Jump to content



ΣΩΣΤΟΣ ήχος 5.1 (ΠΩΩΩΩΣ?)


KOSTAS4_XT

Recommended Posts

Λοιπόν!

Έχω τα εξής.

Creative T7900

Audigy 2 value (παλιά) ...μετά σε Realtek ALC850... και πλέον Audigy SE (επειδή απο ότι κατάλαβα το πορτοκαλί της βυσματάκι έβγαζε μόνο σε ένα κανάλι ήχο - δλδ το woofer νιαούριζε.)

Οπότε έμεινα με μια Audigy SE.

Το πρόβλημα μου είναι το crossover freq. Ότι και να δοκίμασα, ότι και να έκανα δεν μπόρεσα σε καμία περίπτωση να δώσω όλες τις συχνότητες 0-120Ηζ μόνο στο SUB.

Ακόμα και με τους τελευτείους DRVRS της Audigy SE (η μοναδικά Audigy που δοκίμασα και λειτουργούσε το Bass Redirection) κάτι πάει να κάνει στο θέμα crossover αλλά και πάλι, εκτός του ότι δεν το κάνει εντελώς σωστά...

Βάζοντας το +15db στο SUB, μετά μουγκρίζει!!! Κάτι γενικά με χαλάει.

Αν βγάλω το +15db (με ενεργό Bass Redirection) το SUB νιαουρίζει.

Αν βγάλω ΚΑΙ το το Bass redirection, το SUB ακουγεται δυνατά στο noise test της κάρτας, αλλα γρατζουνάει σε όοοοολα τα άλλα θέματα (DVD, mp3, games δεν με πολυνοιάζει).

Έχω ακούσει ήχο απο κάτι παλιά ηχεία της Creative ta DDt3500 (μου φένεται έτσι λέγονται) τα οποία έδιναν μαζί decoder και ΚΑΘΕ ΗΧΕΙΟ ΣΥΝΔΕΟΤΑΝ ξεχωριστά (ακόμα και το SUB) πάνω στον decoder! ...Και μετά με optical , SPDIF συνδεόταν με την κάρτα ήχου. Και απλά ρε παιδιά............... ΑΚΟΥΓΕΣ!!!! Ποιότητα!

Και επίσης και απο το Home-cinema του θείου μου που και εκεί πραγματικά ήταν πολύ καλός ο ήχος!

Ακούω προτάσεις για να φτιάξουμε έναν καλό, ποιοτικό ήχο ΜΟΝΟ ΓΙΑ DVD! DD, DTS, DD EX, DTS 6.1 κτλ.

Δεν θέλω λύσεις της κακιάς ώρας.. Εννοώ, ότι προτιμώ να τα δώσω ΜΙΑ και καλή τα χρήματα και να πάρω σοβαρα κομμάτια.. Παρά να αλλάζω κάθε τόσο και να λέω "εεεε κάτι κάναμε, αλλά ίσως ήθελε να πάρω τα ~Logitech 8888 φτου και βγαίνω~" .. λέμε τώρα.

Πείτε μου ότι θέλετε.... Τι να αλλάξω τι να αφήσω τι πάρω! Μη σκέφτεστε τα χρήματα! Κάτι θα γίνει :D

Ποια ηχεία?

Ποια κάρτα?

Είναι καλύτερα με SPDIF?

Δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα και να πω ότι τα ηχεία μου είναι χάλια και και και. Κάθε άλλο έμεινα πολύ ευχαριστιμένος και είναι καλά.. Απλά θέλω να κάνω ένα άλμα ΠΙΟ ΠΑΝΩ και να φτασω αυτό που λέμε TRUE TRUE TRUE TRUE DTS!!!

Διαβασα διάφορα post σας και βλέπω μερικοί απο σας το κατέχετε και είστε ιδιαίτερα ψαγμένοι στο θέμα ήχος. Περιμένω την βοήθεια σας!

ΤΗΝΧ

Link to comment
Share on other sites

Τα ηχεια πως τα εχεις συνδεσει ?

Αν μπορεις να περιγραψεις πιο συγκεκριμενα, τι ειναι αυτο που δεν σου αρεσει στο μπασο θα εκανες απλουστερα τα πραγματα. Ο ηχος απο τα δορυφορακια ειναι σωστος?

Επισης πριν ξεκινησεις να δοκιμαζεις ρυθμισεις, βαλε οτι εχει να κανει με software στα default και κανε ενα ελεγχο αν εχεις βαλει ολα τα ηχεια στη σωστη φαση. (Το καλωδιο με την κοκκινη ακρη στην αντιστοιχη επαφη του ηχειου).

Link to comment
Share on other sites

Τα ηχεία τα έχω συνδέσει όπως πρέπει να συνδεθούν! :-) απλά...

