Jump to content

Nεο pc. Καποια προβλήματα...


Recommended Posts

Πηρα ενα νεο πισι, το συναρμολογησα και εκανα εγκατασταση τα windows..

Exω κάποιες ερωτήσεις..

Εκανα εγκατασταση το Nod32 και μολις επανεκίννησε μου πεταξε 2 φορες μπλε οθονη. Στην τριτη φορά ανοιξε κανονικά. Για πιο λόγο ειναι οι μπλε οθόνες με ταυτόχρονη επανεκίννηση?

Κατεβασα το cpu-z και μου βγάζει για τις μνήμες οτι δουλεύουν στα 533,3 MHz και με τιμινγκς 5-7-7-24 ενω οι μνήμες που εχω ειναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=964506 και επρεπε να δουλεύουν στα DDR2 1066 5-5-5-12 ...

Μου πεταει συνέχεια μήνυμα οτι Windows Service Pack Setup has encountered a problem and need to close...Mπλα μπλα μπλα... Και μου λεει αν θέλω να στειλω την αναφορα ή οχι.. Γιατί αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, για τις μνήμες που μπορώ να σου απαντήσω, είναι ότι σωστα στα λέει το cpu-z μιας και έχεις dual channel μνήμες και έτσι έχουμε 533 * 2 = 1066. Τώρα για τα timmings μήπως είναι λάθος από τη σελίδα του πλαισίου? Ψάξε στο google για να είσαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 11:29]

Πηρα ενα νεο πισι, το συναρμολογησα και εκανα εγκατασταση τα windows..

Exω κάποιες ερωτήσεις..

Εκανα εγκατασταση το Nod32 και μολις επανεκίννησε μου πεταξε 2 φορες μπλε οθονη. Στην τριτη φορά ανοιξε κανονικά. Για πιο λόγο ειναι οι μπλε οθόνες με ταυτόχρονη επανεκίννηση?

Κατεβασα το cpu-z και μου βγάζει για τις μνήμες οτι δουλεύουν στα 533,3 MHz και με τιμινγκς 5-7-7-24 ενω οι μνήμες που εχω ειναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=964506 και επρεπε να δουλεύουν στα DDR2 1066 5-5-5-12 ...

Μου πεταει συνέχεια μήνυμα οτι Windows Service Pack Setup has encountered a problem and need to close...Mπλα μπλα μπλα... Και μου λεει αν θέλω να στειλω την αναφορα ή οχι.. Γιατί αυτο?

Σχετικά με τις μνήμες : στα 1066 MHz 5-5-5-12 ...είναι το ανώτερο σε MHz (περίπου) που μπορούν να φθάσουν, εάν γίνουν setup κατάλληλα στο bios (ανάλογα με τη συχνότητα του επεξεργαστή και το διαιρέτη που έχουν. πχ εάν η cpu δουλεύει στα 266MHz και στο Bios οι μνήμες είναι στα 2x 266=533 MHz, θάχεις τότε διαιρέτη 1:1). Δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα δουλεύουν οι μνήμες σου στα 1066MHz. Ένα πολύ καλό site να λύσεις απορίες για τις μνήμες, είναι αυτό.

Σχετικά με τις "μπλε οθόνες" και όπως το περιγράφεις (δεν κατάλαβα αν είσαι σε Vista ή XP), κάτι μου φαίνεται δεν έχει γίνει όπως θάπρεπε στην εγκατάσταση. Φαντάζομαι θα έχεις κάνει και όλα τα σχετικά chkdisk , chkntfs κλπ

Link to comment
Share on other sites

.....Πως το απενεργοποιώ?

My Computer-Properties-Advanced-Startup and Recovery->Settings

.....Ειμαι σε xp pro. Ti μπορεί να έχει γίνει λάθος στην εγκατάσταση?

To SP2 το πέρασες με autopatcher ?

Μήπως δεν κατέβασες την κατάλληλη έκδοση ; Μήπως ο δίσκος έχει κάνει κανένα bad sector και χτυπάει ;

Link to comment
Share on other sites

Τα windows τα εχω περάσει με αυθεντικό κωδικό και ήταν μαζί με το sp2. O δίσκος είναι ενας ραπτορ 150gb ολοκαινουριος... Λετε να εχει bad sectors? Πως θα το δω?

Link to comment
Share on other sites

Κανω memtest και μου τα βγάζει ολα κοκκινα.. Ολο errors!!! Να παω πίσω τις μνήμες?

Επίσης εχω δοκιμάσει απο 3cd τα κανω install τα windows και μου βγάζει οτι δεν βρισκει κάποια αρχεία...

Εχω μπουχτίσει με αυτο το pc πια..

