Jump to content



Αναποφάσιστος για μνήμες


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!!

Πρόκειται να κάνω μετάβαση απο το 1 στα 2 GB αλλά λίγο οι (σχετικά) χαμηλές τιμές, λίγο τα διάφορα reviews που έχω διαβάσει κατά καιρούς με έχουν μπερδέψει περισσότερο...

Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή της μνήμης...

Είμαι ανάμεσα στις 800άρες της teamgroup με timings 3-3-3-8 και τις 1000άρες Mushkin με 5-5-4-12...

Ποιά από τις δύο θα προτείνατε?

Κάθε άλλη πρόταση μέχρι το πολύ τα 220 αποδεκτή.

Ευχαριστώ.

ΥΓ Το ξέρω πως υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα που αφορούν την αγορά μνημών οπότε εαν υπάρχει πρόβλημα ας διαγραφεί ή ας συγχωνευτεί με κάποιο άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναί παράλειψή μου...

Ο επεξεργαστής είναι ένας 6400(ελπίζω με το καλό να γίνει Q6600), και η μητρηκή μία Asus P5B Deluxe WiFI-AP. Να αναφέρω επίσης ότι ενδιαφέρομαι και για overclocking σε φάση να τρέχει η CPU για καθημερινή χρήση στα 2800.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Winters [Σήμερα, στις 22:53]

Μεχρι τα 300 ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις... Χτυπα τες με κλειστα ματια... Εχουν D9GMH hand-picked..

Τις 800άρες της team εννοείς?

Και εγώ προς αυτές έκλεινα μέχρι που διάβασα ένα review για τις 1000άρες της mushkin που έλεγε ότι από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να βρεί τόσο καλές 1000άρες με τόσο καλή τιμή δεν αξίζει να πάει για 800άρες...

Link to comment
Share on other sites

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924296

Και οι Mushkin D9GMH εχουν.... Αλλα απο τη στιγμη που οι team εχουν διαλεγμενα κομματια στη καλυτερη περιπτωση οι Mushkin θα ανεβαινουν οσο ανεβαινουν και οι team... Εγω παντως αυτες θα επαιρνα...

Να φανταστεις πιανουν τα 1200 με τεσσαρια (Και μπολικο ρευματακι βεβαια:D )

Link to comment
Share on other sites

και πάλι καλησπέρα!

Πριν λίγο μπήκα στη σελίδα του Πλαισίου και είδα αυτές...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675

(G.Skill DDR2 800 4-4-3-5 με 129)

Αξίζει να αφήσω τις παραπάνω για πάω στις συγκεκριμένες (αν όμως πάρω της G.Skill τότε θα πάω στα 4GB)?

Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά όπως λέει κι ο τίτλος...είμαι εντελώς αναποφάσιστος..

Link to comment
Share on other sites

Και αυτες καλες ειναι.... και με αυτη την τιμη παρα πολυ καλες... Promos φορανε δλδ την ψιλοπαλευουνε στο oc...

Tωρα αν πας σε 4GB ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...

Τα 4gb ειναι καλυτερα μονο αν τα αξιοποιεις...

---------------------------------------------------------------------

ΥΓ. Επειδη εκανες quote στον εαυτο σου, στο 2ο ποστ πατα διορθωση και μετα πανω πανω πατα διαγραφη...

Link to comment
Share on other sites

:OT: Εγω να κανω μια offtopic ερωτηση? Εχω αυτες τις μνημες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924415 και ρωταω: μεχρι που μπορω να τις παω? Ευχαριστω εκ των προτερων. :OT:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nikoszax

:OT: Εγω να κανω μια offtopic ερωτηση? Εχω αυτες τις μνημες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924415 και ρωταω: μεχρι που μπορω να τις παω? Ευχαριστω εκ των προτερων. :OT:

N τις πας που? Timings εννοεις? Αυτες πιστευω μπορεις 3-3-3-8 αν δωσεις και λιγο ρευμα παραπανο..Μπορει και να λεω βλακειες..! Αλλα αν θες να δεις πιοι χρονοι ειναι οι καταληλοτεροι κατεβαζε και ριχνε memtest καθε φορα που κατεβαζεις..

