Jump to content

Cuore Sportivo

Premium Members
  • Posts

    542
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Μή ορισμένο

Cuore Sportivo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Καλησπέρα στο forum μετά από αρκετά χρόνια! Έχω ένα συστηματάκι αποτελούμενο από Ryzen 2400G, ASRock X370 ITX και G.SKill 2x4GB 3466MHz. Overclock δεν έχω κάνει σε CPU και δε σκοπεύω, ωστόσο θα ήθελα οι μνήμες να τρέχουν στην ονομαστική τους συχνότητα (3466MHz) μιας και οφελούν πολύ στην απόδοση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Στην πλατφόρμα της Intel, το παραπάνω είναι δυνατό αν απλά ρυθμίσεις στο BIOS οι μνήμες να λειτουργούν σύμφωνα με το XPM profile τους. Υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση και στο BIOS της ASRock X370, αλλά για κάποιο λόγο δε δουλεύει και κάθε φορά που τις κλειδώνω στο XMP, μετά από κάποια αποτυχημένα boots γυρνάει τις μνήμες στα 2133MHz. Επειδή είμαι σε αναζήτηση μνημών με υψηλή συχνότητα (3600+ GHz), γνωρίζει κάποιος αν το XMP profile των μνημών δουλεύει σωστά και σε AMD πλατφόρμα; Υπάρχει δηλαδή απλός τρόπος να δουλέουν οι μνήμες στην ονομαστική τους συχνότητα η όλο αυτό απευθύνεται κυρίως σε Intel; Γιατί γενικά απ'ότι κατάλαβα το όλο θέμα είναι λίγο hit or miss μιας και το XMP profile είναι φτιαγμένο για Intel πλταφόρμα. Στην σελίδα της ASRock υπάρχει ένα QVL με μέγιστη όμως υποστηριζόμενη ταχύτητα τα 3200MHz.
  2. Format δεν δοκίμασα, γιατί είναι USB 2.0 ο δίσκος, και μέχρι να μεταφέρω σε άλλο δίσκο τα δεδομένα και μετά να τα ξαναπεράσω στον εξωτερικό, θα πάρει πολλές ώρες. Όχι ένας απλός φάκελος είναι στον οποίο είχα περάσει ταινίες. Μπορώ κανονικά να κάνω μετονομασία, να δημιουργήσω και να διαγράψω αρχεία, αλλά διαγραφή με την καμμία.
  3. Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου έναν σχετικά παλιό 500άρη εξωτερικό δίσκο. Μετά από εκκαθάριση των αρχείων που περιείχε, παρατήρησα ότι για κάποιο λόγο, δεν γίνεται να διαγραφεί από το δίσκο ένας συγκεκριμένος φάκελος, ο οποίος δεν περιέχει κανένα αρχείο, παρά μόνο έναν ακόμη άδειο φάκελο. Το λειτουργικό (Windows 8.1) δεν "πετάει" κάποιο μήνυμα σφάλματος, απλά δε διαγράφει το φάκελο. Ο εξωτερικός δίσκος δοκιμάστηκε και σε άλλο PC (με Windows 7), με την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Μάλιστα τον έκανα passthrough και σε ένα VM με Ubuntu, με το λειτουργικό (ακόμα και με rm -rf ή rmdir) να αδυνατεί να διαγράψει το συγκεκριμένο φάκελο, εμφανίζοντας μήνυμα "directory not empty". Να σημειώσω πως το antivirus (Kaspersky IS 2015), δεν εντοπίζει κάποια μόλυνση κατά τη σάρωση.
  4. Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα σήμερα μέσω το Steam το Rise of Nations, ωστόσο έχω αρκετά περίεργο (αν και απ'ότι βλέπω στο internet γνωστό) πρόβλημα. Για κάποιο λόγο, όταν βάζω την ανάλυση στη native (1920x1080) όλη η οθόνη τρέμει (flickering). Σε οποιαδήποτε άλλη ανάλυση όλα τρέχουν μία χαρά. Χωρίς να είμαι σίγουρος, το πρόβλημα πρέπει να είναι ότι για κάποιο λόγο, το refresh rate γυρνάει στα 60i Hz από τα 60p Hz που είναι κανονικά. Μπαίνοντας στα properties της Intel HD, αν το αλλάξω από τα 60p στα 60i, η εικόνα στην οθόνη θα "τρέμει", όπως ακριβώς γίνεται και στο παιχνίδι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω το παιχνίδι, ώστε να μην παρακάμπτει τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών; Η κάρτα γραφικών είναι η Intel HD4000 με τους τελευταίους drivers περασμένους, και το λειτουργικό είναι Windows 8.1 64bit.
