Jump to content



Δίκτυο ενσύρματο και Ασύρματο (Τα φώτα σας )


Dodo

Recommended Posts

Χρόνια πολλά σε όλους καταρχήν και καλή χρονιά να έχουμε!!

Οπως λέει και ο τίτλος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει . Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή:

Στα 2 Ethernet που έχει η μητρική μου συνέδεσα στη μια το sagem fast 1500 (αυτό που δίνει ο ΟΤΕ) και το χρησιμοποιώ για τη σύνδεση μου στο Internet..και στν 2η συνέδεσα το αγορασμένο D-link Για να το χρησιμοποιήσω Για ΑP . Ο λόγος που το έκανα είναι ότι το μεν sagem μου δίνει καλύτερες ταχύτητες στο net ενώ το Dlink moy δινει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων στο ασύρματο δίκτυο.

Στο Sagem εχω δώσει Ιp 192.168.1.1 και στο d-link 192.168.2.1 .. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν μπορώ να κάνω share το Ιντερνετ connection μέσα από τo ασύρματο δυκτιο..

Δοκίμασα το ICS μεσω των vista αλλά τπτ (χάνει και ο υπολογιστής μου την σύνδεση) . Δοκίμασα και bridge μεταξύ των 2 adapter μέσω των Visτα και πάλι τίποτα...

Μήπως ξέρει κανείς ρε παιδιά πως θα το κάνω να δουλέψει ?

Link to comment
Share on other sites

Βάλε το Access Point πανω στο DSL Modem. Το Sagem εχει χαλια wireless ταχύτητα και εγω αναγκαστικα να συνδέσω ενα access point πανω του και να απενεργοποιήσω το δικο του wireless για να δουλέψω σε φουλ ταχύτητα wireless <->lan.

Δεν εχει καμία διαφορά να συνδέσεις το ΑP πανω στο desktop και πανω στο modem απο πλευράς ταχύτητας του LAN. Eχει διαφορά λόγω περισσότερης πολυπλοκοτητας.

Αν θές να δουλέψει το υπαρχον setup πρεπει να κανεις bridge τα 2 lan στον υπολογιστή σου (που ειναι πιο αργό απο το να συνδέσεις το ΑP στο sagem)

Link to comment
Share on other sites

Thanx jogi ... Θα το δοκιμασω. Μια διευκρίνηση ,σύνδεση σε ενα από τα λαν πορτς υποθέτω . Αλλα το πιο σημαντικό ..με τη ΙΡ τι γίνεται αφού του εχω δώσει διαφορετική? Και πως θα μπαινω στο web ιnterface του ΑΡ?

Link to comment
Share on other sites

Για να μπεις στο Web interface του AP (τουλαχιστον στο netgear που εχω συνδέσει) πρεπει να το συνδεσεις απευθείας στον υπολογιστή με την σωστή IP (αυτήν που εχει στο πίσω μέρος του κουτιου του).

Ναι το AP θα το βάλεις σε ενα απο τα lan ports. Πρεπει να εχεις απενεργοποιήσει την επιλογή DHCP server απο το ΑP (νομίζω έτσι ερχετε τα default) για να αφήσει την διαχείρηση IP's στον dhcp του Sagem. Οποτε ολες οι IP του δικτύου σου θα ειναι στο ιδιο νετ με το sagem και ολοι θα βλεπουν ιντερνετ + τους υπολογιστές.

Ειναι αρκετα απλό... Κανε ενα reset το AP και συνέδεσέ το και θα δουλέψει λογικά με την μια (το netgear τουλαχιστον επεξε αμέσως). Μετα βάλε κανεναν κωδικό/κρυπτογραφηση ( WPA) στο AP και εισαι έτοιμος.

Μην ξεχάσεις να κανεις disable το wireless του sagem αφου ειναι αχρειαστο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.