Jump to content



Προβλημα με το nero 6.1.15a & 8.2.8.0 & οχι μονο...


fits79

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Έχω ενα μέγιστο πρόβλημα με τα 2 dvdrw(Pioneer 112d(Ide atapi) & optiarc 7173s(Sata)).

Ενώ δοκιμάζω να γράψω από dvd σε dvd "on the fly" Πάντα μου βγάζει πρόβλημα ότι δεν μπορεί να διαβάσει LBA 88700(Το νούμερο αλλάζει κάθε φορά & το buffer διαβάσματος συνέχεια αυξομειώνετε όταν φτάσει πάνω από 4χ ταχύτητα(Που μέχρι πρότινος αν δεν έφτανε τα 12χ και άνω δεν αυξομειωνόταν). Για να σας προλάβω όλα τα drive είναι δηλωμένα σε ultra dma mode)(έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά δισκάκια και για εγγραφή και για διάβασμα) αλλά πάντα το ίδιο πρόβλημα μου βγάζει στο 50 - 70 τις εκατό της διαδικασίας εγγραφής.

Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω???

Αν θέλετε και κάποιες άλλες λεπτομέρειες(Τεχνικές ή όχι) για τον υπολογιστή που έχω απλά ρωτήστε με να σας τις πω.

Εδώ θα βρείτε το log file που δημιούργησε το nero 6.6.0.18.

Δέστε το και πέστε μου τι μπορεί να φταίει??

Σας ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά.

Δοκίμασες να αντιγράψεις τα αρχεία από κάποιο dvd στο δίσκο? Έτσι θα διαπιστώσεις αν το drive σου, τα διαβάζει σωστά. Υποθέτω ότι δοκίμασες αρκετά δισκάκια, κι όχι μόνο ένα.

Εννοείτε ότι δοκίμασα άλλωστε το λέω και στην περιγραφή του προβλήματος μου ότι δοκίμασα πολλά δισκάκια.

Προς το παρόν ότι dvd έχω γράψει από σκληρό δίσκο μου το έχει γράψει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Αν στο κάνει σε οτιδήποτε και μόνο από DVD σε DVD πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον controller σου, είτε hardware (προβληματικός) είτε software (drivers)

Απλά ρώτησα για τις ταινίες, σε περίπτωση που προσπαθείς να κάνεις κάποιο αντίγραφο ασφαλείας, τα δισκάκια είναι κλειδωμένα και δεν αντιγράφονται με απλό disk-copy από το Nero.

Ναι ρε φίλε το ξέρω αυτό για τις ταινίες δεν είμαι κανένας αρχάριος.

Όσο για τους controllers(Πως μπορώ να αλλάξω τους drivers(Γιατί κι εγώ αυτό πιστεύω ότι φταίει) Και πως θα σιγουρευτώ ότι όντως φταίνε οι drivers των controllers αφού δεν το κάνει συνέχεια αλλά όποτε του έρθει.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Συνήθως στο site της μητρικής θα βρεις όλους τους drivers για τις ενσωματωμένες συσκευές της (controllers, audio, lan, κλπ).

Κατέβασε τον τελευταίο και τρέξε το setup.

Εγώ αντιμετώπισα κάποια προβληματάκια με το Nero

Και έφταιγε είτε το alcohol 120 όταν ενεργοποιούσα της προστασίες (safedisk ,laser lock ktl) ακόμα και με κάτι τελευταίες εκδόσεις του δημοφιλούς daemon tools

Χρησιμοποιείς τέτοια προγράμματα ?

όχι τίποτα από τα δυο φίλτατε lord(από lord of the rings?) Και wizard! έχω είδη περασμένους τους τελευταίους intel chipset drivers καθότι έχει intel chipset η μητρική μου(Gigabyte 8ik-1100 rev. 1.0).

Μήπως ξέρετε πως θα ξέρω αν θα συνεχίσει να καίει τα δισκάκια ή αν διορθώθηκε το πρόβλημα???

Και τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μου λέει τι controller drivers χρησιμοποιεί για κάθε συσκευή?

Με το info tool του nero πας διαμορφωση και κλικαρεις τον καθε controller.

Aπο κατω λεει τον driver.

Το "Queue again later" προκαλειται συμφωνα με την ahead οταν δεν παιρνει το recorder

τα δεδομενα που χρειαζεται την συγκεκριμενη στιγμη.Στελνει το μηνυμα, αλλα το nero

δεν το αντιλαμβανεται και δεν μειωνει την ταχυτητα εγγραφης.

