pavou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2007 Γεια σας +LABίτες , το πρόβλημά μου είναι το εξής , έκανα μια αναβάθμιση στο PC μου (είναι όπως της υπογραφής μου) και ενώ έβαλα φρέσκα Windows και αφού έβαλα απο το BIOS χειροκίνητα τις ταχύτητες στις RAM 4-4-3-8 και το ρεύμα στο 2,2v και κάτι , το PC μου άρχισε να μου κάνει νερά στο cod4 όχι στο cod2 μόνο στο 4 , είπα ότι μπορεί να είναι απο το game και το έκανα ξανά εγκατάσταση αλλά τίποτα , έβγαλα τους drivers της κάρτας ήχου και πέρασα τους νεότερους αλλά τίποτα , σήμερα επιδεινώθηκε η κατάσταση και μέσα σε 5 λεπτά αφού έμπαινα στο game (cod4) μου έκανε restart , όταν άνοιγε το pc send report στην Microsoft , το feedbag μου πρότεινε να τρέξω ένα memory test της Microsoft το οποίο και έκανα αλλά δεν βρείκε τίποτα, όλα καλά είπε το test. Η σκέψη μου πάει προς το Tagan http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700233 μήπως δεν αντέχει την 2900pro και τον 6750 μαζί ? Έβαλα και της μνήμες ξανά στα αρχικά timings (auto) αλλά και πάλι τα ίδια έκανε. {Intel Core2 Duo E6750-Asus P5N-E Sli-SAPPHIRE 2900pro-Supertalent Ram(2X1GB) DDR2-800 4-4-3-8 2Τ 2,2Volt-TAGAN 530W-Zalman 9700 Led-mouse G5-k/b G15-Audigy 2 ZS-Headset Medusa 5.1} HD WD 36,7Giga raptor - WD 320Giga - WD 80 Giga Τα φώτα σας αδελφοί μου :flower:
Chessman Δεκέμβριος 12, 2007 #2 Δεκέμβριος 12, 2007 Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο game "cod4" ;Σε όλα τα άλλα είσαι εντάξει ;Ο E6750 είναι υπερχρονισμένος και αν ναι πόσο ;Όπως είσαι έχεις τρέξει καθόλου wprime ; (1024K, stability test). Δοκίμασε να δεις εάν ολοκληρώνει χωρίς προβλήματα.
pavou Δεκέμβριος 12, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 12, 2007 όχι δεν έχει over clock σε τίποτα , και ναι μόνο στο cod4 το κάνει αν και είναι από format .
pavou Δεκέμβριος 12, 2007 Author #6 Δεκέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Chessman [Χθες, στις 20:00] Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο game "cod4" ;Σε όλα τα άλλα είσαι εντάξει ;Ο E6750 είναι υπερχρονισμένος και αν ναι πόσο ;Όπως είσαι έχεις τρέξει καθόλου wprime ; (1024K, stability test). Δοκίμασε να δεις εάν ολοκληρώνει χωρίς προβλήματα. το κατέβασα , το έτρεξα και μένει σε ένα παράθυρο το οποίο λέει Welcome to wPrime Benchmark v1.56.Scanning resourcesLibrary already existsGathering CPUz informationShelling CPUzWaiting for CPUz informationHold shift to abortPlease stand by...μετά κατέβασα και το cpuz το έτρεξα αλλά πάλη τα ίδια μένει στην ίδια κατάσταση , πόση ώρα πρέπει να περιμένω για να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα ? αααααα και τώρα που ήρθα στο pc μου μου έκανε restart στην εκκίνηση πριν να φορτώσει windows .
pavou Δεκέμβριος 13, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 13, 2007 τελικά κατέβασα παλαιότερη έκδοση και έτρεξε , 1.55 η 1.56 δεν μου έτρεχε και παιδευόμουν τζάμπα , ολοκλήρωσε το 32μ και το 1024μ χωρίς προβλήματα ενώ η θερμοκρασία στο CPU δεν πέρασε τους 44c , παίζει να είναι απο την κάρτα γραφικών ? πριν μου κώλυσε στο cod4 και μόνο με restart απο το κουμπί ξεκώλυσε .