Ξέρεις το κλασσικό της creative. Όλα στο woofer και μετά το 4πλο γίνεται 3πλο και πάει στην κάρτα ήχου. Δεν υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης. Αυτό ειναι σίγουρο. Ο ήχος ακούγεται κανονικά για τα ηχεία και την κάρτα ήχου.

Ο ήχος απο τους δορυφόρους είναι μια χαρούλα. Αλλά όταν χαμηλώσω εντελώς το woofer (να μη βγαζει άχνα) και ανεβάσω την ένταση των χαμηλών συχνοτήτων (με ΕΝΕΡΓΟ το crossover στα 200 πχ.....) τότε πάλι ακούς απο τους δορυφόρους χαμηλές συχνότητες τις οποίες όπως είναι λογικό δεν μπορούν να αναπαράγουν σωστά.

Απλά πιστεύω ότι όλα είναι θέμα Software. Πχ το crossover στο speaker settings.

Το woofer τώρα, αν απενεργοποιήσω το bass redirection, καταρχήν δεν λειτουργεί το volume του SUB μέσω του surround mixer (έχει κάθε volume καναλιού) και για να ακουστεί για παράδειγμα το BOOOOOOOM σε μια ταινία και να νιώσεις οτι έχει woofer, πρέπει να δώσεις ΤΕΡΜΑ το bass volume απο το ρυθμιστήρι των ηχείων. Αλλά αυτό έχς την εντύπωση ότι ανεβάζει όχι μόνο το volume του woofer άλλα και τςν δορυφώρων.

Για να είμαι ειλικρηνής πιστεύω ότι φταίει το SOFTWARE της creative (γιατι σε μια soundstorm ο ήχος ήταν αρκετά καλύτερα μιρασμένος και γενικά πιο πλούσιος, ακόμα και απο audigy 2 zs).

Γενικά όσοι έχουν ακούσει DD 5.1 ή DTS απο home cinema καταλαβαίνουν την διαφορά.. Πχ, αυτή την περίοδο έψαχνα τον decoder DDTS-100 για να γλυτώσω επιτέλους απο το κακιστο software της creative αλλά έχει σταματήσει η παραγωγή του εδώ και 2 χρόνια περίπου!!! ΕΛΕΟΣ!

Πιστεύω πως αν έδινα τον ήχο να τον κάνει ότι θέλει μέσω μιας SPDIF ο decoder (ελπίζω πως θα έxει ρυθμισμένο και το crossover ανάλογα το format του ήχου - πχ DD στα 120Ηz ~ DTS στα 80Hz - ) θα άκουγα "αγνο" DD και DTS χωρίς creativeo@#!$ κίες...

Γενικά θέλω να πάρω κάτι, να το συνδέσω και να ακούσω καλό, σωστά μοιρασμένο ήχο στα κανάλια όσον αφορά τις συχνότητες και να μην μπλέκω άλλο! Γιατί όσο περισσότερο software τόσο χειρότερα τα πράγματα.. δική μου ταπεινή άποψη. ΟΥΦ! :-)

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα περιγράφεις, μάλλον μια καθαρόαιμη home cinema λύση θα σε ικανοποιούσε!

Εγώ έχω τα Ζ-5500 και πιστεύω ότι είναι απλά τέλεια!!! Πρίν από αυτά, είχα σχεδόν όλα τα μοντέλα της creative και απλά είναι μέρα με την νύχτα...

Link to comment
Share on other sites

Αν απενεργοποιησεις το bass redirection και γυρισεις τις ρυθμισεις της καρτας ηχου στα default το προβλημα ειναι η ενταση του woofer ή γενικα η κακη ποιοτητα μπασου ?(woofer & δορυφοροι). Βαλε το volume control των windows στο max και ρυθμισε την ενταση απο το χειριστηριο των ηχειων. Το bass στο χειριστηριο δυναμωνει μονο το sub και οχι τους δορυφορους, οποτε μπορεις να βρεις ετσι μια σωστη αναλογια μπασου. Αν μετα απο αυτα στις ταινιες δεν εχεις σωστα χαμηλα δοκιμασε με καποιο αλλο player γιατι υπαρχει περιπτωση ο driver να μην συνεργαζεται σωστα με το συγκεκριμενο software. Κανε και ενα ελεγχο στις ρυθμισεις του player για να εισαι σιγουρος, οτι κανει σωστα dts & dd decoding. Καλο ειναι να μην πειραξεις τις ρυθμισεις του driver και να παιξεις με το remote.

