωση.

αυτο την ρωτη φορα που ειναι αφορμαριστος. καθε επομενη(μπορεις και ετσι να το κανεις αλλα δεν υπαρχει νοημα) δεξι κλικ στο δισκο(στο "υπολογιστης μου") διαμορφωση. να μην κανεις φατ32 δεν υπαρχει λογος.

τωρα, εψαξα λιγο και βρηκα οτι το μοντελο σου ειναι μαλλον αυτο--> ECS(elitegroup) P6BAP-ME αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.

κατεβασε κιαυτο (2,8MB) http://www.oldversion.com/download.php?idlong=8ba17a27009d6bd9aef494c27e02cc77

και δες στα σιγουρα ποιο ειναι(ελπιζω αυτο να διχνει ακριβως.....)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.