Αυτο που προτεινει η ahead ειναι συμβατα δισκακια συμφωνα με τον κατασκευαστη των drives.

Eπισης μειωση της ταχυτητας εγγραφης.

Updates στα firmwares των drives που εχεις δεν υπαρχουν.

Οποτε προσεχε τα δισκακια που βαζεις...

P.S. Σβησε το s/n απο το log σου

Filtate to exw dokimasei akoma kai se 8x taxitita alla an xekinisei kai ta kaiei oti kai taxitita na dialexw to idio tha ginei.

Telos oso gia to "queue again later" poy to eides ayto(Sto logfile poy exw anevasei?) kai ayto simvainei MONO otan grafeis apo dvd se dvd h' kai otan grafeis apo ton skliro disko se dvd?

Yparxei kapoios sigoyros tropos na lysw ayto to provlima kai gia na sigoyreftw oti to elisa an mporw me kapoio tropo na dw oti ta kaiei wste me to poy kanw tin allagi poy tha moy peis na xanadokimasw na dw an tha ta kapsei.

An dokimasw na eggatastisw toys teleytaioys "Intel chipset software 8.4.0.1016" drivers me tin parametro "-OVERALL" poy kanei :

"Updates ALL INF drivers on all available devices

even if third party drivers are currently installed.

This flag works in Interactive Mode only."

tha allaxei kati h' tsampa o kopos?

Sas ypereyxaristw poly oloys.

Αν μπορεις γραφε ελληνικα, γιατι τα greekglish δεν επιτρεπονται στο forum.

Για το "queue again later" που υπαρχει στο log σου, συμβαινει οταν δεν παιρνει

τα δεδομενα το writer που χρειαζεται. Οποτε θα συμβαινει και απο σκληρο με

χαμηλης ταχυτητας συνδεση.

Για επιβεβαιωση των παραπανω θα εβαζα το δισκακι που θελεις να αντιγραψεις και θα

ετρεχα το τεστ "Δοκιμη Επιδωσεων" απο το nero CD-DVD Speed.

Στην γραφικη παρασταση θα παρατηρουσα την μεγιστη ταχυτητα αναγνωσης αν συμφωνει

με την μεγιστη ταχυτητα αντιγραφεις που θετεις στο recorder.

Aν οχι τοτε δεν θα κοιταγα για drivers αλλα για αλλα DVD-CD.

Λοιπόν δοκίμασα το τεστ που μου λες φίλτατε και σου εσωκλείω τα αρχεία ώστε να δεις τι αποτελέσματα έχει σε κάθε μάρκα(Philips, verbatim, taiyo yuden, tuff disc).

1. Τα verbatim(Απο τεστ(όχι δικά μου) φαίνεται ότι είναι η καλύτερη μάρκα στα δισκάκια γενικώς καθότι κάνει τις ποιο ποιοτικές εγγραφές σε οποιοδήποτε dvdrw) & philips δισκάκια που δοκίμασα ΟΛΑ τα drives τα διάβαζαν κανονικότατα.

2. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο sata dvdrom drive που να διαβάζει τα πάντα(Ακόμα και την ποιο άχρηστη μάρκα όπως είναι η tuff disc) από δισκάκια ώστε να αγοράσω αυτό το dvdrom και να μην έχω πρόβλημα με το διάβασμα...

3. Ποια κατά τι γνώμη σας είναι καλύτερα τα dvd + r ή dvd - r και γιατί?

και τέλος

4. Το συγκεκριμένο τεστ εκτός από τεστ ταχύτητας των drives είναι και τεστ ποιότητας εγγραφής των dvd discs?

Αν ενεργοποιήσω την επιλογή "dynamic write speed" στο nero 6 που είναι σαν κρυφή επιλογή στην registry θα αλλάξει τίποτα? Εν ολιγης τι ακριβώς κάνει αυτή η επιλογή?

2.Τα LG -πριν δυο χρονια που ειχα ψαχθει- διαβαζουν καλα αλλα δεν ειναι για εγγραφες "on the fly" επειδη ειναι αργα στην αναγνωση. Θα σου προτεινα να πας σε ενα πλαισιο να αγορασεις ενα dvdrom και στο ταμειο

ρωτα την ταμεια σε ποσες μερες μπορεις να το επιστρεψεις αν δεν σου κανει την δουλεια σου.