Αν μετα απο ολα αυτα δεν παιρνεις το μπασο που θες στο woofer (θολο-ασαφες), δοκιμασε να βαλεις την μπρυζα του woofer αναποδα στο πολυμπρυζο, να δεις αν αυτο το καθαριζει καθολου. Επισης μια καλη καρτα ηχου θα βελτιωνε σιγουρα το συνολικο αποτελεσμα, οποτε το πρωτο πραγμα που θα επρεπε τουλαχιστον θεωρητικα να αναβαθμισεις θα ηταν αυτη. Η audigy 2 zs που αναφερεις ειναι αρκετα καλυτερη απο την se.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα... σε 3 μηνες θα πάω τον υπολογιστή σε ενα δωμάτιο 20τμ.... Δλδ, για τον χώρο αυτόν.. δεν θα έιναι αρκετά τα logitech?...

Α! Τα logitech z-5450 ..και τα δικά σου.. έχουν δικό τους cross over? Τι κάρτα ήχουν έχεις? Πως τα έχεις συνδέσει? Και θέλω να μου πεις αν παίζει ρόλο η κάρτα ήχου σε περίπτωση που τα συνδέις με spdif. ...Μια on-board πχ της Asus h Hd audio.. ξέρεις; μωρέ αυτή που έρχεται με την p5k καΙ τις blitz. AYTO!

ΨΗΣΕ ΜΕ ΨΗΣΕ ΜΕ!!! :jump:

Link to comment
Share on other sites

@ Astacus : για μένα το volume control των windows καλό είναι να είναι πάντα στο 80%.

Οπως και σε όλα τα set ηχείων που είχα, το μπάσο καλό θα είναι να είναι στο 50% από το volume control της audigy. Και όλες οι επιμέρους ρυθμίσεις να γίνονται απτα ηχεία! Το bass redirection για μένα συμβάλει σημαντικά στην καθαρότητα του μπάσου. Αν ο φίλος έχει πρόβλημα εκεί,μάλλον φοβάμαι μην είναι θέμα software...

Link to comment
Share on other sites

.... Μου ακούγεται κουλό αυτό που λες με το ρεύμα.. Αλλα το δοκίμασα και τα ίδια..

Το πρόβλημα δεν ειναι ο ήχος πω δεν βγαίνει σωστα! Το θέμα είναι το DD ρε συ και το cross over. Δεν εχουμε να κάνουμε με λάπθος συνδέσεις η ελλατωματικά ηχεία ή κάτι άλλο.

Το θέμα μας είναι η σωστή αποκωδικοποίηση των DD DTS αλλα και το cross over.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε τα software crossover, κακως τα πειραζεις. Τα ηχεια σου εχουν ενσωματωμενα crossover και einai βελτιστοποιημενα στις συχνοτητες που πρεπει. Αλλου ειναι το προβλημα αν δεν τα βαλεις ολα default δεν θα βγει ακρη...

H αποκωδικoποιηση μπορει να φταιει αλλα το βλεπεις μετα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από KOSTAS4_XT

Κοιτα... σε 3 μηνες θα πάω τον υπολογιστή σε ενα δωμάτιο 20τμ.... Δλδ, για τον χώρο αυτόν.. δεν θα έιναι αρκετά τα logitech?...

Kαι τα 2 μοντέλα είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ!!!

Αρχική απάντηση από KOSTAS4_XT

Α! Τα logitech z-5450 ..και τα δικά σου.. έχουν δικό τους cross over? Τι κάρτα ήχουν έχεις? Πως τα έχεις συνδέσει? Και θέλω να μου πεις αν παίζει ρόλο η κάρτα ήχου σε περίπτωση που τα συνδέις με spdif. ...Μια on-board πχ της Asus h Hd audio.. ξέρεις; μωρέ αυτή που έρχεται με την p5k καΙ τις blitz. AYTO!

Τα έχω σε μία audigy 2 zs! Τα έχω συνδέσει με coaxial. H ποιότητα τους με onboard κάρτα πέφτει αισθητά! Ακόμα και με την κάρτα hd της asus crosshair που έχω τώρα είναι πολύ κατώτερη της audigy. Φαντάζομαι τι θα γίνεται αν έπαιρνα μια x-fi...

Link to comment
Share on other sites

η καλύτερη και οικονομικότερη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να αγοράσεις ένα ενεργό sub για home cinema και να του δώσεις μια έξοδο ήχου. η διαφορά θα είναι μέρα με τη νύχτα και δεν νομίζω ότι θα σου βγεί πάνω από 200Ε

Link to comment
Share on other sites

ΚΧ δεν είναι συμβατοί με την κάρτα μου.. Κάθονται μόνο πάνω σε EMU10K ktl....

Εμένα φοράει άλλο. Οπότε KX δεν μας κάνουν.. Είχα σκοπό και γω να τους δοκιμάσω αλλά μετά παρατήρησα αυτό που σου είπα.

Με τον Nvidia audio decoder δεν βλέπεις διαφορά.

Η μοναδική διαφορά που είδα προς το καλύτερο ήταν με τη σρήση του InterVideo WinDVD 8 DLX. Πολύ καλο προγραμματάκι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.