  5. Για όποιον ενδιαφέρεται, έχει βγει σε προσφορά -75% (από 19,99€ στα 4,99€) το Rise of Nations: Extended Edition. Στην τιμή δηλαδή που θα έπρεπε να είναι εξ'αρχής.
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει ποτέ με bios σε vga. Και αν κατάλαβα καλά, η αγορά ενός μεγαλύτερου PSU, πάλι ενέχει κίνδυνο αδυναμίας παροχής ικανοποιητικής τροφοδοσίας. Τάση για ρύθμιση στη μητρική (Gigabyte B75N) μου δεν υπάρχει. Αν δεν κάνω λάθος, γενικά το B75 έχει ελάχιστες επιλογές για υπερχρονισμό, μιας και δεν προορίζεται για τέτοια χρήση. Οπότε προς το παρόν κρατάω την 7750 για το άλλο PC, για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.
  7. Καλησπέρα σε όλους, και μεγείες στο νέο forum! Έχω ένα PC το οποίο αποτελείται από έναν 3770k @2.5GHz, 2x4GB RAM, GT440, 2xSSD, και ένα pico τροφοδοτικό των 150W (150W το brick, 150W και το FSP PSU). Σήμερα πήγα να αντικαταστήσω την GT440 με μία HD7750LP, και για να έχω λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά και για να έχω χαμηλότερη κατανάλωση. Τουλάχιστον έτσι διάβαζα στα reviews. Ωστόσο, κάθε φορά που βάζω την 7750 στο PC, αυτή δεν δίνει σήμα στην οθόνη (U2414H), είτε τη συνδέσω μέσω HDMI, είτε μέσω DVI (με μετατροπέα σε HDMI), ή ακόμα και μέσω DP. Αν όμως ξαναβάλω την 440, όλα θα λειτουργούν ρολόι. Δοκιμάζοντας την 7750 σε άλλο PC (με ATX τροφοδοτικό των 500W), λειτουργεί άψογα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο πλην του τροφοδοτικού; Αν όντως ευθύνεται η αδυναμία του PSU να τροφοδοτήσει την κάρτα, ισχύει ότι αν αλλάξω μόνο το PSU (την εξωτερική μονάδα, όχι και το brick) με μία των 192W θα δουλέυει σωστά; Κάπου διάβασα (και χωρίς να έχω ιδέα από ρεύματα) ότι "υπεύθυνο" για την τροφοδοσία είναι το PSU και όχι το brick. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!
  8. Το Intel Burn Test, απ'όσο θυμάμαι ζορίζει και τις μνήμες του συστήματος. Πριν προβείς σε αγορά οποιουδήποτε υποσυστήματος, κι εφόσον έχεις Windows 7, πήγαινε στην έναρξη, στο search γράψε τον όρο "memory", και θα σου εμφανίσει ένα προγραμματάκι που λέγεται Windows Memory Diagnostic. Κλίκαρέ το, και όταν σου ανοίξει επέλεξε "Restart now and check for problems", αν θες να κάνει άμεσα επανεκκίνηση και να ψάξει για προβλήματα στις RAM, αλλιώς κλικάρεις τη δεύτερη επιλογή, για να κάνει τον έλεγχο την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το PC. Αν δεν έχουν πρόβλημα και οι μνήμες, κι εφόσον όντως η ψύκτρα πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή, θα έλεγα κι εγώ ότι ευθύνεται το τροφοδοτικό.
  9. Καλησπέρα! Μέσω ενός site είχα κανονίσει να πουλήσω ένα κινητό, και έτσι το έστειλα σ'ένα δεματάκι με αντικαταβολή ΕΛ.ΤΑ. (εντός Ελλάδας). Τέσσερις ή πέντε μέρες αφότου το έστειλα, επικοινώνησα με τον αγοραστή και με ενημέρωσε ότι το παρέλαβε. Μάλιστα μου έκανε και διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το κινητό (περί συγκεκριμένων εφαρμογών), που ουσιαστικά "αποδείκνυαν" ότι όντως το παρέλαβε. Σήμερα (και αφού πέρασαν δύο βδομάδες από τη μέρα αποστολής) είπα να επικοινωνήσω με τα ΕΛ.ΤΑ. για να ρωτήσω πόσο περίπου καιρό θα κάνει να μου έρθει η ειδοποίηση, για να πάρω κι εγώ τα χρήματα της αντικαταβολής. Κι αυτό γιατί δεν είχα ξαναστείλει ποτέ αντικαταβολή ΕΛ.ΤΑ., οπότε δεν είχα προηγούμενη έμπειρα. Από τα ΕΛ.ΤΑ. με ενημέρωσαν πως το δέμα δεν έχει παραληφθεί ακόμα (σύμφωνα με το tracking number) και αποκλείεται να έχουν κάνει λάθος, ενώ ακόμα κι αν το έχει παραλάβει ο αγοραστής, θα έπρεπε ήδη να μου έχουν έρθει τα λεφτά. Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία γιατί τα'χω λίγο χαμένα και δεν ξέρω πως να κινηθώ;
  10. Cuore Sportivo