Το εχω κανει, και δεν ρωτανε τιποτα, σου κοβουν ομως πιστωτικο και θελουν βεβαια την συσκευασια.

4. Μπορεις να το παρεις και ετσι γιατι αν ενα medium δεν εχει γραφτει καλα δεν διαβαζεται και καλα. Αν και εχει ξεχωριστο test για την ποιοτητα.

Για τα υπολειπα δεν ξερω.

Νέες πληροφορίες για το ΜΕΓΑ πρόβλημα μου.

Δοκιμάζω ένα δισκάκι που μου έβγαζε πρόβλημα ανάγνωσης στο 10% στο optiarc 7173s με το που βγάζω το πορτάκι το το ξαναβάζω επιλέγω στο nero(χωρίς να κλείσω το πρόγραμμα) να το ξαναγράψει σαν image στον δίσκο και τώρα κολλάει στο 70%.

Και έχω δοκιμάσει και στα 3 drive(Optiarc 7173s(sata), pioneer 112d(Ata), samsung dh162c(ata)) που έχω στο dekstop αλλά με το που βάζω πάντα το ίδιο δισκάκι στο drive(matsh_ita uj-830s) του laptop το διαβάζει κανονικότατα χωρίς κανένα πρόβλημα απλά στο σημείο που κόλλαγαν όλα τα drives του desktop το drive του λαπτοπ επιβράδυνε τρομερά την ταχύτητα διαβασματος ώστε να διαβάσει εκείνο το "δύσκολο" σημείο και μετά συνέχισε την ανοδική του πορεία μέχρι που τελείωσε.

’ρα κάτι παίζει στο desktop και δεν φταίνε τα drives του.

Τι να πω ρε παιδιά έχω απογοητευτεί εντελώς με το γαμ!!!!! πρόβλημα γιατί δεν μπορώ να βρω τι φταίει καθότι τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα(Hardware & software).

:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Εσείς πως το εξηγείτε αυτό ρε παιδιά????

Aν νομιζεις οτι υπαρχει software problem παρε ενα image του c:

και ριξε μια καινουργια εγκατασταση των windows να δεις αν διορθωνει το προβλημα σου.

Κι αυτό το έχω κάνει ρε φίλτατε αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

’σε δεν ξέρω τι να κάνω έχω δοκιμάσει σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ και ακόμα δεν έχω βρει τι φταίει.

:dots::TD::help::rip: :cry: :confused::mad::(

Αν εχεις δοκιμασει και καθαρη εγκατασταση windows τοτε προφανως το προβλημα ειναι στα

drives δηλαδη στο hardware και οχι στο software. Δυστυχως δεν ειναι ολες οι συσκευες ιδιες,

και μονο δοκιμαζοντας θα βρεις ποια σου κανει. Να σου δωσω ενα παραδειγμα για ενα ποντικι

και συγκεκριμενα το ενσυρματο optical 3000 της microsoft. To αγορασα 25-11-2007 απο το

καταστημα που σου αναφερω ποιο πανω και προχτες το παω πισω και ζηταω αλλαγη με αλλο

μοντελο γιατι η συγκεκριμενη σειρα mouse εχει προβλημα με το κουμπι της ροδελας. Ειναι

πολυ σκληρο (δεν πατιεται ευκολα). Ετσι αφου το δοκιμασα δυο μηνες και δεν εστρωσε οπως

πιστευα οτι θα γινοταν με τον καιρο και αφου επιβεβαιωσα οτι υπαρχει προβλημα στο

συγκεκριμενο μοντελο με αναφορες στο internet το επεστρεψα και πηρα ενα αλλο μοντελο

αλλης εταιρειας μαλιστα. Βρηκα την υγεια μου και υποσχεθηκα στον εαυτο μου αλλη φορα να

μην ξαναταλαιπωρηθω τοσο πολυ. Δεν μου κανει; Κατευθειαν αλλαγη, σιγα μην κατσουμε και

σκασουμε κιολας.

Ναι δεν αντιλέγω αλλά το κακό ειναι οτι στα dvdrw δεν τα αλλάζουν με άλλες μάρκες αλλά μόνο με τις ίδιες ειδικά στο πλαίσιο. Εκτός αν έχει σταματήσει να φέρνει ποια αυτή τη μάρκα σε dvdrw το πλαίσιο τότε μόνο στο αλλάζει με άλλη μάρκα.

Αρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.