Jump to content



αρχη με p4


Μοκου

Recommended Posts

καλησπεριζω την τρελη παρεα ειμαι αρχαριος και καπως σκραπας και ειπα να ξεκινισω με ενα p4 στα 3 GHz. δεν ξερω και πως να βαλω εικονες για να δειτε τι εχω κανει και να μου πειτε τι να κανω. λοιπον ανεβασα το cpu μεσο bios περιπου 3393.94 MHz και η θερμοκρασια τοθ ειναι απο 35 μεχρι 39. και το cpu voltage ειναι απο 1.294 με 1.344 v(αυτο δεν πρεπει να ειναι σταθερο σε μια τιμη??:...: ).το fsb εχει ανεβει στα 905 και το bus ειναι στα 226.2 MHz..επισης η ram απο 2.5-3-3-3-7 πηγε η μια απο αυτες πηγε 3-3-3-8 και η αλλη 2.5-3-3-8.εχω 2*512 ddr1. Αν εγραψα κατι λαθος πειτε μου.τις πληροφορειες τις βλεπω απο το pc wizard 08.

thanks για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά οι ram δεν γίνεται να έχουν διαφορετικά timmings.

Το cpu σου σίγουρα έχει πολύ παραπάνω περιθόρια...3,8+ θα έλεγα...

Με τι ψύξη είσαι, τι μητρική, τι μνήμες και τι τροφοδοτικο.

P.S. Μπορείς να βάζεις φωτό στο imageshack.us και να δίνεις το thumpnails for forums εδώ...

P.S.2 Καλωσληρθες!:flower:

Link to comment
Share on other sites

thanks.εχω τo factory cooling.η αληθεια ειναι οτι μου γραφει 11.5% overclocking του πυρινα.κι ομως ο χρονισμος των ram ειναι ετσι.εχω 400 watt τροφοδοτικο, asrock 775 dualvst. DDR1 & DDR2 667. εγω εχω DDR1 400 (512&512).εχω διαβασει οτι με νημες dd1 400 δεν μπορεις να κανεις καλο overclock.για ποιο λογο δεν μπορεις να πετυχεις κατι καλο ετσι?δεν θα ειναι σταθερο?

Link to comment
Share on other sites

Για τις μνήμες κάνει λάθος το πρόγραμμα...κατέβασε το cpu-z.

Δόσε μέχρι και 1,45 τάση στο CPU και βάλε διαιρέτη στις μνήμες ώστε να μένουν πάντα κάτω από τα 400MHz.

Δοκίμασε ανεβάζοντας το fsb 5 με 10 mhz την φορά μπες Win παίξε λίγο κάνα game δες θερμοκρασίες (και 60 να δεις μην φοβάσαι για αρχή...)

Αρχικα βάλε 1,4 τάση και ανέβα μέχρι όπου αντέχει...μετά δώσε μέχρι και 1,55 για δοκιμή...

Πάντως η μητρική σου δεν λέει και πολλά και το τροφοδοτικό αν δεν είναι "μάρκα" δεν θα αντέξει πολλά πολλά...τι κάρτα γραφικών έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Μην πάς πάνω από 400 τις μνήμες για να μπορείς να βρεις το όριο του επεξεργαστή. Μετά βλέπεις και για τις μνήμες...οι οποίες μπορεί και να φτάσουν τα 250+ (DDR500) ή και να μην πάνε ούτε 410 στο τέλος....

Λοιπόν αν στις δοκιμές ξαφνικά σου κάνει restart, τότε το τροφοδοτικό σου θα έχει τερματίσει...ειδικά σε μεγάλα vcore.

Επίσης κάτι που ξέχασα πριν είναι το να δόσεις και στο chipset παραπάνω τάση αλλά όχι χύμα ένα-δύο κλικ προς τα πάνω ανάλογα με το τι επιλογές έχεις από το bios...

Link to comment
Share on other sites

εχω χαθει πως θα κατεβασω την ταση στην ραμ?δεν μπορω να βρω απο που.το εφτασα στα 3.7 και ειχε ταση 1.32-1.38 το μεγηστο και πριν που το ειχα στα 3,4 ειχε παραπανω ταση.ειναι φυσιολογικο αυτο που γινεται???/:dots: :help: :help:

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τάση στη μνήμη...άστη default.

Την τάση στο CPU βάλτην εσύ στα 1,4v. Παίζει γιατί την βάζει μόνο του το σύστημα και μια μικρή διαφοροποίηση (το 1,32 με το 1,38) είναι λογική λόγω της εναλλαγής του φορτίου...

Καλά είσαι και στα 3,7...άστο λίγο για δοκιμή και προχωράς πιο μετά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.