Jump to content


Βοηθεια για αντλια!!!


SMENT

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

συγχωρεστε με αν γινω κουραστικος αλλα χρειαζομαι την βοηθειά σας.

Σκεφτομαι να βαλω υδροψυξη στο pc και εχω καταληξει σε ολα εκτως απο την αντλια.

Για ψυγειο λεω να βαλω ενα τριπλο δλδ 360 για μπλοκ θα εχς 2 το 1 θα ειναι cpu απο τον 11 και το αλλο της swiftech για chipset.Για τανκ λεω ενα μεγαλο 580ml απλα και μονο επειδη μου αρεσει το μεγαλο....:p

Αυτο που θα ηθελα να μου πειτε ειναι τι αντλια προτεινετε.Εβλεπα την Εheim 1048 Full Ceramic που εχει 50ε και εχει 600l/h kai 1,5m αλλα μετα σκεφτηκα για την Hydor που εχει 1200λ/ω και 2μ και 29ε.Εσεις τι προτεινετε?Απο λεφτα να μην ξεφυγουμε απο τα 50 με 60ε.Δεχομαι αποψεις, προτασεις, διαφωνιες, βρισιδα, μπινελικια αρκει να με βοηθησουν στην σωστη επιλογη του ολου συστηματος.Συγνωμη αν σας κουρασα.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Φιλικα,

Χρηστος.

Link to comment
Share on other sites

....από SMENT [Χθες, στις 21:06]

.....Σκεφτομαι να βαλω υδροψυξη στο pc και εχω καταληξει σε ολα εκτως απο την αντλια.

Για ψυγειο λεω να βαλω ενα τριπλο δλδ 360 για μπλοκ θα εχς 2 το 1 θα ειναι cpu απο τον 11 και το αλλο της swiftech για chipset.Για τανκ λεω ενα μεγαλο 580ml απλα και μονο επειδη μου αρεσει το μεγαλο....

Αυτο που θα ηθελα να μου πειτε ειναι τι αντλια προτεινετε.Εβλεπα την Εheim 1048 Full Ceramic που εχει 50ε και εχει 600l/h kai 1,5m αλλα μετα σκεφτηκα για την Hydor που εχει 1200λ/ω και 2μ και 29ε.Εσεις τι προτεινετε?Απο λεφτα να μην ξεφυγουμε απο τα 50 με 60ε.....

Γεια χαρά SMENT, καλωσήρθες !

Ένα θέμα που πρέπει να δεις (και να αποφασίσεις) είναι αν η αντλία θα είναι μέσα ή έξω από το τανκ, εφόσον θα έχεις ένα ευρύχωρο τανκ. Δεν λειτουργούν όλες οι αντλίες μέσα σε νερό.

Ένα άλλο θέμα είναι οι διατομές που έχουν οι αντλίες στα ρακόρ, όπου θα μπαίνει και θα βγαίνει το υγρό (hose connections), να είναι σύμφωνες με τις διατομές του κυκλώματός σου. Θα είμαι όλα ½ ίντσας, θα είναι μικρότερα ; Αν και υπάρχουν αντάπτορες, είναι καλύτερα να έχουν όλα εξαρχής, ίδιες διατομές.

Οι δυο αυτές βασικές αποφάσεις, θα περιορίσουν αρκετά τον κύκλο των υποψήφιων αντλιών.

Edit : Υπάρχει και ένα τρίτο θέμα έχει να κάνει με την τροφοδοσία τους, αν θα παίρνουν ρεύμα απ΄το τροφοδοτικό του Η/Υ ή αν θα τροφοδοτούνται εξωτερικά από το δίκτυο (άμεσα ή μέσω μετασχηματιστή) , οπότε μάλλον θα χρειαστείς κάποιο ρελιέ, για νάναι η αντλία «σύγχρονη» με το άνοιγμα (κυρίως) και το κλείσιμο του Η/Υ.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε chessman,