pavou Δεκέμβριος 13, 2007 Author #8 Δεκέμβριος 13, 2007 λοιπόν παίδες , δεν μπορώ να τρέξω κανένα απο τα 3dmark 03,05,06 δεν ξεκινούν καν , έβαλα το aqua mark το οποίο δεν ολοκληρώθηκε σταμάτησε και έβγαλε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε για κάποιο πρόβλημα fatal error ή κάτι τέτοιο και είχε κάτι διευθύνσεις σαν μαθηματικές πράξεις , τα φώτα σας please .
MADKiller7 Δεκέμβριος 13, 2007 #9 Δεκέμβριος 13, 2007 Για δοκιμασε τις μνημες σου σε 2T αν τις εχεις 1Τ,να δεις αν θα μειωθει η ασταθεια του.Αν μπορεις δες στο fatal error αν βγαζει για καποιο αρχειο συγκεκριμενα.
pavou Δεκέμβριος 13, 2007 Author #11 Δεκέμβριος 13, 2007 ορίστε το μήνυμα που βγάζει , και όχι δεν έχω μπλε οθόνες , απο ότι ψηλοκαταλαβαίνω μάλλον το πρόβλημά μου είναι θέμα software ?
Chessman Δεκέμβριος 13, 2007 #12 Δεκέμβριος 13, 2007 Ο μόνος τρόπος να βοηθήσω κάπως, είναι να γράψεις αναλυτικά και ακριβώς όπως τις έχεις, τις ρυθμίσεις του Bios (όλες), πχ κάτι σαν τη φόρμα αυτή, ώστε να αποκλείσουμε κάποιες «άσχημες» ρυθμίσεις ή χρονισμούς.Το άλλο που σκέφτομαι, είναι μήπως δεν έχεις μοιράσει «αναλογικά» καλά τα Ampere, από τις γραμμές τροφοδοσίας του τροφοδοτικού σου (πχ μήπως από μια γραμμή, παίρνουν πολλοί ανεμιστήρες κλπ).
pavou Δεκέμβριος 14, 2007 Author #13 Δεκέμβριος 14, 2007 ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρων σου , τώρα όσο για τον διαμοιρασμό τον reals το psu έχει για το κάθε τη την δικιά του γραμμή , π.χ. άλλη γραμμή έχει για την vga 2χpci 6pin , άλλη για τους sata hd και άλλη για τα 4pin molex , να φανταστείς ότι έχει διακόπτη που κάνεις την γραμμή των 2 vga σε μια , το έκανα και αυτό για να έχω παραπάνω amper στην 2900pro.Το βράδυ έβγαλα τους 7.11 drivers και έβαλα (μάλλον προσπάθησα να βάλω) τους OMEGA , αλλά το μόνο που έγινε ήταν ένα αλαλούμ , τους ξανά έβγαλα και έβαλα πάλη τους 7.11 .Έπαιξα για 2 με 3 ώρες χωρίς να μου βγάλει πρόβλημα , αλλά έφτασε πολλές φορές στα πρόθυρα να το ξανα κάνει , το καταλαβαίνω απο τον τρόπο που ακούγεται ο ήχος , πάει να κρασάρει σαν να σέρνεις την βελόνα πάνω σε ένα πικάπ .3dmark πάντως δέν τρέχει .Θα προσπαθήσω να κάνω μια τέτοια φόρμα αύριο , thanks man τα λέμε .edit : Τι θέλω και μιλάω , σήμερα το πρωί έφαγα μια ΜΠΛΕ οθόνη μήνυμα Technical information :***stop:0x000000c5(0x00000004,0x00000002,0x00000001,0x8054afd2)
pavou Δεκέμβριος 14, 2007 Author #14 Δεκέμβριος 14, 2007 σήμερα έκανα ξανά format αλλά .....τίποτα , πάλι τα ίδια . Παρατήρησα ότι η μητρική ανεβάζει θερμοκρασία 58 c , και απο το Riva tuner λέει Ambient Temp 65 c , αυτά όταν βγήκα για λίγο από το game . Μήπως είναι πολύ μεγάλες ?
