Jump to content

Plasma TV vs LCD TV

jayfrog

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Ποια εχεις?

Σιγουρα σε dvd και HD υλικο οι διαφορες ειναι πολυ μικρες....;)

Σε τηλεοπτικο σημα ομως τι λεει?

Αρχική απάντηση από Borg

στην δικια μου lcd ακομα τριβω τα ματια μου ωρες ωρες :p

Nαι ρε χαμενε για πες ομως κ ποσο την πηρες....

Μιλαμε για TV χιλιαρικου βασικα, τοσα δινει το παλικαρι.

Αρχική απάντηση από knight_77

Ποια εχεις?

Σιγουρα σε dvd και HD υλικο οι διαφορες ειναι πολυ μικρες....;)

Εως απογοητευση, ηταν απ τις πρωτες LCD που ειδα Live κ οπως ειχε πει κ ο Borg τοτε, για να βλεπεις TV δεν κανει...

Σαν monitor ή σε HD σημα ειναι παραπολυ καλη.

Αρχική απάντηση από knight_77

αυτην εχω

Σε τηλεοπτικό σήμα είναι καλά όχι τίποτα τρελό και ούτε να ζηλέψω τπτ ιδιαίτερα από τις crt αλλά από HD , είτε από pc είτε blu-ray είτε παιχνίδια pc/ps3 είναι εξαιρετικά uber

Σε hd ανάλυσης η διαφορές είναι σημαντικές μόνο για αρρωστημενα άτομα,πιστευω μόνο σε φτηνές βλέπεις ουσιαστικές διαφορές

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 09:14]

Ενδεχομενος να εχει,αλλα για αυτο δε φταιει τοσο η αναλυση οσο το κακο scaler σε πολλες LCD.

To scaler στη Panasonic πχ κανει αριστη δουλεια, ή βαλεις σημα tv(Scale up) ή βαλεις σημα απο HDMI 1080p(θελει Scale down).

Δινοντας 720p κ καπακια 1080p δε βλεπω καμια μα καμια διαφορα απο αποσταση 2 μετρων. Κ ειναι 42', δε νομιζω απο της 50' κ στα 3-4 μετρα να δεις κατι.

Η αναλυση τελικα δεν ειναι καταλυτικος παραγοντας ποιοτητας απο τα λιγα που ξερω μεχρι τωρα, θα ελεγα contrast>scaler>resolution. Γιατι μη κοροιδευομαστε, ακομα το HD σημα το ψαχνεις...δεν ειναι standart...

Στα 3 μετρα,παρατηρω διαφορες στο ιδιο βιντεο σε 720p και 1080p εκδοση,αλλα ειναι πραγματικα αμελητεες και προυποθετει οτι ασχολεισαι με το "πως" παιζει η TV παρα το "τι" παιζει

btw το πλεονεκτημα των Plasma στο μαυρο ειναι παρελθον με τις νεες Samsung F96

@jayfrog

Λιγο πριν καταληξω σε Plasma μου προτεινε ο πωλητης τη Samsung που δινεις στο link,αλλα ειχε υπερ-υπερκορεσμενο χρωμα και πολυ θορυβο για τα γουστα μου(προφανως ρυθμιζεται καπως...)

Ναι, αλλα δεν ειναι και λιγο το κοστος της F96 52''

LINK

Σε μικροτερες ιντσες δεν βρηκα κατι, αλλα για ~40'' δυσκολα η τιμη της

θα ειναι κατω απο τα 2500€...

Αυτο λεμε....Για καλη lcd τηλεοραση πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στη τσεπη...

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 12:59]

@jayfrog

Λιγο πριν καταληξω σε Plasma μου προτεινε ο πωλητης τη Samsung που δινεις στο link,αλλα ειχε υπερ-υπερκορεσμενο χρωμα και πολυ θορυβο για τα γουστα μου(προφανως ρυθμιζεται καπως...)

TI?:D

για τα λεφτα της τη θεωρω αρκετα καλη.(την Μ)

Αν θυμαμαι καλα ..ειδα και την 40 F86 στη τιμη των 1800€ ..που ειναι super....

Το μονο αρνητικο ειναι οτι ειναι 40" ..(και οχι 47 -50)

Αρχική απάντηση από cptkoulis

Στα 3 μετρα,παρατηρω διαφορες στο ιδιο βιντεο σε 720p και 1080p εκδοση,αλλα ειναι πραγματικα αμελητεες και προυποθετει οτι ασχολεισαι με το "πως" παιζει η TV παρα το "τι" παιζει

Oταν λες εκδοση?Βλεπεις το ιδιο βιντεο αλλαζοντας στο σημα απ το πανελ της καρτας γραφικων?

media markt αμαρουσιου...

toshiba 42x3030 full hd 1299ε

Για οσους ενδιαφερονται...

