Jump to content



Κινητρα για νεους συνεργατες σε δικτυακες προσπαθειες


minus

Recommended Posts

Ξερω εξαρχης οτι το θεμα που ανοιγω δεν ειναι και πολυ συνηθισμενο, αλλα ολο και καποιες ιδεες θα ακουστουν ελπιζω.

Τρεχω (εχω φτιαξει+συντηρω) ενα site εδω και κατι χρονακια που ασχολειται με τα προβληματα μιας περιοχης. Πειτε το σαν portal για μια περιοχη της Ελλαδος. Δεν θα ηθελα εδω να αναφερω url, εξαλλου δεν αλλαζει κατι σε οσα θα ειπωθουν.

Το θεμα ειναι, οτι μονος μου εχω κανει πραγματικα τρομερα πραγματα (προωθηση, αναγνωρισιμοτητα, επισκεψιμοτητα, layout κλπ) και δεν το λεω για να περιαυτολογησω αλλα αυτη ειναι η ανατροφοδοτητηση που περνω απο την κοινωνια.

Αλλα δεν μπορεις να κανεις μονος ολα οσα θα ηθελες.

Ελλειψη χρονου, βασικα, και φυσικα και αλλοι παραγοντες, κοπος χρημα κλπ. Αλλα βασικα χρονος. Ποσο χρονο να διαθεσει πια κανεις?

Επισης να πω, οτι εχω απο αυτο το site, εσοδα 0. Η εποχη που θα βγαζει χρηματα το internet, ειδικα στην Ελλαδα, ειναι ακομη μακρια. Απο την τσεπη μου βαζω, οχι οτι μου περισσευουν, αλλα ευτυχως οχι πολλα(εχουν πεσει οι τιμες).

Ο δικος μου ο προβληματισμος ειναι, σε τετοιες προσπαθεις, που ως τωρα ξεκινησαν ως ατομικες προσπαθειες, και βασικα στηριζονται στο μεράκι, πως μπορουν να γινουν κατι καλυτερο και ισως μεγαλυτερο. Χωρις πολλα λογια: που να βρει κανεις καλους συνεργατες.

Χρημα να δωσεις, δεν εχεις αφου εσοδα δεν υπαρχουν. Οποτε τι κινητρο να τους δωσεις για να ερθουν μαζι σου σε αυτο το ταξιδι στο web? Αν ποτε βγει χρημα, οτι θα σας δωσω και σας? Μοιαζει αστειο.

Μονο οποιος γουσταρει? Πως?

Πως μπορει κανεις να δωσει κινητρα σε καποια αξιολογα ατομα να βοηθησουν μια δικτυακη προσπαθεια, με τις γνωσεις τους, με το χρονο τους, αλλα χωρις εμφανη ανταλλαγματα και αμοιβες?

Ειναι εφικτο, 'περπαταει'? Υπάρχει άλλος τρόπος, και πως γινεται?

Link to comment
Share on other sites

μια ιδέα είναι να πιάσεις επιχειρηματίες της περιοχής και να τους προτείνεις να έχουν δική τους υποσελίδα στο πόρταλ, σα μινι site δικό τους, με μικρότερο κόστος από το να είχαν αυτόνομο site... κάτι περισσότερο δλδ από ένα απλό διαφημιστικό banner που πολλοί βλέπουν δύσπιστα (και που είναι καλύτερα να προϋποθέτει site για να λινκάρει εκεί)...

Link to comment
Share on other sites

Voudas, αυτή ειναι μια πολυ καλη ιδεα, γενικοτερα για την αναπτυξη του site. Ευχαριστω :)

Ομως το προβλημα περι συνεργατών, για συγκεκριμένες εργασίες αναφορικά με την πύλη, παραμένει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αφού όπως λες, το portal αφορά μια συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δεν βρίσκεις άτομα από αυτή την περιοχή που να έχουν τις ίδιες γνώσεις και μεράκι με εσένα; Σίγουρα θα βρεις κάποιον πρόθυμο, τώρα το να βρεις κάποιον με τις γνώσεις είναι άλλο θέμα, ειδικά αν η περιοχή αυτή είναι το τελευταίο χωριό στο πιο απόκρυμνο μέρος της Ελλάδας... :)

Όσο για τα banners, να πω ως απλός "καταναλωτής" οτι σπάνια μου αρέσει να τα βλέπω. Ειδικά όλα αυτά του στυλ "παίξε poker" κτλ και συνήθως μου χαλάει και την εικόνα που έχω σχηματίσει για το site που τα φιλοξενεί. Αντίθετα, banners με links για sites με θέματα απολύτως σχετικά με το site που τα φιλοξενεί πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, προσωπικά προτιμώ το banner να ενσωματώνεται ωραία στο περιβάλλον του site και όχι να δείχνει πρόχειρο... Banners χωρίς Link, τέλος, δεν μου λένε προσωπικά τίποτα. :)

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να προσεγγίσεις τοπική εφημερίδα (αν εκδίδεται στην αναφερόμενη περιοχή) ή και τοπικό ραδιόφωνο που να έχει συμφέροντα στην περιοχή.

