Jump to content



Προβληματική ψύκτρα ή κατι αλλο ?


jstark

Recommended Posts

Χαίρετε,

είμαι κάτοχος ενός Η/Υ με ΜΒ GA-P35-DQ6 και cpu Q6600 με την ψύκτρα της intel. Έχω παρατηρήσει τα εξής "περίεργα" φαινόμενα:

1. Οταν ο Η/Υ ξεκινά, δεν ξεκινά η ψύκτρα παρά μονο οταν ακουστεί το πρώτο μπιπ. Αυτο είναι πρόβλημα ή έτσι γενικά λειτουργούν οι νεότερες μητρικές ;

2. Οι στροφές της ψύκτρας (σύμφωνα με το μονιτορ πρόγραμμα της μητρικής είναι μεταξύ 900-1200). Κάποιες φορές το πρόγραμμα αναφέρει στροφές 0 !!! Στη συνέχεια η θερμοκρασία αυξάνει μέχρι κάποιο (λογικό) σημείο (πχ 48-50 βαθμούς) και μετά ξαναπαίρνει μπρος η ψύκτρα και ρίχνει τη θερμοκρασία (του επεξεργαστή πάντα) στους 33-35. Είναι νορμαλ η συμπεριφορά της ψύκτρας ; Δε μου φαίνεται και πολυ νορμαλ. Δεν έχω πειράξει τιποτα στο BIOS. Είναι δυνατόν να σταματά η ψύκτρα εν λειτουργία του PC ?

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

μηπως ειναι ενεργοποιημενο κανα feature του cpu στυλ "cool & quiet" - "thermal throttling" ?

τωρα βεβαια αν λες οτι σταματαει εντελως 0rpm... δεν ξερω μπορει να ειναι ζαβος ο ανεμιστηρας

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, η μητρική έχει (και) ένα πρόγραμμα το οποίο λέγεται I-COOL με το οποίο επιλέγεις το mode λειτουργίας του cpu (DVD, music, internet κλπ). Λοιπόν, μόλις τρέχει το εν λόγω πρόγραμμα οι στροφές του επεξεργαστή πέφτουν στο 0 !!!!. Με το που το κλείνω, ξαναπαίρνει μπροστα η ψύκτρα. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, μέχρι σήμερα έπαιζα Call-4 χωρίς πρόβλημα, απλά το παρατήρησα πριν από 1-2 ώρες το όλο πρόβλημα και είπα να ζητήσω βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.