Jump to content



2 x Gigabit Lan: Τι ακριβώς είναι αυτό?


neuromancer

Recommended Posts

2 x Gigabit Lan: Τι ακριβώς είναι αυτό? Είναι 2 μπριζάκια (2 κυκλώματα lan) ή κάτι άλλο? Αν είναι έτσι τι ώφελος έχω και πως το αξιοποιώ το χαρακτηριστικό αυτό?

Βασικά ψάχνω μια mobo για ελαφρύ-φτηνό server (φτηνό=όχι επαγγελματικό) και το σχετικό χαρακτηριστικό με προβλημάτισε.

Θα βάλω πάνω C2D 6850 3GHz με 2GB 1066 DDR2 σε μητρική ASUS P5K Premium WiFi-AP με 2 x 500 GB WD σε RAID-0.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να μου πείτε μια περίπτωση χρήσης? π.χ. αν τρέχω web server τι όφελος θα έχω? Επίσης, oi 2 θύρες θα θέλουν 2 IPs? Χρειάζεται ειδικό λογισμικό για να αξιοποιήσω τις δύο θύρες?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις για παραδειγμα στη μια θυρα να εχεις το ethernet router και στην αλλη να εχεις μια ethernet καμερα, σκληρο δισκο κλπ. Ακομα και να συνδεεται με αλλο ρουτερ ή υπολογιστη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με ολα τα παραπανω συν το οτι υπαρχει η δυνατοτητα να εχεις 2Gbps μεσω του λογισμικου που προσφερει η μητρικη. Η δικη μου για παραδειγμα μπορει να το κανει αυτο αλλα προσοχη γιατι μετα ειναι δυσκολο. Ενας θεος ξερει πως καταφερα και το επανεφερα στο κανονικο του. Φυσικα πρεπει και το αλλο ακρο να μπορει να εχει την ιδια ταχυτητα αλλιως ειναι "αχρηστο". Παντως και ξεχωριστα να τα εχεις, απο τη στιγμη που ειναι 1Gbps το καθε ενα, ειναι αρκετα γρηγορο για ο,τι και να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

To PC θα λειτουργει ως web server σε κάποιο πανεπιστημιακό εργαστήριο. Μη φανταστειτε τίποτε ατέλειωτα trafic, ας πούμε 200 Hits τη μέρα max. Επίσης θα είναι σε χοντρή πανεπιστημιακή γραμμή, γύρω στα 200ΚΒ /sec και θα τρέχει και IIS/ASP/SQL server.

Βάσει όσων λέτε, ένα σενάριο χρήσης θα μπορούσε να ήταν π.χ. η μια γραμμή να βγαίνει στο web και μέσω της δεύτερης να έχω τον SQL server σε αλλό μηχάνημα που να επικοινωνεί με τον web server μέσω της 2ης γραμμής. Κατάλαβα σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Απολυτως σωστα καταλαβες. Το 1 Gigabit ειναι υπεραρκετο για αυτο που σκεφτεσαι. Αλλωστε και οι 200 που λες να ειναι συνεχεια μεσα και να κατεβαζουν κατι ολοι μαζι, αν εχουν 1 ή 2 Mbit γραμμη, θα "τραβανε" μονο 200 ή 400 Mbit απο σενα οποτε και εχεις και "περισσευμα" :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.