Ίσως σε βοηθήσουν.

:)

Link to comment
Share on other sites

Στην τελική ίσως έτσι βρεις χρήματα για να δώσεις κίνητρα σε άλλους με γνώσεις. ;) (ή μήπως αυτό λέμε τόση ώρα; :p )

Πάντως προτίμησε ντόπιους που να γνωρίζουν το ίδιο καλά τον τόπο...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας.

Δυσκολα τα πραγματα παιδια.

Εφημεριδες-ραδιοφωνα τοπικα, δεν δειχνουν διαθεση συνεργασιας. Προτιμουν ο καθενας να στηνει μια δικη του παρουσια στο internet. Αφηστε που εχουν παλιομοδιτικη τακτικη οτι 'σιγα μου του δινω νεα και πορους και εγω να χανω πελατες-αγοραστες της εφημεριδας ή ακροατες!'

Επειτα, κι εγω εχω καταλαβει, οτι η δικτυακη διαφημιση ειναι σχεδον ουτοπια.

Ακομη και να παρεις καποιες διαφημισεις παιδια, δεν μπορει να δουλεψει ετσι το πραγμα.

Δικτυακη διαφημιση στην Ελλαδα, ως βιωσιμη λυση κλπ, το θεωρω ως ανεκδοτο οπως λεγαμε παλια 'αλβανος τουριστας!'. Εφημεριδες-ραδιο-tv παιρνουν τη μεριδα του λεοντος, το Internet εχει πολυ μελλον για να θεωρηθει στην ελλαδα ως μεσο ενημερωσης με σοβαρη διεισδυση, ωστε ο αλλος να πειστει να δωσει τα ωραια του λεφτα για ιντερνετικη διαφημιση.

Χωρις εσοδα ομως, πως προχωρας?

Μονο με μερακι και ντοπιους με αγαπη για ενα τόπο?

Χρειαζεται προσωπικος χρονος, ενταξει δεν μιλαμε για αγριο τρεξιμο πια, αλλα θελει καποιο χρονο να διαθεσει κανεις, και εγω δεν εχω βρει κανεναν να θελει.

Μαλιστα ειμαι ακομη πιο απογοητευμενος γιατι....

- παλια ειχα βρει ατομα που με παρατησαν στα κρυα του λουτρου

-μου ετυχε ατομο να του μαθω πολλα και να την κανει αλλου δινοντας πολυτιμη τεχνογνωσια μου

Οποτε εκτος απο μερακι, θες ατομα με χρονο, με διαθεση προσφορας ΚΑΙ εμπιστοσυνη.

Παλουκι δεν ειναι ή μου φαινεται?

Οταν υπαρχει το χρημα, εχεις εσοδα, το οργανωνεις αλλιως το πραγμα. Εχεις απαιτησεις, το τρεχεις διαφορετικα.

Με μερακι και φιλοτιμο ποσο να παει μπροστα ομως?

Καπου εδω, με ολα αυτα που σας ανεφερα, εχω κολλησει.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο το θέμα και να προσπαθήσεις να εντάξεις το portal σου σε κάποιο πρόγραμμα της ΕΟΚ για την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφεριεακή ανάπτυξη, κλπ κλπ κλπ.

Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες προσπάθειες που αν μη τί άλλο βοηθάνε οικονομικά.

Πλούσιος δεν έγινε κανένα φυσικά αλλά μέσα από αυτά ξεκινάει μια κοινή προσπάθεια για την προβολή του τόπου έξω και την περαιτέρω ανάπτυξη.

Καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

greekfragma, ειδησεογραφικο-ενημερωτικο, για μια περιοχη της επαρχιακης Ελλαδας.

dpolal2, για να μπεις σε αυτα τα προγραμματα, δεν πρεπει να εχεις προϋποθεσεις, οπως νομικη μορφη, καποιες λογιστικές χρήσεις, τζίρους κλπ?

Link to comment
Share on other sites

οι επαρχιακες περιοχες εχουν επι των πλειστων και τουριστικη αναπτυξη.....