Link to comment
Share on other sites

Εκανα δοκιμες χθες συνεχεια για κανα δυωρο. Τελικα τις εφτασα σε ασφαλες σημειο μεχρι εκει που γραφει η υπογραφη μου, 4-3-3-10 @ 897 (στα 900 δεν παει λογω fsb του επεξεργαστη) και εκανα orthos, επαιξα παιχνιδια κανονικα, γενικα πηγαιναν ολα κανονικα. Το δοκιμασα στα 5-5-5-15 @ 1000 @ 2,6V αλλα τζιφος. Πειτε καμμια γνωμη. Μηπως πρεπει να πειραξω και τον επεξεργαστη? Τον πηγα 3600 με 1,6V και παλι οχι.

Υ.Γ.: παλι offtopic αλλα βρηκα ευκαιρια.

Link to comment
Share on other sites

Unlinked το εχω ετσι κι αλλιως λογω διαιρετη fsb. Ψυξη εχω καλη. Δεν το εχω δοκιμασει 4-4-4-12 στα 1000. Μηπως δεν παει? 5-5-5-15 δεν πιανει στα 1000. Προφανως δεν πιανει 1000 και το βαζω εκει που ξερω, δηλ 900, χωρις να πειραματιζομαι πολυ. Ασε που καθε φορα που δεν πιανει κατι, πρεπει να το κλεινω και να το ξανανοιγω. Εχθες τα εκανα ολα μανταρα και εκανα clear cmos. Λιγο με χαλαει αυτο αλλα ξερω οτι ετσι ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Bαλε 5-5-5 στα 900 με 2.2v και βαλε στο memtest το τεστ 5.... Aν περνας 10 λοοπες ειναι οκ... (Αν δεν βαριεσαι ασ'το να περασει και το 8ο τεστ καμμια 10αρια φορες, αν και σπανια χτυπαει στο 8 αν εχει περασι το 5)

Αν δεν εχει βγαλει error ανεβασε 5mhz και ξανα το ιδιο... Μολις σου βγαλει error ανεβασε λιγο το ρευμα και συνεχισε την διαδικασια....

Μολις βρεις το οριο τους μπαινει στα windows και τρεχεις το blend τεστ του orthos... ασ'το οσο περισσοτερο μπορεις με priority >7.... Αν σου βγαλει error κατεβασε 5μηζ και ξανα orthos.... μολις εισαι stable τρεξε και καμμια 20αρια loopes το 3dmark... αν δεν τις βγαζει καταβασε Μhz, αν τις περναει εισαι κομπλε....

Kouραστικο αλλα.....:flower:

Link to comment
Share on other sites

5-5-5-15 εννοεις (?) οκ. Πολλη ωρα θα παρει για ολα αυτα τα τεστ αλλα σιγουρα για να το λες αξιζει τον κοπο. Μια φορα δοκιμασα memtest και ετρεξε οκ και δεν το ξαναδοκιμασα. Το 5MHz ειναι σχετικο βημα σε μενα αλλα θα βρω ρυθμο. Το priority 1 με το 7 που λες και το 10, τι διαφορες εχουν? Καλα το 3dmark θα κανει το μηχανημα να λιωσει, ασε που θα παρει 3 ωρες. Θα κανω 5 λοοπες και ο,τι γινει.

Link to comment
Share on other sites

5-5-5-15....

Κοιταξε εγω σου ειπα ενα τροπο για να βρεις ευκολα & σιγουρα το οριο των μνημων....

Το priority ειναι οτι λεει... δλδ προτεραιοτητα... για να καταλαβεις μονο σου τι ρολο παιζει βαλε το orthos να τρεχει με priority 1 και βαλε να παιζει ενα τραγουδι ή ενα βιντεακι.... Μετα κλειστα και βαλε να τρεχει το orthos me priority 10.... απλα ανοιξε και κλεισε εναν φακελο να δεις πως παει:D

Link to comment
Share on other sites

Ευκολα ειναι σιγουρα. Αλλα απο θεμα ωρας ειναι πολλη. Δεν με νοιαζει, θα το κανω. Και θα τις παω στα ανω ορια τους. Τωρα το priority τι νοημα εχει? Υπαρχει καποια εφαρμογη ή παιχνιδι που να κλεινει ολους τους πορους ή εστω το 70% αυτων? Εφαρμογη που να χρησιμοποιει ο πολυς κοσμος. Δεν εννοω το maya που φανταζομαι ειναι βαρυ, το fuity loops, το cad ή οτι αλλο. Ολα αυτα ομως θα τα δοκιμασω το απογευμα ή το βραδυ γιατι εχω και σχολη μετα τη δουλεια. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.