αυτο που σκεφτομαι ειναι η αντλια να μην ειναι βυθιμσνενη σε τανκ κι αυτο γιατι δεν μου αρεσει ασχετα αν περιοριζει λιγο τον θορυβο της.Επισης,και τα μπλοκ και το τανκ εχουν διατομη σωληνα 1/2 οποτε δεν μας προβληματιζει αυτο οπως επισης δεν με προβληματιζει το πως θα ανοιγει συγχορισμενα με το pc.H τροφοδοσια θα γινεται εξωτερικα οχι δλδ απο το τροφοδοτικο.Κατι αλλο που δεν ειπα ειναι οτι ολα θα ειναι εξω απο το pc εκτως βεβαια απο τα μπλοκ.Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι με λιγοτερα λεφτα η Hydor εχει καλυτερα χαρακτηριστικα και απο οτι φαινεται και δυνατοτητες σε σχεση με την Eheim που ειναι πιο ακριβη και μειονεκτει σε δυνατοτητες.Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τις Hydor και Eheim υπάρχει από παλιότερα αυτή η "κοντρα", όταν δεν υπήρχαν άλλες καλές επιλογές.

Σχεδόν οι πάντες που αγόρασαν Eheim είναι ευχαριστημένοι. Αρκετοί που αγόρασαν hydor έχουν κάτι ψιλοπαραπονάκια.

Τα μικρά μοντέλα των Hydor τείνουν να έχουν διαρροές στο κούμπωμα της φτερωτής, εκεί που ασφαλίζει υδροστεγώς με το κύριο σώμα της ανλίας. Επίσης σπασμένες φτερωτές είναι αρκετά συχνό φαινομενο.

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μια από τις πολύ καλές Laing και Swiftech που παίρνουν 12v ρέυμα από το τροφοδοτικό. Γλυτώνεις τη μανούρα του ρελέ για να ξεκινούν μαζί με το PC και έχουν αισθητά μικρότερο όγκο και φοβερές επιδόσεις:T:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε darkCount,

συμφωνω απολυτα με την γνωμη αλλα το θεμα ειναι οικονομικο...:p

Στα πρωτα μου ποστ ειπα μεχρι 50ε αλλιως θα εβλεπα τις συγκεκριμενες που προανεφερες.Απο οτι καταλαβα απο τα λεγομενα σου προτεινεις Εheim και ας υστερει λιγο στις επιδοσεις.Οι υπολοιποι τι προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Την πρώτη την έχω κοντά 3 χρόνια και είναι σκυλί μαύρο του πολέμου. Παίζει τη στιγμή που μιλάμε στο pc μου με cpu και 2 sli blocks σε 3πλό thermochill και δεν παραπονιέται. Ποτέ δεν είχα πρόβληματα σαν και αυτά που σου περιγράφω παραπανω. Oι L20 τα παρουσίαζαν περισσότερο.

Αντίστοιχη της σε Eheim είναι η 1250...ή στη χειρότερη περίπτωση η 1048. Με την καμία η 1046 οπότε ξέχνα το νο2.

Την τελευταία επιλογή δεν την ξέρω και δεν έχω άποψη. Το καλό της είναι ότι ειναι 12v και αρκετά μικρή. Τα 420l/h όμως εμένα με χαλάνε.

Τολμω να προτείνω L30 :T:

Link to comment
Share on other sites

H laing ddc εχει 3/8 συνδεση..

Δεν θα ειναι καλυτερα να προτιμηθει καποια με 1/2?

και εγω αυτη σκεφτομαι να παρω για αρχη αλλα μιας κ θα δουλεψω ενα block αλλα με ψιλοχαλαει το 3/8..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από darkCount

...........Την τελευταία επιλογή δεν την ξέρω και δεν έχω άποψη. Το καλό της είναι ότι ειναι 12v και αρκετά μικρή. Τα 420l/h όμως εμένα με χαλάνε........

Τα λιτρα που δινει ομως η ddc ειναι πραγματικα

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?p=776238#post776238

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από psiloshac [Σήμερα, στις 18:09]

θα βάλεις ενα κομμάτι λαστιχο 3/8 πολυ λιγο και θα συνδεσεις μετα το 1/2 αλλα μηπως χανεις δυναμη?

ναι οκ αυτο αλλα κατα την εισοδο του νερου πιστευω οτι θα στριμωχνεται και θα πιεζεται με αποτελεσμα μειωμενη αποδοση..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.