Jump to content

crazy temp και cpu cooler

crio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αναρωτιέμαι αν η 56 βαθμοί είναι νορμάλ για εναν celeron μονοπύρηνο στα 2,4ghz αλλα ριγμένο στα 1,8ghz και αν όχι μια καλή και πολύ φθηνή ψύκτρα να του βάλω,έιναι socket 478

56 σε load ή σε idle; για load δεν ξερω αλλα αν εισαι σε idle μια τετοια θερμοκρασια μου φαινεται υπερβολικη...με την στοκ ψυκτρα εισαι;

Δε θα πάθει τίποτα στους 56 αλλά είναι υψηλή θερμοκρασία (για idle) και για αυτή δεν ευθύνεται η ψήκτρα της intel η οποία είναι υπεραρκετή για Celeron.

Ή ο ανεμιστήρας της cpu σου έχει σχεδόν σταματήσει να δουλεύει από τη σκόνη, ή όλο το κουτί έχει κλείσει αεροστεγώς από τη σκόνη, ή και τα δυο μαζί.

+ μια μικρή περίπτωση να μην έχει κουμπώσει καλά η ψήκτρα της cpu

Αρχική απάντηση από kaynd

...μια μικρή περίπτωση να μην έχει κουμπώσει καλά η ψήκτρα της cpu

τα αλλα δυο που λες μπορει και να συμβιανουν, ομως υποθετω πως αν δεν παταγε καλα η ψυκτρα θα χτυπαγε 85+ βαθμους τουλαχιστον...:)

Εχεις βγαλει καθολου την ψυχτρα γιατι το pc πρεπει να ειναι σχετικα παλιο και οι παστες της ψυχτρας εχουν καποια διαρκεια σωστης λειτουργιας.Σιγουρα παντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες.Βγαλσιμο ψυχτρας,φυσημα,καινουρια παστα,καλο κουμπωμα και σε βλεπω τουλαχιστον 20 βαθμους κατω.

’λλαξα θερμοαπαγωγική και έβαλα την κλασική απο ασήμι αλλα απο 65+ που ήταν σε idle πήγε στους 56.Και το καθάρησα και απο σκόνη.Παίζει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας να τα έφτυσε?Θυμίζω οτι έχω ρίξει και την συχνότητα στα 1,8 απο 2,4.Καμιά καλή πρόταση για ψύκτρα.Τελικά δν είναι celeron αλλά Ρ4

Αρχική απάντηση από crio [19-11-2007 20:34]

Αναρωτιέμαι αν η 56 βαθμοί είναι νορμάλ για εναν celeron μονοπύρηνο στα 2,4ghz αλλα ριγμένο στα 1,8ghz

:OT: :OT: :OT: Εδω παλευουμε να τον ανεβασουμε και εσυ το εριξες:OT: :OT:

:clap: :clap: :clap: :clap:

Έσβηνε γιατι με λίγο φόρτο εργασιας χτύπαγε 75+ και η μητρική έδινε εντολή για shutdown.ΣΣ: Το δικό μου εννοείται οτι το ανεβάζω.Τώρα λειτουργεί αντι για 3 στα 3,6 χαλαρά.Περιμένω κι εγώ να πέσει στα χέρια μου ενα c2d.Μάλλον ο 4500 έρχεται.Την επόμενη που θα τον κουμπώσω θα το πάω 3 να δω temp και επιδοσεις

Είναι στο αυτόματο η τάση και είναι γύρω στο 1.4αν θυμάμα,Έχει κανεισ να προτείνει καμια καλή ψύκτρα?

έσβησε κι όλας? έλεγξες αν γυρνάει έστω και ελάχιστα ο ανεμιστήρας της cpu?

Μια χαρά είναι η ψήκτρα αλλά εγώ δε θα εσκαγα 17ευρω τη στιγμή που η cpu αξίζει λιγότερο... Βρες ότι πιο φτηνό η ακόμα και τσάμπα.

Δεν έχει ανάγκη ο 2,4 celeron από χάλκινη ψύκτρα 500gram...

Αρχική απάντηση από crio

Αυτή πως σας φαίνεται?

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling&cp_id=48381

εμενα μου φανηκε αρκετα καλη αν συνυπολογισουμε το γεγονος οτι δεν εχεις και πολυ μεγαλες απαιτησεις...το μονο αρνητικο (αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι) ειναι το οτι ειναι κατασκευασμενη εξολοκληρου απο χαλκο γιατι απαγει πολυ θερμοτητα μεν αλλα δεν την διωχνει γρηγορα (αυτο το κανει το αλουμινιο)...δεν νομιζω οτι αποτελει ιδιαιτερο προβλημα αυτο ομως...

Παντως γνωμη μου ειναι να παρεις καποια που οταν κανεις αναβαθμιση δεν θα χρειαστει να την αλλαξεις και ουτε λογω συμβατοτητας ουτε λογω ανεβασμενων πλεον απαιτησεων...

Αρχική απάντηση από hayabusa

το μονο αρνητικο (αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι) ειναι το οτι ειναι κατασκευασμενη εξολοκληρου απο χαλκο γιατι απαγει πολυ θερμοτητα μεν αλλα δεν την διωχνει γρηγορα (αυτο το κανει το αλουμινιο)...δεν νομιζω οτι αποτελει ιδιαιτερο προβλημα αυτο ομως...

Συγνώμη που το λέω έτσι, αλλά αυτό που λες απλά δεν ισχύει Ο χαλκός είναι κατά κάτι πιο θερμαγωγός από το αλουμίνιο καθώς επίσης έχει και μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι ακριβότερος και βαρύτερος από το αλουμίνιο.

Με λίγες λέξεις, μεταξύ δύο ψηκτρών ιδίας σχεδίασης, η χάλκινη είναι πάντα καλύτερη από την αλουμινένια.

Το θέμα είναι ότι δε χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά που λεμέ σε Celeron προσωπικά μου έχει τύχει να έχω ξεχάσει να συνδέσω το βύσμα της τροφοδοσίας του ανεμιστήρα της stock intel ψήκτρας και να δουλεύει ένας celerron 2.4 ghz για κάνα μισάωρο + μέχρι να κολλήσει.

Ακόμα και ελάχιστα να περιστρέφεται ο ανεμιστήρας σε μια stock ψήκτρα σε κουτί χωρίς κανένα ανεμιστήρα παρά μόνο αυτό του τροφοδοτικού, είναι αρκετά για celeron εκείνης της γενιάς

Υπάρχει και η περίπτωση, η μητρική να δείχνει λάθος θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να φανεί είτε αγγίζοντας την ψύκτρα εν ώρα λειτουργίας, είτε αν κατα την εκκίνηση στο bios η ένδειξη ξεφύγει κατά πολύ της θερμοκρασίας δωματίου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.