Jump to content



Οθόνη μέχρι 450 - 500ε. Eizo?


nickthegreek

Recommended Posts

Θελω να πάρω 2 οθόνες. Γενική χρήση μέχρι 450 - 500. Θέλω ότι καλύτερο για τα μάτια μου. Οι eizo είναι οι καλύτερες?

Θελω το καλύτερο monitor σε αυτά τα λεφτά και όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο..;)

Τι μου προτίνετε?:)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς 2 οθόνες με 450-500 η καθεμία, right? Γιατί αν εννοείς και οι δύο 450-500, μόνο κανα δυο 20άρες θα πάρεις με ΤΝ Panel, εκτός αν δεν πάρεις οθόνη με 16:10, όπου και πάλι στις 19άρες πλέον, τα καλά Panel σπανίζουν.

Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς πάνε περίπου τα Panel, η λίστα με τα περισσότερο διάσημα είναι, με σειρά από το χειρότερο προς το καλύτερο:

ΤΝ

P-MVA

S-PVA

S-IPS

Το ΤΝ με διαφορά είναι το χειρότερο από τα 4, λόγω των μικρών γωνιών θέασης που έχει και της μη καλής πιστότητας στην απόδοση των χρωμάτων. Λέω μακράν, γιατί τα άλλα 3 μπορεί να είναι πολύ κοντά σε ποιότητα, ειδικά τα τελευταία 2.

Καλά ΤΝ υπάρχουν - π.χ. μια 24άρα Iiyama που έχει το Πλαίσιο έχει pre-calibrated χρώματα από τη μάνα της. Εν τέλει, αποδίδει πολύ καλά - για ΤΝ - χρώματα και είναι σίγουρα από τις καλύτερες λύσεις αν πας σε ΤΝ.

Ο λόγος που πολλοί προτιμούν ΤΝ είναι απλός: Είναι φτηνό. Πολύ φτηνότερο από τα υπόλοιπα. Οι διαφορές που έχει στην απεικόνιση σε κάποιους φαίνονται μικρές/ασήμαντες/αμελητέες, και έτσι το ΤΝ είναι η λύση για αυτούς.

Επίσης πατάει πολύ στους hardcore gamers, που η πιστότητα των χρωμάτων παίζει εντελώς δευτερεύων ρόλο αλλά τους ενδιαφέρει η γρήγορη απόκριση και να μην παρουσιάζει η οθόνη ούτε στο ελάχιστο φαινόμενα blurring/ghosting, που θολώνουν λίγο την εικόνα.

Το P-MVA είναι ίσως το τιμιότερο Panel για τα λεφτά του. Βρίσκεις π.χ. 24άρες με P-MVA και 600Ε που κοντράρουν στα ίσα 24άρες με S-PVA των 800+Ε. Πολύ καλά χρώματα, σχετικά αρκετά καλό μαύρο και γρήγορη απόκριση.

Το S-PVA και το S-IPS είναι τα δυο κορυφαία Panel αυτή τη στιγμή στο "γενικό" εμπόριο. Στα χρώματα είναι τα πιο καλά, στο μαύρο, στις γωνίες θέασης, παντού. Μόνο τους μικρό ελάττωμα είναι ότι δεν κάνουν για τους hardcore gamers, οι οποίοι θα προσέξουν ένα ελαφρύ blurring.

Είπαμε όμως hardcore gamers, άτομα που με ένα ΤΝ τη βγάζουν άνετα.

Ένας casual gamer δε θα προσέξει απολύτως τίποτα με ένα S-PVA / S-IPS.

Οπότε, στα 450-500Ε που δίνεις (για κάθε μία όπως υπέθεσα), παίρνεις:

1) Την DELL 2007WFP, 20άρα με S-IPS, πολύ καλή οθόνη σε όλα, με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Την παίρνεις από την Dell Hellas, με ένα τηλέφωνο στα κανονίζουν όλα. Τιμή κάπου 400-500, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο έχει πάει τώρα.

2) http://www.skroutz.gr/s/9127/Nec-Multisync-20WGX2-20%2522.html?keyphrase=nec+20wgx2

H NEC LCD20WGX2 είναι από τις καλύτερες 20άρες στην αγορά. Κάποιοι λένε ότι είναι η καλύτερη, κάποιοι την μισούν λόγω του Glossy (γυαλιστερού) Panel της. Ο greekfragma που την έχει, δηλώνει ερωτευμένος. Η οθόνη έχει κορυφαία χρώματα λόγω του Opticlear, αλλά στο λάθος χώρο είναι εκνευριστική, γιατί γυαλίζει και αντανακλά τις επιφάνειες σαν καθρέφτης. Σε μένα π.χ. και στο δικό μου χώρο, θέση έχουν μόνο τα ματ panel.

3) Τέλος, με 539Ε (αξίζει να τα δώσεις τα +80Ε θα σου πουν πολλοί) @ Πλαίσιο και E-Shop, την EIZO S2031W. S-PVA Panel σε ΕΙΖΟ οθόνη, από τους καλύτερους συνδυασμούς. Οι ΕΙΖΟ είναι πάντα αρκετά πιο ακριβές από τον ανταγωνισμό, αλλά εδώ είναι λίγο πιο ακριβές από τις αντίστοιχα πολύ καλές DELL / NEC.

Για μένα? Αφού είναι στα 539, πάρε δυο ΕΙΖΟ. Σπάνια θα με ακούσεις να προτείνω ΕΙΖΟ, η τιμή αυτής όμως είναι δέλεαρ, από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός είναι τόσο ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

Και απο μένα οπως τα λεει και o gznp...

Οσον αφορά τα πανελς ριξε και εδώ μια ματια για τα υπερ και κατα του καθενός για μια ακομα πιο σφαιρικη αποψη... http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1039222

Σε αυτα τα λεφτα και εγω αυτα 3 πανελς προτείνω.... απο εκει και πέρα ειναι και θέμα προσωπικου γουστου καθώς αισθητικα διαφέρουν....

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρομαι και 'γω για οθόνη(για τον αδερφό μου τώρα)

Μια 20άρα αυτή την φορά γύρω στα 350-400

Σκεφτόμουν για Dell αλλά δεν έχει την 2007wfp στο site της

Εχει τις:

Dell E207WFP

DELL 2007FPS

Η δεύτερη έχει Sips ή άλλη ΤΝ. Και τις δυο τις έχει απο δυο φορές με μόνη διαφορά την πιστοποίση TCO'03 με διαφορά στην πρώτη 40. Ακούω γνώμες

Μετα υπαρχει και η Samsung πάλι με ΤΝ

Samsung SM2032B/W

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα και άλλες δυο στις 20-21΄:

Phillips 200WP7ES A-MVA panel

Samsung 215TW S-PVA panel

Αν και λίγο παλιά η Phillips τείνω προς αυτήν και για το panel της αλλα και για την δυνατότητα ρύθμισης ύψους και περιστροφής. μόνο το Hdcp της λείπει

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.