Jump to content



ATI Radeon overclocking σε linux


seph1roth

Recommended Posts

Ας ξεκινήσω λέγοντας πως είναι γνωστό ότι σε linux, δεν υπάρχουν όλα αυτά τα αξιόλογα tools για overclocking που υπάρχουν στα windows.

Παρ' όλα αυτά βρήκα μία μικρή command line εφαρμογή με όνομα rovclock (radeon overclock δηλ.) στα gentoo fora απ΄ όπου και μπορείτε να το κατεβάσετε (βρήκα επίσης ότι υπάρχει .deb σε repos του debian sid, .rpm και ebuild).

Η λειτουργία απλή:

rovclock -i

Δείχνει τα ρολόγια και γενικά πληροφορίες (info)

rovclock -c [MHz] -m [MHz]

Το -c switch που ακολουθείται από νούμερο, ορίζει τα MHz του core και αντίστοιχα το -m switch τα MHz των μνημών. (Υπάρχει και το -t για timings αλλά δεν το έχω δοκιμάσει).

Εγώ το χρησιμοποιώ αλλάζοντας σε "γυμνή" κονσόλα με Ctrl+Alt+F1, πειράζοντας τα ρολόγια και μετά με Ctrl+Alt+F7 γυρνάω στο desktop. Προτείνω αυτό τον τρόπο γιατί, τουλάχιστον σε εμένα από konsole/terminal στο desktop δημιουργεί artifacts και γενικότερα περίεργα αποτελέσματα.

Υποθέτω πως αν βρείτε το βέλτιστο clock για σας, με ένα bash script στο autostart, θα ξεκινάτε με overclocked την κάρτα.

Το δοκίμασα με μία ati 9250 και δουλεύει μιά χαρά, αλλά δεν εγγυώμαι τίποτα, οπότε μη με κυνηγήσετε αν πάθετε τίποτα:p

Αυτά και ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον. Αντίος:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.