arthur1987 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2008 Καλησπερα, προσφατα εκανα μια αναβαθμιση στο pc μου αλλαζοντας καρτα γραφικων, μνημη και ψυχτρα επεξεργαστη. Ενω ολα δουλευαν κανονικα αφου εκανα τις αλλαγες καποια στιγμη κολλησε το pc και απο κει και περα δε bootαρει καθολου.Το μονο που βλεπω ειναι μια μαυρη οθονη.Να σημειωσω οτι δεν ακουγεται καθολου μπιπ οταν τον ανοιγω.Δοκιμασα καρτα γραφικων, μνημη και αλλαγες στη θυρα σατα του σκληρου αλλα τπτ αρα υποθετω το προβλημα δεν ειναι απ αυτα.Τι μπορει να φταει??
Frostbyte Ιανουάριος 11, 2008 #2 Ιανουάριος 11, 2008 Αρχική απάντηση από arthur1987 [Σήμερα, στις 21:53] Καλησπερα, προσφατα εκανα μια αναβαθμιση στο pc μου αλλαζοντας καρτα γραφικων, μνημη και ψυχτρα επεξεργαστη. Ενω ολα δουλευαν κανονικα αφου εκανα τις αλλαγες καποια στιγμη κολλησε το pc και απο κει και περα δε bootαρει καθολου.Το μονο που βλεπω ειναι μια μαυρη οθονη.Να σημειωσω οτι δεν ακουγεται καθολου μπιπ οταν τον ανοιγω.Δοκιμασα καρτα γραφικων, μνημη και αλλαγες στη θυρα σατα του σκληρου αλλα τπτ αρα υποθετω το προβλημα δεν ειναι απ αυτα.Τι μπορει να φταει?? Αν ηταν απο το δισκο απλα δεν θα εμπαινε σε λειτουργικο μετα το boot.Η λογικη λεει οτι καποιο απο τα vital parts (CPU/RAM/VGA) τα τιναξε ή δεν κανει καλη επαφη.Εφοσων εκανες αλλαγες και δεν παιξαν ουτε αυτες, μαλλων δεν κανουν ουτε αυτες καλη επαφη ωστε να παιξουν ή δεν εχουν αρκετο ρευμα..Δοκιμασε να φυσηξεις δυνατα τα slots που χρησιμοποιεις, μηπος εχουν παρει σκονη. Και συνδεσε το extra ρευμα στην καρτα-γραφικων/mobo εαν χρειαζετε. Επισης βεβαιωσου οτι το 4pin/8pin βυσμα του CPU ειναι συνδεδεμενο και παταει καλα.Εχεις συνδεδεμενο το speaker ή καποια ενδειξη απο το mobo για να δεις τι error code βαραει?
arthur1987 Ιανουάριος 11, 2008 Author #3 Ιανουάριος 11, 2008 To speaker ειναι συνδεδεμενο και το θεμα ειναι οτι δε κανει καθολου ηχο ενω πριν παρουσιασει το προβλημα εκανε το κλασσικο μπιπ.Ειναι ανυσηχητικο το οτι δε κανει το κλασσικο μπιπ?
Frostbyte Ιανουάριος 11, 2008 #4 Ιανουάριος 11, 2008 Απλα σημαινει οτι δεν POSTαρει.. Κοιταξε και τα αλλα που σου ειπα..
mech5107 Ιανουάριος 11, 2008 #5 Ιανουάριος 11, 2008 Τι CPU και τι ψυχτρά έβαλες? Είσαι σίγουρος ότι την έβαλες σωστά? Από θερμοκρασίες πώς ήταν?