pavou Δεκέμβριος 15, 2007 Author #15 Δεκέμβριος 15, 2007 News :Σήμερα πήρα δανικό ένα μεγαλύτερο PSU και το έβαλα για να μου φύγει η υπόνοια του προβλήματος απο το PSU , με το που πάτησα το power μου έβγαλε arti facts ακόμα και στο BIOS , έτσι και εγώ έβγαλα την κάρτα γραφικών και της πέρασα νέα πάστα και ώ του θαύματος με το πάτημα του κουμπιού όλα καλά αφού και ξανά έβαλα το δικό μου PSU .Μετά από 5 ώρες πήγα να ανάψω το PC μου και είχα ξανά arti Facts απο την εικόνα του BIOS , έτσι μετά απο διάφορες επανεκκινήσεις έβγαλα απλά την κάρτα απο την μητρική και την ξανά έβαλα και όλα καλά . (!*#^&^$*&*&!^#*&^@)Τι παίζεται τελικά και μου κάνει όλα αυτά τα κόλπα η κάρτα μου ?
Dr.Paneas Δεκέμβριος 15, 2007 #17 Δεκέμβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από pavouέβαλα φρέσκα Windows Κι ομως κατι βρωμάει... :computer: Σοβαρα τώρα, θελω να σου κανω καποιες ερωτήσεις. Για πιο λόγο αλλαξες τα volt στις μνημες σου ; Αν προσεξεις στο error που εκανες printscreen αναφερετε σε λαθη των registers. Δευτερον, για να εχεις artifacts στο bios τοτε κατι δεν παει καλα, και σιγουρα δεν φταινε οι μνημες. Πρεπει να παιζει κατι με την καρτα γραφικών σου ή τις θερμοκρασίες τις μητρικής και του επεξεργαστή σου. Απο εμπειρία, όταν ειχα κατι παρόμοια restart ειχε προβλημα ο επεξεργαστής με την ψυκτρα, οπως λεει και ο nezos. Αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.Διαλυσε το PC και στήστο από την αρχή.
pavou Δεκέμβριος 15, 2007 Author #18 Δεκέμβριος 15, 2007 2 ώρες έπαιζα ασταμάτητα και το PC δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρος πως όταν το κλείσω και το ανάψω αύριο θα μου κάνει τα ίδια .Ναί να το καταλάβω πως δεν κούμπωσε καλά η ψήκτρα ,αλλά γιατί δουλεύει καλά για αρκετές ώρες αφού βγάλω και ξανά βάλω την GPU ? H ψήκτρα μου είναι μια 9700 led της Zalman .Όσο για τα Volt στις μνήμες αυτά δίνει ο κατασκευαστής για να δουλεύει σωστά στα timings 4-4-3-8 1T , 2,2 Volt.
Dr.Paneas Δεκέμβριος 15, 2007 #19 Δεκέμβριος 15, 2007 Να σε ρωτησω, οταν εστησες την μητρικη στο κουτι, εβαλες τις βασεις ή την βίδωσες το κουτι απευθείας ;
pavou Δεκέμβριος 16, 2007 Author #20 Δεκέμβριος 16, 2007 Ναι έβαλα τις βάσεις της (αποστάτες). Σήμερα τον ξανά διάλισα και τον έστισα , έβαλα νέα θερμοαγώγιμη πάστα στην CPU , και τον ξανά έδεσα , για την ώρα είμαστε οκ χωρίς επανεκκινήσεις και τα παρελκόμενα . Προχθές που άλλαξα την πάστα στην κάρτα γραφικών μου έριξε τις θερμοκρασίες καμιά 15αριά βαθμούς απο 90+ πήγε στους 75~ (αυτό για την ιστορία). Θα δείξει αύριο τη ψάρια πιάσαμε άντε κάντε και καμιά ευχή γιατί μετά το μόνο που μένει είναι να το πάω για ξεμάτιασμα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.