εμενα δεν θα μου φαινοταν ασχημο ενα μπανερακι για μια ψαροταβερνα ή ενα μικρο ξενοδοχειο με εξοπλισμο για rafting ή mountain bikes....κλπ κλπ.....αναλογα τι εχει στην περιοχη σου.

θα σου προτεινα δηλαδη να δεις τι επιχειρησεις και ενδιαφεροντα μπορεις να προσελκυσεις που να συνδεονται με καποιο τροπο με τη θεματογραφια της σελιδας.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από minus [Σήμερα, στις 11:18]

dpolal2, για να μπεις σε αυτα τα προγραμματα, δεν πρεπει να εχεις προϋποθεσεις, οπως νομικη μορφη, καποιες λογιστικές χρήσεις, τζίρους κλπ?

σαφεστατα και πρεπει. και νομιζω πως στο 4 ΚΠΣ, επιδοτησεις προβλεπονται μονο για καινουργιες επιχειρησεις.
Link to comment
Share on other sites

Δεν ψάχνεις συνεργάτες, φίλους , κολλητούς, συνοδοιπόρους στο χόμπι σου ψάχνεις.

Όλοι το ίδιο ψάχνουμε λίγο ως πολύ.

Ίσως ο επόμενος είναι πιο ξηγημένος, και δεν σε παρατήσει μόλις μάθει.

Link to comment
Share on other sites

ΓιαγκΤ, ειναι χομπυ προς το παρον, επειδη δεν βρισκω τροπους να το εξελιξω σε κατι πιο επαγγελματικο.

Ειμαι οπαδος της εξελιξης, θελω παντα το επομενο και το καλυτερο, αλλα ελα που σχεδον δεν γινεται!

Τι να κανω? Με 0 διαφημισεις, να ανοιξω εταιρια, να πληρωνω τεβε, για να παιρνω μια διαφημιση το χρονο??? Γινονται αυτα τα πραγματα?

Αν υπηρχε χρημα, θα ξοδευα και χρημα για πληρωμη συνεργατων. Το χρημα πρεπει να επενδυεται και να κινειται. Δεν θα εμπαινε στο σεντουκι.

Φαυλος κυκλος.

Ισως δεν εχουν ωριμασει η συνθηκες, η νοοτροπια του Ελληνα.

Υπαρχει και στενοτητα.

Με χρημα στην τσεπη, κατι μπορεις να κανεις. Να παρεις ατομα κλπ.

Αλλα το web δεν φερνει καθολου ευκολα χρημα.

Οποτε ψαχνω εναλλακτικες επιλογες, για συνοδοιπορους οπως ειπωθηκε, που αν τα πραγματα πανε καλα, μεθαυριο μπορει να ειναι και συνεργατες με εγχρηματη πλεον σχεση.

Αλλα το startup ειναι δυσκολο.

Εγω αφιερωνω χρονο, κοπο κλπ, πως να πεισεις κι αλλον να το κανει αφιλοκερδως?

Να του κανω συμβολαιο, οτι αμα κανουμε την καλη θα τον εχω συνεταιρο στα κερδη?

Μα δεν γινονται αυτα τα πραγματα.

Αλλα και χρημα να μην ερθει, ενταξει δεν ειναι αυτος ο πρωταρχικος σκοπος μου. Καλοδεχουμενο αλλα εχω γνωση οτι στο web κανεις δεν πλουτισε.

Ομως τουλαχιστον να αναπτυσσεται αυτο που κανω.

Ελα ομως που πλεον ο χρονος αποτιμαται σε χρημα, και ορθως, και κανεις δεν τον διαθετει σε μενα! Δεν τους κρινω, ο καθενας κανει τις επιλογες του, ο αλλος προτιμα να παει για ψαρεμα!

Ετσι, το θεμα ειναι να βρεις ανθρωπους να μοιραζονται τα ιδια οραματα. Αγαπη για τον τοπο, ενδιαφερον για το Internet και τις προοπτικες του κλπ. Στην πραξη βλεπω οτι ειναι δυσκολο.

Δυστυχως δε, πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι τελικα 'η ισχυς εν τη ενωσει'. Οχι, συχνα, ο καθενας μονος του. Ο αλλος μπορει να χτυπιεται με ενα blog, αλλα δεν γουσταρει να κατσουμε μαζι να κανουμε κατι καλυτερο. All alone.

Εχω σκεφτει την περιπτωση επιχορηγησης(4ο κπς κλπ) αλλα ολες οι περιπτωσεις, θελουν να εχεις στην τσεπη χρημα για ξοδεμα. Πιστευω αρκετες χιλιαδες ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.