    Ανέκδοτα, αστείες φώτος και video (FunLab)

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=tYzQEvG95Gg]Fat Cat Can't Escape Bath - YouTube[/ame]
  11. Οι μνήμες έκλεισαν για τον [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]. Αν τυχόν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω άμεσα τον [MENTION=15545]jimn[/MENTION], κι αν τυχόν δεν συνεχίζει να ενδιαφέρεται θα post-άρω εκ νέου στο thread.
  12. Οκ... Στείλε με πμ το κινητό σου για να κανονίσουμε.
  13. Βρέθηκαν σε ένα συρτάρι και χαρίζονται 2x512MB μνημούλες της TwinMOS. Απ'ότι γράφουν πάνω είναι PC3200 με CL2.5... Η λειτουργική τους κατάσταση είναι άγνωστη (και δεν έχω και PC για να τις δοκιμάσω), οπότε όποιος τις θέλει παίρνει και το ανάλογο ρίσκο. Παραλαβή από Ηλιούπολη.
  14. Cuore Sportivo

    Δικαιώματα καταναλωτή

    Είχα αγοράσει το Νοέμβρη ένα HTC Desire X το οποίο από την πρώτη μέρα (ναί είναι λάθος μου που δεν το επέστρεψα) που το πήρα έχει ένα πρόβλημα με τον ήχο του. Για την ακρίβεια, όταν αναπαρήγαγε οποιονδήποτε ήχο (είτε συνομιλούσες ή άκουγες μουσική) ακουγόταν παράλληλα και ένα έντονο βουητό. Τον Φλεβάρη αποφάσισα, αφού επικοινώνησα με την HTC Hellas, να το στείλω για service. Όντως τους το έστειλα και λίγες βδομάδες μετά μου το παρέδωσαν με αλλαγμένο το ηχείο. Το πρόβλημα όμως παρέμενε. Έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω εκ νέου μαζί τους, και ζήτησα να γίνει αντικατάσταση της συσκευής, πράγμα που μου αρνήθηκαν όσο κι αν επέμενα. Πριν δύο περίπου βδομάδες, παρατήρησα ένα ακόμα πρόβλημα. Στην οθόνη μου είχαν εμφανιστεί κάποια ελαττωματικά pixels. Για μία ακόμα να απευθύνθηκα στην HTC για να τους στείλω το κινητό μου. Μαζί με το κινητό, παρέδωσα κι ένα χαρτί στο οποίο αναγραφόντουσαν αναλυτικά τα προβλήματα (ήχου και οθόνης) και παράλληλα ζήταγα να μην μου αποσταλεί η συσκευή αν δεν επιδιορθώνονταν και τα δύο προβλήματα, αλλιώς να προχωρούσαν σε αντικατάστασή της. Κι όμως, λίγες μόλις μέρες μετά, το κινητό μου επεστράφη ακριβώς όπως το είχα παραδώσει. Και τα δύο προβλήματα παρέμεναν άλυτα, και το μόνο που είχαν κάνει ήταν να ξαναναλλάξουν το ηχείο της συσκευής. Άμεσα επικοινώνησα με την HTC, προκειμένου να ζητήσω αντικατάσταση της ελαττωματικής συσκευής μου, από τη στιγμή που το service τους είχε