Οι μνήμες ειναι οι

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=964506

Link to comment
Share on other sites

οι μνημες περνουνε το ρευμα που χρειαζονται? δες στο bios. Εχω και εγω τι ίδιες και τις δουλευω στα 540 με 4-4-4-12 στα 2.4volt. Για default τα 2.2vlt πρεπει να ειναι αρκετα.

Link to comment
Share on other sites

ποτε δεν ξερεις, εμενα πχ η μητρικη της υπογραφης βάζει απο μονη της 1.90volt για τις μνημες και πρεπει να το κανεις χειροκίνητα. Μπές στο bios πατώντας del στην αρχικη οθονη και δες καπου θα λεει τα voltages cpu/chipset/ram klt ktl και αν ειναι κατω απο 2.2 να το αλλαξεις. Τι μητρικη έχεις?

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις P35 μαλλον δεν παιζει αυτο που σου ειπα γιατι εχει επισημη υποστηριξη στις 1066 μνημες και θα πρεπει να τις βρίσκει αυτόματα σε σχεση με τις παλιες μητρικες που βλεπανε μεχρι 800 στο bios. Παντως αφου σου βγαζει errors στις μνημες εκει πρεπει να επικεντρωθεις, παιξε με τα ρευματα στο bios και τα timings, ασε ενα dimmaki πανω, δοκιμασε αλλες μνημες αν εχεις εύκαιρες απο κανα φιλο να δεις στα σιγουρα κτλ κτλ.;)

Link to comment
Share on other sites

Η DQ6 για σε μένα αντί για 800 με 5-5-5 μου αναγνωρίζει 1066 με 5-7-7. Ctrl+F1 στην κεντρική σελίδα του bios και ρύθμισμα στα σωστά timings και τάση. Όσο για την επίσημη υποστήριξη, η μητρική έχει 1066 αλλά δεν υπάρχουν μνήμες με SPD 1066.

Link to comment
Share on other sites

ρευμα στις μνημες......οι μητρικες και πιο συγκεκριμενα οι gigabyte δινουν 1.8-1.9 default.....μπες με Ctrl+F1 στο advanced menu και δωσε 2.2v στις μνημες.

θα σου προτεινα να ξανακανεις καθαρη εγκατασταση windows γιατι με τοσο ασταθης μνημες κατα πασα πιθανοτητα το σεταρισμα που εχεις ηδη ειναι προβληματικο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να δω απο πουθενά ποσο ρεύμα δίνει η μητρική στις μνήμες... Και στο ποσο ρευμα θα δώσω μου έχει επιλογη για +0.5 κτλ κτλ

εχω μπει στο advanced menu

ps Αν δώσω παραπάνω ρευμα στις μνήμες βγαίνουν εκτός εγγύησης? Μήπως να τις πήγαινα απο το πλαίσιο να τις έριχναν εκείνοι μία ματιά?

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να μπει στο advanced menu.

Από το MB Intelligence θα επιλέξεις DDR2 overvoltage +0.3v ή 0.4v (1.8v δίνει default).

Για τα timings θέλει ctrl+F1 αν και δεν στο προτείνω μέχρι να μάθεις το bios. Λίγο ψάξιμο θέλει δεν είναι δύσκολο. :T:

Link to comment
Share on other sites

Eδωσα +0.4v και έχοντας ενα ντιμάκι στο πρώτο κίτρινο slot μου έβγαζε πάλι λάθη. Εβγαλα το ντιμάκι αυτό και έβαλα το αλλο στο πρώτο κόκκινο slot και οση ώρα τρέχει το memtest δεν μου έχει βγάλει κανένα λάθος. Θα το αφήσω έτσι καμία ώρα να δω τι θα γίνει και μετά θα βάλω και τα δύο dimm στα κόκκινα slot.

Δεν μπορώ να καταλάβω.. Είναι δυνατόν να μου δουλέψουν χωρίς πρόβλημα στα κόκκινα και να έχουν πρόβλημα οταν τα βάζω στα κίτρινα? Γιατί αυτο?

Λέτε να έπαιξε ρόλο στο οτι δεν βγάζει λάθη και το γεγονός οτι έδωσα παραπάνω ρεύμα στις μνήμες?

Link to comment
Share on other sites

Tρεχοντας το memtest και εχοντας τις μνήμες στα 2.2V αυτές ζεματάνε!! Ουτε να τις αγγίξεις δεν μπορείς. Εβαλα εναν ανεμιστήρα να τις φυσάει προσωρινα... Αλλα έτσι θα ειναι απο εδω και μπρός? Πριν να ανεβάσω την ταση δεν ηταν τοσο ζεστες...

Link to comment
Share on other sites

Αφησα να τρέξει το memtest στο ενα dimm για 1 ωρα. Κανενα λαθος. Βαζοντας το αλλο dimm ολο errors. Bαζοντας και τα 2 μαζι πάλι errors. Αρα το ενα dimm ειναι προβληματικό... Ετσι δεν ειναι ? Το παω πισω...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.