Frostbyte Ιανουάριος 11, 2008 #6 Ιανουάριος 11, 2008 Απ' οτι διαβασα στο πρωτο post, δεν αλαξε επεξεργαστη.. Σε περιπτωση που δεν ειχε συνδεσει την ψυκτρα τωρα, θα του αναβε η οθονη αλλα δεν θα προχορουσε διοτι θα τον ενημερωνε για το fan. Μαλλων ειναι θεμα σκονης/extra-ρευματως σε καποια parts.. Ας φυσιξει/συνδεσει πραγματα και μας λεει μετα τι εγινε..
arthur1987 Ιανουάριος 14, 2008 Author #7 Ιανουάριος 14, 2008 Οπως θα ειδατε απο την αλλαγη του τιτλου παω σε καινουργιο συστημα.Δοκιμασα τα παντα για το προβλημα που ειχα,πηγα σε ενα τεχνικο γνωστο μου και αφου καναμε πολλες δοκιμες αλλαζοντας τα παντα καταληξαμε σε προβλημα της μητρικης .Τζαμπα λεφτα λοιπον η 1950 pro σε agp που πηρα για αναβαθμιση.Ξερω θα μπορουσα να αλλαξω μητρικη αλλα δε ειμαι διαθετιμενος να δωσω λεφτα σε ενα συστημα που ετσι κ αλλιως θελει αλλαγη.Οποτε παμε σε αλλαγη συστηματος και θελω τη καθοδηγηση σας και τις συμβουλες σας.Καταρχην σκεφτομαι να κρατησω το κουτι (thermaltake soprano) και το τροφοδοτικο http://www.thermaltake.com/product/Power/PurePower/w006768/w006768.asp (thermaltake purepower 460w,atx 12V 2.0),ενα nec dvd-rw που εχω καθως και τη ψυχτρα cpu που μολις αγορασα (ninja mini).Σκεφτομαι τα εξης για αγορα : μητρικη asus p5k cpu intel e6750 vga μια εκ των gforce 8600gt (καθως τα οικονομικα αυτη τη στιγμη ειναι πολυ περιορισμενα)Αργοτερα μολις υπαρχουν λεφτα θα παρω και μια καρτα γραφικων καλυτερηΘελω να μου πειτε 1ον)αν το τροφοδοτικο που εχω θα σηκωνει το νεο συστημα, 2ον) να μου προτεινεται μνημες και σκληρο και 3ον) να μου πειτε γνωμες-προτασειςΕυχαριστω εκ των προτερων
Kostas007 Ιανουάριος 14, 2008 #8 Ιανουάριος 14, 2008 αφου λες οτι τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα γιατι να δωσεις τοσα λεφτα για επεξεργαστη?
arthur1987 Ιανουάριος 15, 2008 Author #9 Ιανουάριος 15, 2008 Απλα ελεγα να φτιαξω ενα αξιολογο συστημα και η διαφορα τιμης του Ε6550 απο τον Ε6750 μου φαινεται μικρη. Βεβαια αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο καθε παρατηρηση ειναι ευπροσδεκτη φυσικα.Τελικα θα βοηθησει και ο αδερφος στη χρηματοδοτηση του νεου συστηματος και ηδη εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως παρω απο τωρα την 8800gtΘα ηθελα να μου πειτε γνωμη για μνημες,σκληρο και αν το τροφοδοτικο που εχω θα σηκωνει το συστημα.Α και κατι ακομα, ειδα στο πλαισιο αυτη τη μητρικη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1051857 η οποια εχει 4 slots για ddr2 και 2 slot για dd3. Tι λετε αξιζει?? (μιας και θα χω αργοτερα και τη προοπτικη αναβαθμισης για ddr3)
ShadowRunner Ιανουάριος 15, 2008 #10 Ιανουάριος 15, 2008 Ε δεν μας λες μέχρι πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις όμως... μέχρι που θέλεις να φτάσεις στα ?
arthur1987 Ιανουάριος 15, 2008 Author #11 Ιανουάριος 15, 2008 Λοιπον οι αγορες θα μπουν σε δοσεις και λεω να βαλω maximum οριο 500 - 550 ευρω με τη προυποθεση οτι κραταω κουτι και τροφοδοτικο.Για το τροφοδοτικο τι λετε μπορω να το κρατησω τελικα?Επισης θελω να μου πειτε αν αξιζει να μπουν μνημες 1066 mhz πχ αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554742
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.