Jump to content



Windows Vista δικτυακή σπαζοκεφαλιά


astrolabos

Recommended Posts

Λοιπόν. Το σύστημά μου αποτελείται από μπλα μπλα μπλα (άνευ σημασίας) και την motherboard Gigabyte DS4 rev 1.0.

Από τότε που έβαλα τα vista, έχω παρατηρήσει μια πτώση της ποιότητας του bandwidth που λαμβάνω μέσω της ενσωματωμένης κάρτας δικτύου. Έχω παρατηρήσει δηλαδή ότι πολλές φορές δικτυακοί τόποι δε φορτώνουν αμέσως, κάποιες άλλες φορές δεν φορτώνουν όλα τα αποτελέσματα όταν κάνω αναζήτηση εικονών στο google, το youtube μερικές φορες αρνείται να μου στείλει byte τσακιστό, κτλ. Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει το modem που έχω (3com 11g Officeconnect), μετά κοίταξα το καλώδιο. Δεν ήξερα τι να υποθέσω.

Μέχρι εχθές όλα αυτά όπου σέταρα ένα μικρό pc με ubuntu και το έβαλα στο δίκτυο για να κατεβάσω updates και να το δώ πως πάει. Περιττό να σας πώ ότι οι σελίδες άνοιγαν σαν να ήταν στο τοπικό μου δίκτυο και τα downloads που έκανα ήταν κολλημένα στα 222 kb/sec (2048/512).

Το ερώτημά μου. Φταίνε τα Vista για την ποιότητα του bandwidth, ή μήπως φταίει η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου;

Link to comment
Share on other sites

99% θέμα driver... Γίνομαι κουραστικός, αλλά μέχρι στιγμής μόνο αυτή την περίπτωση έχω βρει. Όσες φορές ψαχνόμουν αλλού, δεν έβγαλα άκρη.

Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το Firewall για λίγο, μήπως έχεις υπερβολικά πολλά πακέτα και στο μπουκώνει.

Link to comment
Share on other sites

Το firewall των windows είναι απενεργοποιημένο μιας και χρησιμοποιώ το Kaspersky Internet Security. Πήγα στο site της gigabyte και κατέβασα τους τελευταίους οδηγούς για την κάρτα δικτύου (Marvell). Θα δώ αν έχει διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.