Jump to content



VISTA--versions μια μικρη ερευνα UPDATED


ison

Recommended Posts

Μιας και θα χτυπησουμε καινουργιο pc το καλοκαιρι ειπα να αξιωθω να παρω και original λειτουργικο, οποτε προγραμματιστηκε και αγορα των Vista Home Premium.

Γνωριζω οτι μπορω να τα παρω ως DSP λογω νεου υπολογιστη αλλα ειδα οτι παιζει και το παρακατω στο πλαισιο

Vista Home Premium Academic Upgrade

α) Το upgrade τι ακριβως υποδηλωνει? Μηπως εννοει αναβαθμιση AN εχεις xp original? Αν οχι φανταζομαι οτι ειναι το κανονικο Install των Vista Home Premium ..σωστα?

β) Πoιος ακριβως εμπιπτει στην κατηγορια "ακαδημαικος χρηστης"? Ας πουμε φοιτητες θεωρουνται? Αν οχι ξερει κανεις τι ακριβως εννοει?

γ) Στην σπανια περιπτωση που εχει παρει καποιος την εν λογω εκδοση τι ακριβως δικαιολογητικα χρειαζεσε? (πχ βεβαιωση σπουδων κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Update (μετα απο αρκετο ψαξιμο)

β)Συμφωνα με αυτο http://www.microsoft.com/hellas/licensing/programmes/education/default.mspx φοιτητες / μαθητες εχουν δικαιωμα για αδεια χρησης AE Full Packaged Product (λογικα εννοουν το retail πακετο)

Για το (γ) δεν βρισκω τπτ

Για το (α) παλι δεν βγαζω ακρη αν χρειαζονται τα xp ή αν μπορεις να κανεις clean install.

Link to comment
Share on other sites

Update 2

Μετα απο 2-3 ωρες ψαξιμο οριστε τη ανακαλυψα

  • Τα acdemic προοριζονται και για φοιτητες/μαθητες μεταξυ αλλων
  • Το upgrade σημαινει οτι οντως πρεπει να εχεις προηγουμενα windows (xp ή 2000) ΑΛΛΑ υπαρχει ενας αμφιλεγομενης νομιμοτητας τροπος να κανεις clean install. Δειτε εδω για περισσοτερες πληροφοριες. Ουσιαστικα κανεις 2x φορες install τα vista.
  • Τα ΟΕΜ (εδω τα λενε DSP για καποιο λογο) αν και ειναι πληρες σαν λειτουργικο εχουν μια πολυ μικρη λεπτομερεια...το λειτουργικο κλειδωνει στην mobo του συστηματος με αποτελεσμα αλλαγη Mobo = αχρηστευεται το cd key. Βεβαια μπορεις να παρεις την microsoft και να πεις οτι σου καηκε κλπ αλλα καθε φορα που αλλαζεις mobo θα περνεις και θα λες οτι σου καηκε η προηγουμενη? Μεγαλε θα σου πουν ασφαλεια πυρος εχεις κανει? Για περισσοτερες πληροφοριες εδω και εδω
  • Απο οτι καταλαβα οι OEM βγαινουν ειτε σε 32 bit ειτε σε 64 bit εν αντιθεση με τη Full retail εκδοση που εχει και τις 2 μεσα.

Με αλλα λογια αν θες να εισαι και νομιμος ΚΑΙ να εχεις full λειτουργικο χωρις τεχνασματα και αλλα και το οποιο να μπορεις να εγκαταστησεις ξανα σε μελλοντικη αναβαθμιση πρεπει να σκασεις τα 300 ζεστα.:TD: :TD:

Btw αν το διαβασε κανεις το post πειτε το ρε παιδια μην παει το τοσος κοπος χαμενος

:o:D

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

παρε τα DSP , και μην φοβασαι τπτ.

αρκει να μην εισαι στα φορματ καθε μηνα

Για δες τι παιζει με τα dsp...εχεις αναλογη εμπειρια με αλλαγη mobo?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 01:57]

εχει ο wizard , δες το ποστ του.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=553034#post553034

:hmm: εκανα ποστ να ρωτησω τι version εχει για να σιγουρευτω...περιεργο παντως.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.