Δεν την θεωρω καλη τηλεοραση παντως.

Καλυτερη επιλογη ειναι η sharp 42 full hd που εχει προσφορα το πλαισιο μαζι με xbox 360 στα 1600ε.Εκει κατι γινεται.

Ρε παιδιά, μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι; Είμαι ο μόνος που η εικόνα από LCD-plasma τηλεοράσεις δεν μου κάνει καμμία απολύτως αίσθηση; Οι παλιές CRT ήταν πολύ καλύτερες!

Ένας θείος μου είχε αγοράσει πριν μερικά χρόνια μία philips CRT 100Hz με natural motion. Η εικόνα και ειδικά η κίνηση ήταν άπαιχτη! Τελευταία πήγε και πήρε μία 37" toshiba LCD και πραγματικά στα μάτια μου η εικόνα είναι άθλια. Το pixelιασμα είναι εμφανές ακόμα και στον πιο άσχετο και η κίνηση είναι πιο σπαστική. Ίδιες εμπειρίες έχω και με άλλες LCD τηλεοράσεις. Είμαι άρρωστος;

Αν θέλω να αγοράσω τηλεόραση, οι επιλογές μου είναι πλέον μόνο LCD-plasma; Είναι τραγικό! Για πείτε! :bye:

Φταιει το ελληνικο τηλεοπτικο σημα. Αυτο το HD (Halia Definition)...

οταν η αναλυση ειναι 300χ... πως να φαινεται σε οθονη 1920χ...

Επισης σε 16:9 εκμπεμπει μονο το ΣΚΑΙ και ειναι το μονο που δε παραμορφωνει την εικονα.

Mπορει να ειναι(ηταν) λαθος ρυθμισμενη..

Αν εχεις την δυνατοτητα κατσε και παιξε με τις ρυθμισεις...

(Aν και προσωπικα μου πηρε καμμια 10αρια ωρες να ρυθμισω την δικη μου..(διασπαρτες σε 5-6 μερες..))

Ενας φιλος μου εχει την panasonic 42PV60E κι εγω εχω 6 βασικες αποριες

1) Οταν κατι κουνιεται γρηγορα στην οθονη ( πχ πεφτει ο ηρωας απτο αεροπλανο στο uncharted ) αφηνει στιγμαια ενα μωβ ειδωλο στην θεση που ητανε πριν μισο δευτερολεπτο, υπαρχει τροπος αυτο ειναι προβλημα των πλασμα γενικοτερα ή υπαρχει καποια ρυθμιση που το φτιαχνει

2) Το sharpness εχει κανενα ωφελος ? σε οτι τηλεοραση εχω δει προς το παρων ή εχει μικρη διαφορα προς το χειροτερο ή βλεπω σκουπιδια αμα αρχισω να το ανεβαζω, οποτε 9 στις 10 φορες το εχω στο 0

3) Πειτε καμια ρυθμιση για πραγματικα καλο μαυρο, τι αναλογια πρεπει υπαρχει μεταξυ brigtness contrast και color ?

4) Ο φιλος μου εχει συνδεσει τον αποδικοποιητη της nova με την πλασμα μεσω scart, λογικα πρεπει να του δωσανε AV γιατι τα καναλια φαινονται λιγο καπως, με RGB θα δουμε βελτιωση φανταζομαι, αλλος τροπος συνδεσης υπαρχει ?

5) Τι ακριβως χρειαζομαστε για να πιανουμε καναλια που εκπεμπουν HD ?

6) Αν καταλαβα καλα scaler ειναι καποιο κυκλωμα που παιρνει το σημα που δινουμε στην TV απο διαφορες πηγες και το προσαρμοζει στην φυσικη της αναλυση,με αυτη τη λογικη πως ειναι δυνατον να λετε πως βλεπετε διαφορα μεταξυ 720p και 1080p οταν η αναλυση ειναι στα 1024 * 768 ? btw αμα την συνδεσουμε με pc θα εχουμε 1024 ή 1366 ? ξερει κανεις αν παρουσιαζεται input lag οταν δινεις αναλυση μεγαλυτερη απ'την φυσικη ? (μαλλον οχι λιγο που δοκιμασα προσωπικα ) Οταν δινεις σε μια πλασμα αναλυση μικροτερη της φυσικης πχ 480p Θα πεσει και αυτη στα 640*480 ή θα κανουν τα ηλεκτρονικα upscaling στα 1024*768 ?