αποτύχει παταγωδώς και τις δύο φορές να διορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα είχε παρουσιαστεί. Η απάντησή τους ήταν ότι εντός τριών με πέντε εργάσιμων θα με καλούσε ο υπεύθυνος. Αφού είχαμε φτάσει στην πέμπτη εργάσιμη ημέρα κι αφού δεν είχε επικοινωνήσει κανείς μαζί μου, αποφάσισα να τους ξανακαλέσω εγώ. Μετά από εναν έντονο διάλογο με τον υπεύθυνο, αυτό που έμεινε ήταν πως το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ξαναστείλω τη συσκευή για service. Μία συσκευή για την οποία είχα πληρώσει 300€, και ένα service το οποίο είχε ήδη αποδείξει δις την πλήρη αδυναμία του. Αρχικά επικοινώνησα με την HTC (όχι Ελλάδος) ανοίγοντας ticket και εκφράζοντάς τους το όλο συμβάν και συνάμα την απογοήτευσή μου. Από εκεί, με ενημέρωσαν πως το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να να επικοινωνήσουν με το επίσημο ελληνικό προκειμένου να δώσει βαρύνουσα προσοχή στη συσκευή μου. Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σήμερα... Προσωπικά θεωρώ κοροϊδία να στείλω για ακόμη μία φορά τη συσκευή στο service τους. Τους εμπιστεύτηκα τη συσκευή δύο συνολικά φορές, και τις δύο απέτυχαν να την επιδιορθώσουν. Επικοινώνησα με το INKA το οποίο με τη σειρά τους με παρέπεμψε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σκέφτομαι τη Δευτέρα το πρωί, να προβώ σε καταγγελία. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ή κάποια άλλη διαδικασία προκειμένου να βρω το δίκιο μου; Δυστυχώς δεν έχω ξαναμπλέξει έτσι οπότε δεν έχω και κάποια προηγούμενη εμπειρία... Αν δεν είμαι στο σωστό νήμα ας με ενημερώσει κάποιος mod προτού διαγραφεί το post.
  15. Cuore Sportivo

    The Lab's Beer Corner

    Έψαχνε κι ο πατέρας μου ΚΕΟ το καλοκαιράκι κι επειδή δεν έβρισκε πουθενά, επικοινώνησα (μέσω mail) με τα κεντρικά της Κύρπου, οι οποίοι με τη σειρά τους με είχαν παραπέμψει (αν θυμάμαι καλά) στον επίσημο εισαγωγέα τους. Ο άνθρωπος μου είχε πει τότε, πως επειδή οι FIX/Amstel/Heineken είχαν σαρώσει την ελληνική αγορά, ήταν οικονομικά ασύμφορο να συνεχίσουν την πώλησή της ΚΕΟ στην Ελλάδα, οπότε και αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Πλέον είναι αδύνατο να τη βρεις σε ελληνικό κατάστημα. Όλα αυτά βέβαια πέρσι το καλοκαίρι... Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.