Jump to content



Aλλαγή ψύκτρας Athlon x2 4200+ s939


xanoutas

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Έκανα μια μίνι αναβάθμιση στον υπολογιστή μου αλλάζοντας τον Athlon 64 3000+ ,σε socket 939, με έναν διπύρηνο Athlon x2 4200+. Επειδή όμως τον επεξεργαστή τον πήρα από το Ebay δεν είχε ψύκτρα και ανεμιστηράκι μαζί, με αποτέλεσμα να λειτουργώ τον υπολογιστή με την ψύξη του προηγούμενου επεξεργαστή. Σε full load η θερμοκρασία του επεξεργαστή χτυπάει 53-54 βαθμούς και ο ανεμιστήρας να δουλεύει στις 3900 στροφές περίπου κάνοντας πολύ θόρυβο. Οπότε κρίνεται επιβεβλημένη η αγορά after market ψύκτρας. Θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη. Σκέφτομαι να βάλω κάποια χωρίς ανεμιστήρα ,όπως αυτή Thermaltake Sonic Tower Rev. 2 ή με ανεμιστήρα αυτή THERMALTAKE CL-P0371 TMG A1. Σκέφτομαι να πάρω την πρώτη και αν τυχόν δεν κάνει καλή δουλειά , να βάλω και έναν 12άρι ανεμιστήρα πάνω ,όπως αυτόν SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN. Έχω ήδη δυο τέτοιους στο κουτί μου και πραγματικά κάνουν ελάχιστο θόρυβο ,έως καθόλου θα έλεγα. Ποιά είναι η γνώμη σας; Έχετε κάποια άλλη λύση να μου προτείνετε; Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει το overclocking καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, καταρχάς καλοσώρισες στο thelab :D

Κατά δεύτερον, πόσα περίπου χρήματα σκέφτεσαι να δώσεις? Αν σκέφτεσαι να δώσεις μέχρι 30-40Ε, θεωρώ πως η καλύτερη αγορά με βάση απόδοση και κόστος είναι η Scythe Infinity που σου πρότεινε ο φίλος μας. Είναι με βάση τις μετρήσεις η 3η-4η καλύτερη ψύκτρα στον κόσμο και με βάση τη δική μου εμπειρία μαζί της, είναι εξαιρετική.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922625

Αν από την άλλη θες να πας στην κορυφή της αερόψυξης, κοίταξε την Thermalright Ultra 120 Extreme. Είναι ακριβή αλλά είναι η καλύτερη. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=974919

Εγώ πάντως θα έπαιρνα τη Scythe ;)

Link to comment
Share on other sites

gznp τα λεφτά που σκέφτομαι να δώσω είναι στα 30-40Ε . Προτιμώ να πάρω μια fanless ψύκτρα για να γλυτώσω τελείως τον θόρυβο. Πάντως για την scythe,από ότι είδα παράγει 23.5dBA θόρυβο, που δεν είναι και πολύ αμελητέος...

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθείς να αποφύγεις το θόρυβο αλλά θες και καλές επιδόσεις στην ψύξη της cpu ταυτόχρονα ? ... Κοίταξε να πάρεις όπως σου είπαν και τα παιδιά μια Scythe Infinity ... Δώσε και κάτι παραπάνω για ένα δεύτερο 12άρη ανεμιστήρα (για διάταξη push-pull), και όταν δεις τις χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεχάσεις τα ~24db μια για πάντα ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως ακόμα και fanless η Scythe θα είναι καλύτερη από τη Sonic Tower. Όσο για το θόρυβο, μπορείς με 7Ε να βρεις πολύ καλούς και αθόρυβους CoolerMaster ανεμιστήρες αν ο default της Scythe σε ενοχλεί ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους1 Τελικά προτίμησα την Scythe Ninja Plus Rev. B. Πολύ αθόρυβη όντως! Έχω ένα ερώτημα προς τους κατούχους της συγκεκριμένης ψύκτρας: τι θερμοκρασία βλέπετε συνήθως στον επεξεργαστή σας σε full load? Σε εμένα το μεσημέρι, σε full load, η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 55-57 βαθμών. Αυτή είναι και η θερμοκρασία που είχα με την προηγούμενη ψύκτρα, που ήταν η stock για Athlon64 3000+! Μήπως έκανα κάποιο λάθος εγώ στην εγκατάσταση; Μήπως δεν έβαλα αρκετή θερμοαγώγιμη πάστα;

Link to comment
Share on other sites

δεν θελει πολυ ποσοτητα σαν ενα μπιζελι ας πουμε αλειψετο με το δακτυλο

να καλυψει ολο το πανω μερος τωρα κοιτα και λιγο το airflow να βαζει και να βγαζει αερα

πχ εγω εχω 1 12αρι μπροστα και ενα 12αρι πισω ανεμιστηρα. μια καλη ψυκτρα

απο μονη της δεν φθανει

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.