Αρχική απάντηση από GruntGR

1) Οταν κατι κουνιεται γρηγορα στην οθονη ( πχ πεφτει ο ηρωας απτο αεροπλανο στο uncharted ) αφηνει στιγμαια ενα μωβ ειδωλο στην θεση που ητανε πριν μισο δευτερολεπτο, υπαρχει τροπος αυτο ειναι προβλημα των πλασμα γενικοτερα ή υπαρχει καποια ρυθμιση που το φτιαχνει

2) Το sharpness εχει κανενα ωφελος ? σε οτι τηλεοραση εχω δει προς το παρων ή εχει μικρη διαφορα προς το χειροτερο ή βλεπω σκουπιδια αμα αρχισω να το ανεβαζω, οποτε 9 στις 10 φορες το εχω στο 0

3) Πειτε καμια ρυθμιση για πραγματικα καλο μαυρο, τι αναλογια πρεπει υπαρχει μεταξυ brigtness contrast και color ?

4) Ο φιλος μου εχει συνδεσει τον αποδικοποιητη της nova με την πλασμα μεσω scart, λογικα πρεπει να του δωσανε AV γιατι τα καναλια φαινονται λιγο καπως, με RGB θα δουμε βελτιωση φανταζομαι, αλλος τροπος συνδεσης υπαρχει ?

6) Αν καταλαβα καλα scaler ειναι καποιο κυκλωμα που παιρνει το σημα που δινουμε στην TV απο διαφορες πηγες και το προσαρμοζει στην φυσικη της αναλυση,με αυτη τη λογικη πως ειναι δυνατον να λετε πως βλεπετε διαφορα μεταξυ 720p και 1080p οταν η αναλυση ειναι στα 1024 * 768 ? btw αμα την συνδεσουμε με pc θα εχουμε 1024 ή 1366 ? ξερει κανεις αν παρουσιαζεται input lag οταν δινεις αναλυση μεγαλυτερη απ'την φυσικη ? (μαλλον οχι λιγο που δοκιμασα προσωπικα ) Οταν δινεις σε μια πλασμα αναλυση μικροτερη της φυσικης πχ 480p Θα πεσει και αυτη στα 640*480 ή θα κανουν τα ηλεκτρονικα upscaling στα 1024*768 ?

1) Το συγκεκριμενο μοντελο ειχε αυτο το προβλημα......''μωβ φιδια''......ετσι λεγεται.......

απο οσο ξερω δεν υπαρχει καποια ρυθμιση.....

2)και εγω στη δικια μου δεν βαζω sharpness.....

3)εξαρταται απο το χωρο και τη φωτεινοτητα του χωρου.......δεν υπαρχει συγκεκριμενη ρυθμιση......

4)δεν ξερω......

5)λογικα καποιο αποδικοποιητη και συνδρομη δορυφορικης

6)σωστα....ο scaler αναλαμβανει να μετατρεψει το σημα στη φυσικη αναλυση της οθονης....διαφορες μεταξυ 720p & 1080p ειναι αμελητεες....ειδικα κατω απο 42''.....

Δηλαδή με σωστές ρυθμίσεις μου λέτε ότι δεν πρέπει να φαίνεται πιξέλιασμα; Γιατί σε όλες τις LCD βλέπω πιξέλιασμα!

Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 11:36]

1.Να πεις στο φιλο σου οτι ειναι πολυ σημαντικες οι πρωτες ωρες στρωσιματος της πλασμα για να αποφυγει πολλα δυσαρεστα. Υπαρχουν ετοιμα βιντεο που τα βαζεις οταν δε χρησιμοποιεις την τιβι και βοηθανε σαυτο, υπολογισε καμια 200αρια ωρες.

2.Το φτιαχνεις συμφωνα με τα ματια σου.:flower:

3.Καλο μαυρο θα εχεις σιγουρα με αυτη τη πανασονικ.

Panasonic TH-42PX60U (ειναι το αμερικανικο) Optimal Picture Settings (ISF Calibration):

Picture Mode Standard

Picture +22

Brightness +8

Color -1

Tint -4

Sharpness -14

Color Temperature Warm

Enhanced Black Level Off

Βρηκα αυτες,για παιξε... http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=394430&highlight=panasonic+42PV60E+settings

4.Μαλλον οχι...

5.Για να βλεπεις βιντεο, ειτε πισι ειτε στανταλοουν πλειερ χαι ντεφινισιον. Για καναλια μονο δορυφορικα...

6.Οτι τις δωσεις απ το πισι θα παρει. Το καλυτερο ειναι να διαλεξεις τη φυσικη της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.